Slik flytter du alle banktjenestene dine til KLP

Ønsker du å flytte hele kundeforholdet ditt til KLP Banken? Her får du en grundig gjennomgang og oppskrift for hvordan du går frem. Velkommen til oss!
ung jente med sin læremester
Skrevet av: Ayla Maria Zwart
Sist oppdatert: 06.05.24

Registrer deg som kunde 

Er du allerede kunde kan du bare hoppe til neste steg.

Hvis du ikke er kunde er det aller første du må gjøre å registrere deg. Da blir det automatisk opprettet en brukskonto som er klar til bruk. Registrer deg som bankkunde her.

Vil du samtidig flytte boliglånet til oss? Da er det lurt å avvente svar på søknaden før du eventuelt fullfører hele flyttingen. Send inn en søknad for flytting av boliglån her.

Opprett kontoene du trenger

I nett- og mobilbanken under menypunktet "Ny konto" oppretter du enkelt alle kontoene du har behov for i hverdagen. Det kan for eksempel være lurt å ha en egen regningskonto, lønnskonto, og gjerne et par sparekontoer til forskjellige spareformål. Her finner du informasjon om hvilke sparekontoer vi tilbyr.

Bestill bankkort og kredittkort

Bankkort bestiller du i nett- eller mobilbanken ved å velge "Kort" og "Bestill bankkort" i menyen.

Du kan også søke om kredittkort ved å velge "Søk kredittkort". Kortene mottar du etter ca. 7 virkedager og sendes til din folkeregistrerte adresse. Sjekk derfor om adressen stemmer og at postkassen din er tydelig merket med riktig navn - så unngår du at kortet sendes i retur til oss.

Last ned mobilbanken

Med mobilbank på plass har du banken med deg overalt. Det gjør det veldig enkelt å få ting gjort på farta, og når du plutselig trenger det. 

Aktiver mobilbetaling Apple Pay eller Google Pay

Betal enkelt, sikkert og raskt med mobilen. Du kan knytte både bankkort og kredittkort fra KLP Banken til tjenesten. Velg mellom Apple Pay og Google Pay, og aktiver i mobilbanken.

Overfør penger til dine nye kontoer

Å overføre penger til dine nye kontoer er like enkelt som å betale regninger eller sende penger til venner. Skriv bare inn det nye kontonummeret ditt i feltet for kontonummer. For raskere overføring anbefaler vi at du gjør det på en hverdag før kl. 13:30. Da blir nemlig pengene flyttet samme dag. 

Flytt lønnskontoen din

For å få lønnen din utbetalt på ny konto, trenger du bare å gi arbeidsgiver informasjon om at du har fått nytt kontonummeret. Mottar du pensjon fra KLP endrer du det enkelt selv på Min Side.

Flytt Avtalegiroer med bare et par klikk

Glem bankbytteskjemaer og knoting med lange KID- og kontonumre. Nå flytter du AvtaleGiroer superenkelt selv i nett- og mobilbanken.

 1. Velg "Betaling" i menyen
 2. Trykk på "Flytt AvtaleGiro"
 3. Velg deretter kontoen du ønsker at dine AvtaleGiro skal betales fra
 4. Følg instruksjonene anvist på skjermen

Og vips, så var det gjort. eFakturaene dine trenger du ikke tenke på. De dukker opp i alle banker du har tilgang til, og du velger selv hvilken bank og hvilken konto fakturaen skal betales fra.

Finner du ikke banken du skal flytte fra i listen?

Da flytter du AvtaleGiroene dine slik:

 1. Noter kontonummer og KID-nummer for hver AvtaleGiro du vil flytte
 2. Opprett avtalen på nytt i nettbanken hos oss. Da blir den gamle avtalen automatisk avsluttet.

Tips: Har du krav som ligger til forfall i gammel bank? Vent til trekket har gått gjennom før du oppretter avtalen hos oss.

Flytting av AvtaleGiro kan ta 4-6 uker. Hvis du mottar en papirfaktura i denne perioden må du betale den.

Start fast sparing, eller sett opp andre faste overføringer

Sparer du litt hver måned, enten til deg selv eller andre? Ved å la overføringer og betalinger gå automatisk, sørger du for kontinuitet og oversikt. Du oppretter en fast betaling eller overføring i nett- og mobilbanken på følgende måte:

 1. Trykk "Meny" og "Betalingsavtaler"
 2. Velg "Faste betalinger" eller "Faste overføringer"
 3. Velg deretter hvilken konto du skal betale fra og til, dato for første forfall, og hvor ofte betalingen skal skje

Du kan også legge inn en egen tekst som vil vises på kontoutskriften.

Les om sparekontoene vi tilbyr

Bestill ny BankID og last ned BankID-appen

Når du avslutter hele kundeforholdet i gammel bank vil BankID du har fra dem slutte å fungere. Det er derfor viktig at du har det på plass i ny bank før alle kontoene dine i gammel bank avsluttes. I en overgangsfase kan det være lurt å beholde minst én konto, så unngår du å plutselig stå uten mulighet for innlogging med BankID.

Du bestiller BankID fra oss i nett- og mobilbanken ved å velge "BankID" i menyen. Når du har fått aktivert BankID hos oss kan du laste ned BankID-appen, slik at du i tillegg får en digital kodebrikke som gjør innloggingen enda enklere.

Les mer om BankID

Se konto fra annen bank i nettbanken

Vil du beholde en eller flere kontoer i en annen bank? Legg de til i nett- og mobilbanken vår, og få alle kontoer samlet på ett sted. I nett- og mobilbanken velger du "Legg til konto fra annen bank", også velger du hvilken bank du ønsker å legge til konto fra.

Har du barn og ønsker å opprette konto eller flytte en konto fra en annen bank?

Vi tilbyr brukskonto og bankkort til barn fra de fyller 6 år. Sparekonto kan du opprette fra de er 0 år. 

Har du fond på aksjesparekonto hos andre du vil flytte til oss?

Dette skjer med din aksjesparekonto:

 • Dine eksisterende KLP-fond blir flyttet automatisk
 • Andre fond blir solgt for deg
 • Pengene overføres til din ASK Bankkonto i KLP, hvor du kan kjøpe KLP-fond.

Dette må du være klar over:

 • Enkeltaksjer må du selv selge fra aksjesparekontoen din før du kan gå videre
 • Skal du flytte ASK fra Nordnet? Før flyttingen kan gjennomføres må din bankkonto hos Nordnet ha dekning for gebyret de belaster

Start flytteprosessen

Slik sier du opp kundeforholdet ditt i gammel bank

Hvis du skal avslutte kundeforholdet i gammel bank og få overført saldo og opptjente renter, er det raskest å bare ta kontakt med gammel bank, og be de avslutte kontoene dine og overføre innestående til dine nye kontonumre. Noen banker har også løsninger hvor du selv kan avslutte konto mot nytt kontonummer i nettbanken. Men husk, ikke avslutte alt før du har fått på plass BankID hos oss. 

Les også

Familie med 2 barn

Derfor bør du velge KLP Banken

05.04.24

Har du jobb med pensjonsordning i KLP, eller får du utbetalt pensjon fra KLP? Da får du et rimelig og trygt banktilbud hos oss.

Du får de beste betingelsene på lån, sparing og dagligbanktjenester. Vi har åpen prisliste. Det betyr at du kan være trygg på at du alltid får de beste betingelsene - helt uten at du trenger å forhandle på pris.

Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat
Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat

Spar penger på å bytte bank

27.02.24

Lar du være å bytte bank fordi du ikke orker tanken på å flytte lån, få ny lønnskonto, ny PIN-kode og ny nett- og mobilbank?

Far, datter og hund som smiler ut av vinduet i en bil

Nyhet! Nå tilbyr vi Fastrenteinnskudd

29.04.24

Nå kan du binde innskuddene dine i KLP Banken i 6 måneder, og få bankens beste rente på 5,10 % i hele bindingsperioden. Det gir deg forutsigbar avkastning og stabil renteinntekt.