Far leser bok for sin datter

Boliglån

Skal du kjøpe ny bolig, flytte boliglånet eller øke lånet du har hos oss i dag? Vi hjelper deg med lånet du trenger.

  • Raskt svar, normalt innen to arbeidsdager
  • Prisene forutsetter at du har lønnskontoen din hos oss

Slik beregner vi hvor mye du kan få i boliglån

Sjekk hvilken rente du kan få

Velg søknaden som passer for deg

Få lavere rente med klimavennlige valg

Har du bolig med energimerke A eller B? Tenker du kanskje på å installere varmepumpe eller montere solceller på huset ditt? Dette er valg du kan ta som kvalifiserer til vår beste rente på boliglånet. 

Se tiltakene som gir deg lavere rente

Kystmiljø med fjell i bakgrunn, Reine i Lofoten

Snarveier til...

Nyttig å vite om boliglån

Vi kan gi lån til disse eiendomstypene:

  • Selveiet bolig
  • Borettslag- eller aksjeleilighet
  • Hytte eller Fritidsbolig

Alle lånene vi tilbyr krever sikkerhet i fast eiendom i Norge. Det er ikke mulig å benytte eiendom i utlandet som sikkerhet.

Vi gir ikke lån til disse eiendomstypene:

  • Ubebygde tomter
  • Landbrukseiendom (Hvis du har landbrukseiendom under 100 mål kan vi vurdere å gi lån. Da må inntekten din være basert på lønnforhold, og ikke driftsinntekter.)
  • Næringseiendom

Krav for å kunne øke boliglånet for å kjøpe bil eller pusse opp:

  • Lånet du har i dag kan ikke oversige 85 prosent av boligens markedsverdi.
  • Er du ikke medlem i KLP kan ikke lånet overstige 75 prosent av boligens markedsverdi. 

Les mer om lån til oppussing med pant i boligen

Les mer om lån til bil med pant i boligen

Har du et hyttelån i dag som du ønsker å flytte til oss? Eller kanskje du drømmer om å kjøpe deg fritidsbolig ved sjøen eller på fjellet? Vi kan hjelpe deg med å realisere hyttedrømmen. 

Les mer om lån til fritidsbolig og hytte

Flytende rente
Med flytende rente vil renten endre seg i takt med svingninger i markedet. Dette innebærer at renteutgiftene vil variere. Flytende rente passer for deg som har en økonomi som tåler svingninger i boliglånsrenten. Du kan når som helst endre nedbetalingsplanen, betale inn ekstra eller innfri lånet.

Fastrente
Fastrente gir større forutsigbarhet. Da inngår du en avtale om en fast rente i en gitt periode på enten 3, 5 eller 10 år. Du betaler en fast sum på boliglånet innenfor valgt periode - uavhengig av økonomiske svingninger i markedet. Fastrentelån er mindre fleksibelt enn lån med flytende rente, da du er bundet til en fast rente og nedbetalingsplan. Les mer om fastrentelån

Nominell rente
Nominell rente er selve grunnrenten på lånet, og det betyr at utgiftene for å ta opp lånet og eventuelle andre gebyrer ikke er inkludert.

Effektiv rente
Effektiv rente er den nominelle renten pluss alle gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet. Dette innebærer blant annet termin- og etableringsgebyr. Den effektive renten påvirkes også av hvor lang nedbetalingstid du har på lånet ditt. Den effektive renten er dermed den faktiske prisen for lånet.

Annuitetslån
Et annuitetslån fungerer slik at du betaler samme beløp hver måned gjennom hele lånets løpetid, så lenge renten er uforandret. Det du betaler i renter blir mindre, og avdragene blir høyere etter hvert som du nedbetaler lånet. Når du betaler det samme hver måned gjør annuitetslån det enklere å holde oversikt over økonomien.

Serielån
Ved å velge serielån betaler du mer i starten av låneperioden og mindre etterhvert som tiden går. Her er avdragsdelen den samme over tid, mens du betaler mindre renter hver måned. Ved å velge serielån vil den totale rentedelen du betaler være lavere enn hvis du velger annuitetslån.

Skal du kjøpe ny bolig før du selger den du har i dag?
Med et midlertidig lån, mellomfinansiering, er dette mulig.

Vi tilbyr mellomfinansiering til deg som har boliglånet hos oss i dag, eller er medlem og eier bolig uten lån.

Les mer om mellomfinansiering

Spørsmål og svar om boliglån

Hvis du ønsker å flytte boliglånet ditt til oss, eller bare ønsker et uforpliktende tilbud på boliglån, sender du inn en søknad til oss. 

Slik flytter du boliglånet ditt til oss

Når vi vurderer hvor mye lån du kan få, forholder vi oss til boliglånsforskriften. Vi regner på hvor mye lån du kan klare å betale med den inntekten, gjelden og egenkapitalen du har i dag.

Se reglene for å få boliglån og hvordan du kan øke sannsynligheten for å få boliglån

Test lånekalkulatoren for å sjekke hvilken rente du kan få, og hvor mye lånet vil koste i måneden.

Ønsker du avdragsfrihet, søke om fast rente, betale inn ekstra eller endre forfallsdato? Vi har samlet alt du trenger å vite om å gjøre endringer på lånet ditt på en egen informasjonsside. 

Slik gjør du endringer på lånet ditt

Du kan søke om fast rente på boliglånet hvis boliglånet ligger innenfor 75 prosent av boligens markedsverdi.

Slik går du frem for å søke om fast rente

Lønnskonto hos oss

Som boliglånskunde forutsetter vi at du har lønnskontoen din hos oss.

Bytt bank i samme slengen og få en av landets beste dagligbanker, ifølge dagligbanksjekken på finansportalen.no. Er du medlem, får du også bankkort og kredittkort uten årsavgift.

Velkommen til en enkel og rimelig bankhverdag!

Nyttige tips og råd om boliglån

Utsikt over Ålesund

For deg som har boliglån hos oss

05.05.21

Ønsker du å søke om avdragsfrihet, betale inn ekstra på lånet ditt eller binde renten? Her finner du nyttig informasjon om hvordan du går frem for å gjøre endringer på boliglånet ditt.

Toppen og takmønet av en enebolig

6 lønnsomme tips til deg som eier bolig

10.05.21

Det er et stort ansvar å eie en bolig, og det utgjør ofte en stor andel av de kostnadene vi har. Her får du seks ting å tenke på om bolig, lån og forsikring. Er det noe her du ikke har tenkt på?

Hånd som holder en prestekrage blomst

Skal, skal ikke bytte bank?

12.05.21

Stadig flere medlemmer oppdager fordelene med å ha både boliglån og dagligbank i KLP Banken. Ta steget og bytt bank du også. Her er våre beste tips til hvordan du bytter bank på en enkel, trygg og effektiv måte.