Kontakt oss

Ring 55 54 85 00

Hverdager mellom kl 08.00-16.00

Skriv til oss

Benytter du kontaktskjema når du sender e-post til oss, sendes den kryptert. Dette er en sikker måte å sende e-post på.

Vi hjelper deg - velg om du er privatperson, bedriftskunde eller arbeidsgiver under. 

 
 

Veihjelp (hele døgnet): 22 03 20 70

Fra utlandet (hverdager 08-16)

+47 55 54 85 00

Postadresse: 
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

Kanskje du finner svar her?

KLP sender ut Årsoppgaven i januar. Årsoppgaven finner du på Min side og vi sender den i postkassen din. Dersom du har valgt å få dokumenter fra KLP på Min Side finner du det kun her.

I Årsoppgaven informerer vi om hva vi har utbetalt i 2018. Denne kan du bruke til å kontrollere pensjonsutbetaling på skattemeldingen som kommer i mars.

Slik går du frem for å lese dokumentet på Min side:

 1. Gå Inn på www.klp.no
 2. Velg Logg inn (oppe i høyre hjørne)
 3. Velg deretter Logg inn på min side
 4. Velg Pensjon

Du finner brevet under Mine dokumenter

Dersom Skatteetaten ikke har oppdaterte lønns- og pensjonsopplysninger om deg må du selv endre dette på skatteetaten.no. KLP vil motta det nye skattekortet ditt i løpet av romjulen.

Som medlem i KLP kan du logge deg inn på Min Side og få en foreløpig beregning av KLP-pensjonen din. Her kan du også se hva du får fra NAV.  

Eventuell opptjeningstid fra Statens pensjonskasse er med, men opptjeningstid i andre offentlig pensjonskasser, slik som for eksempel Oslo Kommune er ikke med. Gir du oss aksept for det, kan vi innhente informasjon om øvrige pensjonsavtaler direkte fra Norsk Pensjon. De aller fleste pensjonsleverandører leverer informasjon til Norsk Pensjon.

Min Side vil du finne oversikt over ditt medlemskap i KLP. Her vil du også kunne beregne din fremtidige pensjon. 

Det kommer an på om du ønsker å søke om lån til å kjøpe ny bolig eller ønsker å øke eller flytte boliglånet ditt. Ta gjerne en titt på oversiktssiden over alle våre boliglån, og finn lånet som passer ditt behov. Søknaden sender du inn elektronisk.

Alle kan bli bankkunde i KLP. Er du medlem i KLP får du de beste betingelsene vi kan tilby. For å kunne bli bankkunde i KLP må du:

 • Ha norsk fødselsnummer
 • Ha norsk folkeregistrert adresse

Les mer om å bli bankkunde og bytte bank

Barn og ungdom fra 10-17 år kan opprette kontoer og bankkort. Les mer om hvordan dette opprettes

Du kan enkelt finne prisen på forsikringene du er interessert i ved å benytte våre prisberegnere. Her kan du også bestille forsikringer. Her finner du alle våre forsikringer.

Du kan også ringe oss på 55 54 85 00 mellom kl. 08.00-16.00 på hverdager, eller ta kontakt via kontaktskjema.

Dersom du skal endre forsikringene dine anbefaler vi å gå inn på Min Side. Her har vi selvbetjeningsmuligheter som gjør at du rask og enkelt kan endre forsikringene dine selv uten at du behøver å vente på at en saksbehandler tar tak i saken din.

Du kan også skrive hva du ønsker å endre i vårt kontaktskjema, alternativt ringe oss på telefon 55 54 85 00 mellom kl. 8-16 på hverdager.

Hvis plasseringen din er kortsiktig, det vil si under 1 år, er det ikke anbefalt å velge et plasseringsalternativ med høy risiko. I slike tilfeller vil derfor bankinnskudd eller pengemarkedsfond være de beste spareformene. For plasseringer med et perspektiv på 1-3 år, anbefaler vi at du fordeler plasseringen mellom bank/pengemarkedsfond og obligasjonsfond. For langsiktige plasseringer, det vil si med et perspektiv på minst 5 år, anbefaler vi at du fordeler plasseringen mellom bank/pengemarkedsfond, obligasjonsfond og aksjefond.

Les mer og lær om fond her.

Full oversikt på Min Side

På Min Side får du opp hele kundeforholdet ditt i KLP, og du kan enkelt bestille deg forsikringer, kjøpe fond og sjekke pensjonen din. I tillegg kan du blant annet: 

 • Søke om pensjon
 • Se dine pensjonsutbetalinger
 • Endre kontonummer for utbetaling av pensjon 
 • Se lønns- og stillingshistorikk
 • Se medlemstiden din i KLP

Dine muligheter på Min Side

Logg inn på Min Side