Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat
Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat

Spar penger på å bytte bank

Lar du være å bytte bank fordi du ikke orker tanken på å flytte lån, få ny lønnskonto, ny PIN-kode og ny nett- og mobilbank? Monica Stransmoe i KLP Banken forteller at det alltid er noen som utsetter å bytte bank selv om det er penger å spare, fordi de tror det er så mye jobb.

Bli bankkunde

– De som er mest bekymret, er gjerne de som ikke har byttet bank eller flyttet lån på en god stund. De beroliger vi med at alt har blitt enklere.

Gamle sannheter gjelder ikke lenger

Monicas erfaring er at det er gamle skrekkhistorier om papirmøller og uteblitte betalinger som skaper frykten.

– Mange tror at de må ha masse dokumentasjon klart for å flytte lånet til oss. Eller at det er vanskelig å flytte AvtaleGiro og umulig å huske en ny PIN-kode til kortet. Ikke minst tror mange at det er mye jobb med å kontakte alle om nytt kontonummer.

Realiteten er heldigvis ikke slik. Nå finnes det gode, moderne og effektive løsninger for det meste, og Monica og kollegene hennes har mange gode tips på veien for de som trenger det.

Beregn en måned

Når du skal bytte bank, er det unødvendig å stresse. Monica påpeker at man uansett ikke flytter fra den forrige banken på en mandag og så er alt klart i ny bank dagen etter.

– Mye er gjort på en måned. Du gjør alt i ro og mak i eget tempo. De fleste regningene dine har forfall én gang i måneden. Først når den siste regningen som lå til forfall i forrige bank er betalt og du har flyttet betalingsavtalen over til oss, avslutter du i forrige bank. Det kan vi hjelpe deg med.

Bruk bankbytteguiden vår, så får du svart belte i bankbytte!

Som å flytte

Ifølge Monica kan et bankbytte sammenlignes med å flytte fra en bolig til en annen.

– Du vasker deg ut fra gammel bolig først når du er klar og helt innflyttet i ny bolig. Så slukker du lyset, låser døren, leverer nøklene - og starter ditt nye liv. Enkelt og greit!

Få et uforpliktende tilbud på boliglån

Huskeliste når du bytter bank

 • Registrer deg som kunde 
 • Hvis aktuelt, søk om å flytte lån 
 • Opprett kontoene du trenger 
 • Bestill bankkort og søk om kredittkort 
 • Last ned mobilbanken 
 • Informer om ny lønnskonto til arbeidsgiver, Skatteetaten, NAV, mm. 
 • Bestill BankID og last ned BankID-app 
 • Flytt AvtaleGiroer 
 • Opprett faste overføringer 
 • Oppdater apper med nytt kortnummer 
 • Flytt aksjesparekonto hvis du har 
 • Si opp den gamle banken 

Les mer om hvordan bytte bank

Se også

KLP_voksenDatter_mor_byliv

Derfor bør du velge KLP Banken

22.11.23

Har du jobb med pensjonsordning i KLP, eller får du utbetalt pensjon fra KLP? Da får du et rimelig og trygt banktilbud hos oss.

Du får de beste betingelsene på lån, sparing og dagligbanktjenester. Vi åpen prisliste, som betyr at du kan være trygg på at du alltid får de beste betingelsene - helt uten at du trenger å forhandle på pris.

hånd med norske kroner

Nedbetale lån eller spare?

30.10.23

Det kjedelige svaret er både ja og nei; det beste og mest gunstige er en kombinasjon av begge deler.

KLP_barnebarn_bestemor_innekos

Våre beste sparetips

01.12.23

Mange er flinke til å spare, men er usikre på hvilken spareform som er den lureste. Her er våre beste tips.