Pensjon fra KLP

En god pensjon gir økonomisk trygghet. Med pensjon i KLP er du godt ivaretatt.

Usikker på hvilken pensjonsordning du har?
Logg inn på Min Side for å sjekke

Pensjon for nybegynnere
Liten jente viser tungen til faren sin når han løfter henne opp

En feil har oppstått

Vennligst prøv igjen senere

Sjekk om du er medlem

Fødselsnummer består av eksakt 11 siffer.
Vi trenger ditt fødselsnummer for å sjekke om du er registrert i vårt medlemsregister, da nyhetsbrev er forbeholdt våre medlemmer. Dataene sendes kryptert, så det er helt trygt å oppgi fødselsnummer.

Du er registrert som medlem i KLP!

Oppgi din e-postadresse:

Ikke gyldig epost
Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev samtykker du i at selskapene i KLP-konsernet kan sende deg gode råd og tilbud om pensjon, forsikring, bank og fondssparing på e-post / SMS. Du vil alltid ha anledning til å senere kunne reservere deg mot å få nyhetsbrev. Dette gjør du ved å bruke lenken nederst i mailen du får fra oss eller ved å oppdatere ditt samtykke på Min Side på klp.no.

Takk for din påmelding

Vi holder deg oppdatert!

Du er ikke registrert som medlem i KLP

Ofte stilte spørsmål

Du er medlem hos KLP hvis arbeidsgiveren din har pensjonsordning hos oss. Du kan enten ha offentlig tjenestepensjon eller innskuddspensjon. Noen medlemmer har også foretakspensjon, men dette er ikke lenger et produkt vi selger.

Undersøk med arbeidsgiveren din hvilken pensjonsordning du har eller logg deg inn på Min Sidefor å sjekke. Er du medlem kan du også se pensjonsopptjeningen din på Min Side.

Jobber du i det private og skifter jobb får du den oppsparte pensjonen som et pensjonskapitalbevis. Dette får du utbetalt den dagen du blir pensjonist.

Husk at det er lurt å samle disse pensjonskapitalbevisene hos én leverandør som tar lite igjen for å forvalte pensjonen din.

Hvis du bytter jobb innen offentlig sektor, får du med deg medlemstid fra de ulike ordningene. Når du går av med pensjon, regnes pensjonen ut etter den samlede opptjeningstiden og utbetales etter reglene som gjelder i den ordningen du sist var medlem av.

Foretakspensjon er en ytelsesbasert pensjon for privat sektor. Pensjonen fastsettes ved at alderspensjon fra folketrygd og fra arbeidsgiver til sammen utgjør en fast prosentsats av lønnen på for eksempel 66 prosent eller 70 prosent.

KLP selger ikke lenger foretakspensjon, men KLP Bedriftspensjon forvalter eksisterende avtaler. Det betyr at dersom arbeidsgiveren din har en pensjonsavtale med foretakspensjon i KLP kan du ha rett til ytelsespensjon fra denne. Les mer om foretakspensjon.

Har du offentlig tjenestepensjon og logger deg inn på Min Sidefår du beregnet både folketrygd (fra NAV) og alderspensjon eller AFP fra KLP. Eventuell opptjeningstid fra Statens pensjonskasse er med, men opptjeningstid i andre offentlig pensjonskasser – slik som for eksempel Oslo Kommune – er ikke med. Gir du oss aksept for det, kan vi innhente informasjon om øvrige pensjonsavtaler direkte fra Norsk Pensjon. De aller fleste pensjonsleverandører leverer informasjon til Norsk Pensjon.

Har du innskuddspensjon får du beregnet en prognose for forventet pensjon fra innskuddspensjonen på Min Side. Men du må innhente informasjon om folketrygden og eventuelt andre pensjonsavtaler fra nav.no eller norskpensjon.no.

Sjekk pensjonen din

Sjekk hvor mye du kan få i pensjon i vår Pensjonsveileder på Min side. Der kan du se hvor mye du kan få i pensjon fra KLP, folketrygden og andre pensjonsordninger.

Logg inn på Min Side

Har du offentlig tjenestepensjon?

Vil du vite mer om pensjonsordningen din? 

Du kan lese om alderspensjon basert på når du er født her.

Les også disse artiklene

Arbeider med sag på verksted

Hvilken tjenestepensjon har du?

Arbeidsgivere må ha pensjonsordning for sine ansatte. Det kalles for tjenestepensjon. Men mange ansatte vet ikke hvilken type tjenestepensjon arbeidsgiver har for dem. Dette er de forskjellige tjenestepensjonene.

17.04.20

Besteforeldre med barnebarn i parken.

Offentlig tjenestepensjon for nybegynnere

Det folk flest forbinder med offentlig tjenestepensjon er en avtale som skal gi deg 66 prosent av lønnen i pensjon inkludert folketrygden. Tjenestepensjon + folketrygd = 66% av sluttlønn.

25.06.20

Tre generasjoner på skogstur.

Endret offentlig tjenestepensjon

Se hvordan opptjeningsreglene for alderspensjon i offentlig tjenestepensjon blir fra 2020 for de som er født i 1963 eller senere.

22.06.20