BERGEN Norge (9)

Boliglån

Flytte boliglånet, kjøpe ny bolig eller øke lånet du har hos oss i dag? Du får raskt svar - normalt innen to arbeidsdager. Velg søknaden som passer for deg nedenfor.

 • Du slipper å prute på renten
 • Medlemsrente fra 3,45 prosent (Grønt boliglån)

Regn ut hvor mye lånet vil koste deg per måned

Velg søknad til ditt lånebehov

Få et uforpliktende tilbud fra oss. Du får raskt svar, normalt innen to arbeidsdager. Renten du får oppgitt i søknaden er alltid oppdatert i henhold til siste renteendring. 

Send inn søknad

Har du registrert frivillig kredittsperre? Da må du heve denne på bisnode.no før du sender inn en søknad.

Før du kan kjøpe ny bolig, hytte eller fritidsbolig trenger du et finansieringsbevis fra banken som en bekreftelse på hvor mye du kan låne. Renten du får oppgitt i søknaden er alltid oppdatert i henhold til siste renteendring. 

Søk om finansieringsbevis

Har du registrert frivillig kredittsperre? Da må du heve denne på bisnode.no før du sender inn en søknad.

Vil du vite hvor mye du kan kjøpe for? Prøv lånekalkulatoren for å få et estimat.

Hvis du ønsker å øke ditt eksisterende boliglån hos oss, gjør du det enkelt her. Renten du får oppgitt i søknaden er alltid oppdatert i henhold til siste renteendring. 

Send inn søknad

Skal du øke lånet for å kjøpe bil anbefaler vi at du søker om tilleggslån

Har du registrert frivillig kredittsperre? Da må du heve denne på bisnode.no før du sender inn en søknad.

Seniorlån gir deg som er over 60 år muligheten til å frigjøre deler av verdien du har spart opp i boligen din. Pengene kan du bruke som du vil. 

Les mer og send inn søknad

Ønsker du tilleggslån til for eksempel kjøp av bil, båt, campingvogn eller lignende?

Les mer og send inn søknad

Har du registrert frivillig kredittsperre? Da må du heve denne på bisnode.no før du sender inn en søknad. 

Renten du får oppgitt i søknaden er alltid oppdatert i henhold til siste renteendring. 

Priseksempel boliglån medlem (fra 35 år)

Nominell rente 3,70 %. Effektiv rente fra 3,80 %. 2 mill. o/25 år. Kostnad kr 1 081 289. Totalt kr 3 081 289. 

Finn ut mer om

Verdt å vite

Hos oss kan kun ektefeller og samboere søke om lån sammen, og det ikke mulig å være flere enn 2 låntakere på ett lån. 

Vi kan gi lån til disse eiendomstypene:

 • Selveiet bolig
 • Borettslag- eller aksjeleilighet
 • Hytte eller Fritidsbolig

Alle lånene vi tilbyr krever sikkerhet i fast eiendom i Norge. Det er ikke mulig å benytte eiendom i utlandet som sikkerhet.

Vi gir ikke lån til disse eiendomstypene:

 • Ubebygde tomter
 • Landbrukseiendom (Hvis du har landbrukseiendom under 100 mål kan vi vurdere å gi lån. Da må inntekten din være basert på lønnforhold, og ikke driftsinntekter.)
 • Næringseiendom

Har du et hyttelån i dag som du ønsker å flytte til oss? Eller kanskje du drømmer om å kjøpe deg fritidsbolig ved sjøen eller på fjellet? Vi kan hjelpe deg med å realisere hyttedrømmen. 

Les mer om lån til fritidsbolig og hytte

Skal du kjøpe ny bolig før du selger den du har i dag?
Med et midlertidig lån, mellomfinansiering, er dette mulig.

Vi tilbyr mellomfinansiering til deg som har boliglånet hos oss i dag, eller er medlem og eier bolig uten lån.

Les mer om mellomfinansiering

Før du kan kjøpe ny bolig trenger du et finansieringsbevis fra banken. Det er en bekreftelse på hvor mye du kan låne. Dette er lurt å ha på plass før du drar på visning. Da vet du hvor mye du kan by på drømmeboligen. 

 • Gratis og uforpliktende
 • Gyldig i tre måneder og kan fornyes
 • Prisene forutsetter at du har lønnskontoen din hos oss

Les mer og søk om finansieringsbevis

Forutsigbare månedlige låneutgifter i 3, 5 eller 10 år. 

Les mer og søk om fastrentelån

Låneramme som du fritt kan bruke når du vil. Les mer og søk om fleksilån

Hvis du har gjeldsfri bolig kan du bruke søknaden over som heter Flytte boliglånet fra annen bank eller sende inn en søknad her

Når du sender inn en søknad vil det bli gjort en kredittvurdering av deg via Gjeldsregisteret. Du vil motta et gjenpartsbrev hvor det står at KLP Banken AS har foretatt en økonomisk vurdering av deg. Har du spørsmål til kredittvurderingen kan du sende oss en melding i nett- og mobilbanken, eller ringe vårt kundesenter på 55 54 85 00. 

Når du har søkt om lån hos oss, henter vi opplysninger om gjeld og lønn fra Altinn. 

Du får en SMS fra oss med en lenke for å avgi dette samtykket, eller du kan avgi samtykke ved å gå til Altinn her.

Flytende rente
Med flytende rente vil renten endre seg i takt med svingninger i markedet. Dette innebærer at renteutgiftene vil variere. Flytende rente passer for deg som har en økonomi som tåler svingninger i boliglånsrenten. Du kan når som helst endre nedbetalingsplanen, betale inn ekstra eller innfri lånet.

Fastrente
Fastrente gir større forutsigbarhet. Da inngår du en avtale om en fast rente i en gitt periode på enten 3, 5 eller 10 år. Du betaler en fast sum på boliglånet innenfor valgt periode - uavhengig av økonomiske svingninger i markedet. Fastrentelån er mindre fleksibelt enn lån med flytende rente, da du er bundet til en fast rente og nedbetalingsplan. Les mer om fastrentelån

Nominell rente
Nominell rente er selve grunnrenten på lånet, og det betyr at utgiftene for å ta opp lånet og eventuelle andre gebyrer ikke er inkludert.

Effektiv rente
Effektiv rente er den nominelle renten pluss alle gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet. Dette innebærer blant annet termin- og etableringsgebyr. Den effektive renten påvirkes også av hvor lang nedbetalingstid du har på lånet ditt. Den effektive renten er dermed den faktiske prisen for lånet.

Annuitetslån
Et annuitetslån fungerer slik at du betaler samme beløp hver måned gjennom hele lånets løpetid, så lenge renten er uforandret. Det du betaler i renter blir mindre, og avdragene blir høyere etter hvert som du nedbetaler lånet. Når du betaler det samme hver måned gjør annuitetslån det enklere å holde oversikt over økonomien.

Serielån
Ved å velge serielån betaler du mer i starten av låneperioden og mindre etter hvert som tiden går. Her er avdragsdelen den samme over tid, mens du betaler mindre renter hver måned. Ved å velge serielån vil den totale rentedelen du betaler være lavere enn hvis du velger annuitetslån.

Lånedokumentene fra oss kan du enkelt og trygt signere med BankID. 

Les mer og signer lånedokumenter

Har du boliglån sammen med noen andre, er livsforsikring et smart valg. 

Du kan ikke erstattes - men inntekten din kan. En livsforsikring gir familien din et engangsbeløp hvis du dør av sykdom eller ulykke. De unngår derfor å måtte flytte selv om én inntekt blir borte. 

Beregn pris og bestill her

Skal du stille som realkausjonist for barnets lån bør du tenke deg godt om, både om du kan stille og om du vil stille realkausjon.

Realkausjon er en tilleggsikkerhet for andres lån, i dette tilfelle barnets, med sikkerhet i egen bolig. En realkausjonist garanterer for at låntaker kan betale tilbake den delen av lånet som realkausjonisten stiller sikkerhet for, med pant i sin egen bolig. Hvis låntaker ikke betaler tilbake hele eller deler av lånet, kan banken kreve betaling av realkausjonisten.

Dersom du som realkausjonist selv skal låne penger, må utlånsbanken spørre om realkausjonsforpliktelser og ta hensyn til det når de vurderer lånesøknaden.

Å stille som realkausjonist innebærer ikke at du har egen gjeld, men det påvirker økonomien og lånemuligheten din.

Husk at dersom du som realkausjonist stiller pant i egen bolig, vil din egen mulighet til å stille pant for et fremtidig lån bli redusert.

Gjeldsregisteret gir deg en fullstendig oversikt over usikret gjeld. Det vil si kredittkortgjeld, forbrukslån og kjøpekreditter. Det er lurt å ta en sjekk og vurdere om du kan redusere kredittrammer eller avslutte de du ikke trenger. 

All usikret gjeld påvirker hvor stort boliglån du kan få. 

Gå til Gjeldsregisteret.com og sjekk gjeldsopplysningene dine

For deg som har lån hos oss

Ønsker du å gjøre endringer på lånet ditt, søke om avdragsfrihet eller betale inn ekstra? 

Les mer og se alt du selv kan gjøre i nettbanken

Grønne valg gir lavere rente

Har du bolig med energimerke A eller B? Tenker du kanskje på å installere varmepumpe eller montere solceller på huset ditt?

Se tiltakene som gir deg lavere rente

Få en enkel og rimelig bankhverdag!

Som boliglånskunde forutsetter vi at du bruker oss som din daglige bank.

Det betyr at du må få lønnen din inn på en konto hos oss, og bruke banken aktivt med regningsbetaling og bankkort.

Bytt bank på 1-2-3

Se også

Tre generasjoner på tur sammen.

Derfor bør du velge KLP Banken

27.09.22

Velkommen til en enkel og rimelig bankhverdag!

Du får gode betingelser og lave priser, trygge og brukervennlige tjenester og hyggelig og effektiv kundeservice. I tillegg blir du kunde i en bank hvor vi tar vårt samfunnsansvar på alvor ved å følge FNs prinsipper for bærekraftig bankdrift.

Toppen og takmønet av en enebolig

Eier du bolig, bør du sjekke dette

23.09.22

Det er et stort ansvar å eie en bolig, og det utgjør ofte en stor andel av de kostnadene vi har. Her får du flere ting å tenke på om bolig, lån og forsikring. Er det noe her du ikke har tenkt på?

Sakurablomster

Hva skal til for å få boliglån?

12.09.22

Når vi vurderer hvor mye lån du kan få, forholder vi oss til utlånsforskriften. Vi regner på hvor mye lån du kan klare å betale med den inntekten, gjelden og egenkapitalen du har i dag. Her finner du reglene for å få boliglån og hvordan du kan øke sannsynligheten for å få boliglån.