Far leser bok for sin datter

Boliglån

Har du jobb med pensjon i KLP får du gode betingelser på boliglån - også over tid. Du trenger derfor ikke å tenke på å prute på renten. 

 • Som medlem får du rente fra 2,65 prosent og lave gebyrer 
 • Er du medlem og under 35 år er renten fra 2,40 prosent

Skal du kjøpe ny bolig? Da må du søke om finansieringsbevis

Søk om boliglån

Skyggen av en familie på fire kastes inn i en garasje

Fast eller flytende rente på boliglånet?

Er du usikker på hva du skal velge? En av fordelene med å velge fastrente er at du forsikrer deg mot en eventuell fremtidig renteøkning økonomien din kanskje ikke vil tåle. 

Du kan velge om du vil binde renten i 3, 5, eller 10 år, for hele eller deler av lånet. Vi har nylig satt ned fastrentene våre, og tilbyr nå nominell rente fra 2,49 prosent. 

Mer om fastrentelån

Nyttig å vite om boliglån

Er du medlem og under 35 år er boliglånsrenten fra 2,40 prosent (med grønt boliglån). Er du medlem og over 35 år er boliglånsrenten fra 2,65 prosent (med grønt boliglån). Full oversikt over alle våre priser, renter og gebyrer finner du i prislisten.

Prisene på boliglån forutsetter at du får lønnen din utbetalt på konto hos oss. 

Gå til prisliste

Les mer om grønt boliglån

Det er flere faktorer som avgjør om og hvor mye du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene:

 • Hvor mye egenkapital du har, dersom du skal kjøpe ny bolig
 • Betalingsevnen din
 • Livssituasjonen din
 • Markedsverdien på boligen din, dersom du eier i dag

Vi forholder oss til Finanstilsynets retningslinjer for god utlånspraksis.

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån.

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for sjekke hvor mye lånet vil koste i måneden.

Vi tilbyr ulike typer boliglån, blant annet fleksilån og fastrentelån. Hvis du ønsker et tilbud fra oss, sender du inn en uforpliktende søknad om boliglån.

Finn lånet og søknaden som passer for deg

Flytende rente
Med flytende rente vil renten endre seg i takt med svingninger i markedet. Dette innebærer at renteutgiftene vil variere. Flytende rente passer for deg som har en økonomi som tåler svingninger i boliglånsrenten. Du kan når som helst endre nedbetalingsplanen, betale inn ekstra eller innfri lånet.

Fastrente
Fastrente gir større forutsigbarhet. Da inngår du en avtale om en fast rente i en gitt periode på enten 3, 5 eller 10 år. Du betaler en fast sum på boliglånet innenfor valgt periode - uavhengig av økonomiske svingninger i markedet. Fastrentelån er mindre fleksibelt enn lån med flytende rente, da du er bundet til en fast rente og nedbetalingsplan. Les mer om fastrentelån

Nominell rente
Nominell rente er selve grunnrenten på lånet, og det betyr at utgiftene for å ta opp lånet og eventuelle andre gebyrer ikke er inkludert.

Effektiv rente
Effektiv rente er den nominelle renten pluss alle gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet. Dette innebærer blant annet termin- og etableringsgebyr. Den effektive renten påvirkes også av hvor lang nedbetalingstid du har på lånet ditt. Den effektive renten er dermed den faktiske prisen for lånet.

Annuitetslån
Et annuitetslån fungerer slik at du betaler samme beløp hver måned gjennom hele lånets løpetid, så lenge renten er uforandret. Det du betaler i renter blir mindre, og avdragene blir høyere etter hvert som du nedbetaler lånet. Når du betaler det samme hver måned gjør annuitetslån det enklere å holde oversikt over økonomien.

Serielån
Ved å velge serielån betaler du mer i starten av låneperioden og mindre etterhvert som tiden går. Her er avdragsdelen den samme over tid, mens du betaler mindre renter hver måned. Ved å velge serielån vil den totale rentedelen du betaler være lavere enn hvis du velger annuitetslån.

Vi kan gi lån til disse eiendomstypene:

 • Selveiet bolig
 • Borettslag- eller aksjeleilighet
 • Hytte eller Fritidsbolig

Alle lånene vi tilbyr krever sikkerhet i fast eiendom i Norge. Det er ikke mulig å benytte eiendom i utlandet som sikkerhet.

Vi gir ikke lån til disse eiendomstypene:

 • Ubebygde tomter
 • Landbrukseiendom (Hvis du har landbrukseiendom under 100 mål kan vi vurdere å gi lån. Da må inntekten din være basert på lønnforhold, og ikke driftsinntekter.)
 • Næringseiendom

Har du fått avtaledokumenter som skal signeres? Da kan du signere disse elektronisk med BankID. 

Gå til elektronisk signering

Lånekalkulator

Prøv vår lånekalkulator for å se hva du må betale i måneden med lån hos oss.

Prøv nå

Nordlys over vintervei opp på fjellet

Grønt boliglån

Har du jobb med pensjon i KLP og eier eller har planer om å kjøpe en energivennlig bolig? Da kan du få ekstra god boliglånsrente dersom du oppfyller kravene for Grønt boliglån: 

 • Boligen din har energimerke A eller B
 • Du har mottatt Enova-tilskudd til oppgradering eller fått energirådgivning av boligen din i løpet av de siste to årene

Legg inn en kommentar i søknaden at du søker om Grønt boliglån, og hvilket krav du oppfyller. 

Lavere rente enn vanlig boliglån

Vennligst vent ...
Dette tar visst tid ...
Feil Feil

Kan ikke vise innholdet. Du kan prøve å laste denne siden på nytt.

Vi tilbyr også disse bankproduktene

Fleksilån

Med fleksilån får du en låneramme som du fritt kan disponere i nettbanken, og du velger selv når du vil ta ut og betale ned på lånet.

Finansieringsbevis

Før du kan kjøpe ny bolig trenger du et finansieringsbevis som en bekreftelse på hvor mye du kan låne.

Sparekonto

Sparekonto med rente fra første krone, ingen bindingstid og ingen begrensning på antall uttak i året.

Interessante artikler

Eldre kvinne sammen med hund i skogen
Seks tips som kan gi bedre pensjon

Det er vanskelig å motivere seg til å sette seg inn pensjonssystemet. Spesielt som ung, hvor pensjonisttilværelsen virker lysår unna.

04.06.19

Yvonne Lid-Hjelle
– Har ikke angret ett sekund på at jeg byttet bank

Yvonne Lid-Hjelle (35) har vært kunde i KLP Banken i over ett år. Det er hun meget godt fornøyd med, og angrer på at hun ikke har byttet bank tidligere.

13.08.19