Pensjon fra KLP

En god pensjon gir økonomisk trygghet. Med pensjon i KLP er du godt ivaretatt.

Pensjon for nybegynnere

Hvilken pensjonsordning har du?

Pensjonen din avhenger av hvilken pensjonsordning arbeidsgiveren din har.

Usikker på hvilken pensjonsordning du har?
Logg inn på Min Side for å sjekke

Offentlig tjenestepensjon

For deg som jobber i en kommune, fylkeskommune, helseforetak, eller bedrift med offentlig tilknytning.

Innskuddspensjon

For deg som jobber i en privat bedrift, eller bedrift med offentlig tilknytning.

Hvilke valg om jobb og penger påvirker pensjonen din?

Gjennom livet står du ovenfor mange valg om jobb og penger. Du må velge det som føles riktig for deg, men det er lurt å være klar over at noen av dem vil påvirke pensjonen din. 

Her har du oversikten

Spare til pensjon?

Mange ønsker å spare til alderdommen. Men det er mange måter å spare til pensjon på. Her får tips om hvordan du går frem.
Se våre sparetips

Flytt pensjonskapitalbevisene dine

Flytt tidligere oppspart pensjon i det private til KLP og få lavere gebyrer. KLP kom best ut i DN sin test av alle pensjonstilbydere i Norge.

Flytt pensjonskapitalbevis

Medlemsfordeler

Har du pensjon i KLP har du tilgang til alle medlemsfordelene  vi tilbyr.

  • Rabatt på forsikring
  • Lav rente på lån
  • Sparing med lave gebyrer
  • Gode vilkår på individuell pensjonssparing (IPS
  • Tilbud på aktiviteter

Se alle dine fordeler

Ofte stilte spørsmål

Du er medlem hos KLP hvis arbeidsgiveren din har pensjonsordning hos oss. Du kan enten ha offentlig tjenestepensjon eller innskuddspensjon. Noen medlemmer har også foretakspensjon, men dette er ikke lenger et produkt vi selger.

Undersøk med arbeidsgiveren din hvilken pensjonsordning du har eller logg deg inn på Min Sidefor å sjekke. Er du medlem kan du også se pensjonsopptjeningen din på Min Side.

Jobber du i det private og skifter jobb får du den oppsparte pensjonen som et pensjonskapitalbevis. Dette får du utbetalt den dagen du blir pensjonist.

Husk at det er lurt å samle disse pensjonskapitalbevisene hos én leverandør som tar lite igjen for å forvalte pensjonen din.

Hvis du bytter jobb innen offentlig sektor, får du med deg medlemstid fra de ulike ordningene. Når du går av med pensjon, regnes pensjonen ut etter den samlede opptjeningstiden og utbetales etter reglene som gjelder i den ordningen du sist var medlem av.

Foretakspensjon er en ytelsesbasert pensjon for privat sektor. Pensjonen fastsettes ved at alderspensjon fra folketrygd og fra arbeidsgiver til sammen utgjør en fast prosentsats av lønnen på for eksempel 66 prosent eller 70 prosent.

KLP selger ikke lenger foretakspensjon, men KLP Bedriftspensjon forvalter eksisterende avtaler. Det betyr at dersom arbeidsgiveren din har en pensjonsavtale med foretakspensjon i KLP kan du ha rett til ytelsespensjon fra denne. Les mer om foretakspensjon.

Har du offentlig tjenestepensjon og logger deg inn på Min Sidefår du beregnet både folketrygd (fra NAV) og alderspensjon eller AFP fra KLP. Eventuell opptjeningstid fra Statens pensjonskasse er med, men opptjeningstid i andre offentlig pensjonskasser – slik som for eksempel Oslo Kommune – er ikke med. Gir du oss aksept for det, kan vi innhente informasjon om øvrige pensjonsavtaler direkte fra Norsk Pensjon. De aller fleste pensjonsleverandører leverer informasjon til Norsk Pensjon.

Har du innskuddspensjon får du beregnet en prognose for forventet pensjon fra innskuddspensjonen på Min Side. Men du må innhente informasjon om folketrygden og eventuelt andre pensjonsavtaler fra nav.no eller norskpensjon.no.

Vennligst vent ...
Dette tar visst tid ...
Feil Feil

Kan ikke vise innholdet. Du kan prøve å laste denne siden på nytt.

Interessante artikler

Hvilken tjenestepensjon har du?

Arbeidsgivere må ha pensjonsordning for sine ansatte. Det kalles for tjenestepensjon. Men mange ansatte vet ikke hvilken type tjenestepensjon arbeidsgiver har for dem. Dette er de forskjellige tjenestepensjonene.

27.06.19

Seks tips som kan gi bedre pensjon

Det er vanskelig å motivere seg til å sette seg inn pensjonssystemet. Spesielt som ung, hvor pensjonisttilværelsen virker lysår unna.

29.10.19

Petter (24) og Preben (26) ­Skadsheim
– Pensjon er innmari abstrakt

Brødrene Preben og Petter brenner for ungdom og vet de kommer til å ha en trygg jobb. Men pensjon har de ikke tenkt så mye på.

24.07.19