ropert

Hei!
Trenger du hjelp?

Våre mest stilte spørsmål

KLP sender ut Årsoppgaven i januar. Årsoppgaven finner du på Min side og vi sender den i postkassen din. Dersom du har valgt å få dokumenter fra KLP på Min Side finner du det kun her.

I Årsoppgaven informerer vi om hva vi har utbetalt i i foregående år. Denne kan du bruke til å kontrollere pensjonsutbetaling på skattemeldingen som kommer i mars/april.

Slik går du frem for å lese dokumentet på Min side:

  1. Gå Inn på www.klp.no
  2. Velg Logg inn (oppe i høyre hjørne)
  3. Velg deretter Logg inn på min side
  4. Velg Pensjon

Du finner brevet under Mine dokumenter

Dersom Skatteetaten ikke har oppdaterte lønns- og pensjonsopplysninger om deg må du selv endre dette på skatteetaten.no. KLP innhenter skattekortet ditt automatisk fra Skatteetaten.

Som medlem i KLP kan du logge deg inn på Min Side og få en foreløpig beregning av KLP-pensjonen din. Her kan du også se hva du får fra NAV.  

Eventuell opptjeningstid fra Statens pensjonskasse er med, men opptjeningstid i andre offentlig pensjonskasser, slik som for eksempel Oslo Kommune er ikke med. Gir du oss aksept for det, kan vi innhente informasjon om øvrige pensjonsavtaler direkte fra Norsk Pensjon. De aller fleste pensjonsleverandører leverer informasjon til Norsk Pensjon.

På Min Side vil du finne oversikt over ditt medlemskap i KLP. Her vil du også kunne beregne din fremtidige pensjon. 

Det kommer an på om du ønsker å søke om lån til å kjøpe ny bolig eller ønsker å øke eller flytte boliglånet ditt. Ta gjerne en titt på oversiktssiden over alle våre boliglån, og finn lånet som passer ditt behov. Søknaden sender du inn elektronisk.

Alle kan bli bankkunde i KLP. Er du medlem i KLP får du de beste betingelsene vi kan tilby. For å kunne bli bankkunde i KLP må du:

  • Ha norsk fødselsnummer
  • Ha norsk folkeregistrert adresse

Les mer om å bli bankkunde og bytte bank

Barn og ungdom fra 10-17 år kan opprette kontoer og bankkort. Les mer om hvordan dette opprettes

Du kan enkelt finne prisen på forsikringene du er interessert i ved å benytte våre prisberegnere. Her kan du også bestille forsikringer. Her finner du alle våre forsikringer.

Du kan også skrive til oss via kontaktskjema.

Dersom du skal endre forsikringene dine anbefaler vi å gå inn på Min Side. Her har vi selvbetjeningsmuligheter som gjør at du raskt og enkelt kan endre forsikringene dine selv, uten at du behøver å vente på at en saksbehandler tar tak i saken din.

Du kan også skrive hva du ønsker å endre i vårt kontaktskjema. 

Hvis plasseringen din er kortsiktig, det vil si under 1 år, er det ikke anbefalt å velge et plasseringsalternativ med høy risiko. I slike tilfeller vil derfor bankinnskudd eller pengemarkedsfond være de beste spareformene. For plasseringer med et perspektiv på 1-3 år, anbefaler vi at du fordeler plasseringen mellom bank/pengemarkedsfond og obligasjonsfond. For langsiktige plasseringer, det vil si med et perspektiv på minst 5 år, anbefaler vi at du fordeler plasseringen mellom bank/pengemarkedsfond, obligasjonsfond og aksjefond.

Les mer og lær om fond her.

Vi hjelper deg på chat!

Lurer du på noe kort og kjapt? Chat med KLP Banken eller Pensjon for raskere hjelp. Vi kan svare på spørsmål om bank og pensjon, velg nedenfor hvem du vil snakke med. Vennligst ikke del personsensitiv informasjon i denne chatten.

Les mer om personvern i KLP

telefon

Ring

+47 55 54 85 00

Hverdager 08-16

veihjelp

Veihjelp

+47 22 03 20 70

Hele døgnet

naturskade

Forsikring

Meld skade

Hele døgnet

navigasjon

Våre adresser

Vi holder til sentralt i Oslo, Bergen og Trondheim.

KLP Huset Bjørvika Oslo

Oslo

Besøksadresse 
Dronning Eufemias gate 10, 0191 Oslo

Postadresse 
KLP Postboks 400 Sentrum, 0103 Oslo

T-bane og Trikk 
Nærmeste stopp er Jernbanetorget
Buss 
Nærmeste stopp heter Bjørvika
Tog 
Nærmeste togstasjon er Oslo Sentralstasjon

KLP Bergen

Bergen

Besøksadresse 
Zander Kaas gate 7, 5015 Bergen

Buss og trikk
Nærmeste stopp er Bystasjonen
Tog
Nærmeste togstasjon er Bergen stasjon