Familie Frokost

Slik bytter du bank på 1-2-3

Vurderer du å bytte bank til oss? Å bytte bank er faktisk mye enklere enn du tror. Det som oftest tar mest tid er bare det å komme i gang, så her forklarer vi deg hvordan. 

Bli kunde og start bankbytte nå

Vil du flytte boliglånet?

Å flytte lånet til oss er enkelt:

  1. Send inn søknad
  2. Få et uforpliktende tilbud 
  3. Vi fikser resten hvis du takker ja til tilbudet

Du får raskt svar, normalt innen to arbeidsdager. Renten du får oppgitt i søknaden er alltid oppdatert.

Les mer og søk om å flytte boliglån

Vanlige spørsmål om bankbytte

Det gjør du veldig enkelt selv i nett- eller mobilbanken slik:

1. Velg "Betaling" i menyen
2. Trykk på "Flytt AvtaleGiro"
3. Les informasjonen
4. Velg deretter kontoen du ønsker at dine AvtaleGiro skal betales fra
5. Følg instruksjonene anvist på skjermen

Og vips, så var det gjort.

eFakturaene dine trenger du ikke tenke på. De dukker opp i alle banker du har tilgang til og du velger selv hvilken bank og hvilken konto fakturaen skal betales fra.

Hvis du avslutter hele kundeforholdet i gammel bank vil BankIDen din slutte å fungere. Derfor bør du skaffe deg ny BankID når du bytter bank. Vi anbefaler å gjøre dette tidlig i flytteprosessen.

Hvis du ikke avslutter alle kontoer i den andre banken trenger du ikke ny BankID. Det kan likevel være lurt å etter hvert bestille BankID hos oss når du blir kunde, så slipper du plutselig å stå uten mulighet for innlogging

Les mer om BankID

Når du skal bytte bank, er det unødvendig å stresse. Flytter du fra den gamle banken på en mandag og så er ikke alt klart i ny bank dagen på tirsdag. Pengene dine overfører du veldig raskt selv innen en virkedag, men bankkort kommer i posten etter ca. 7 virkedager. BSU-konto og aksjesparekonto kan ofte ta noe lengre å få flyttet over.

Du gjør alt i ro og mak i eget tempo. De fleste regningene dine har forfall én gang i måneden. Først når den siste regningen som lå til forfall i gammel bank er betalt og du har flyttet betalingsavtalen over til oss, avslutter du i forrige bank. Det kan vi hjelpe deg med.

Ja, det kan du absolutt. 

Vi ønsker at du som kunde hos oss bruker banken til det du har behov for.

Sjekk ut alle tjeneste vi tilbyr

 

Viktig å huske når du bytter bank

Sørg for å sjekke at ditt nye bankkort fra oss og PIN-kode fungerer, før du avslutter kort og konto i gammel bank. 

I tillegg vil BankIDen din fra gammel bank også slutte å fungere når du avslutter hele kundeforholdet. Husk derfor å bestille deg ny BankID hos oss. 

Les mer om BankID

Apple_Pay_hand_bankkort_gra_pressemelding

Apple Pay

Med Apple Pay på mobilen kan du legge igjen kortene dine hjemme, og likevel betale enkelt og sikkert i butikker, på nett og i apper

Les mer om Apple Pay

Se også

KLP_voksenDatter_mor_byliv

Derfor bør du velge KLP Banken

22.11.23

Har du jobb med pensjonsordning i KLP, eller får du utbetalt pensjon fra KLP? Da får du et rimelig og trygt banktilbud hos oss.

Du får de beste betingelsene på lån, sparing og dagligbanktjenester. Vi åpen prisliste, som betyr at du kan være trygg på at du alltid får de beste betingelsene - helt uten at du trenger å forhandle på pris.

Barnehage_masma43776_Johner

5 tips til en trygg økonomisk hverdag

06.10.23

En trygg økonomi handler først og fremst om å ha et bevisst forhold til pengene dine og hva du bruker dem på. Sjekk våre tips til hvordan du kan få en tryggere og mer forutsigbar økonomi. 

Jorunn Ygre Storjohann - direktør for personmarkedet i KLP Banken. Foto: KLP
Jorunn Ygre Storjohann - direktør for personmarkedet i KLP Banken. Foto: KLP

Behold kontroll med fremtidsfullmakt

30.10.23

Har du tenkt over hvem som skal ta vare på de økonomiske interessene dine den dagen du ikke er i stand til det selv? – Ved å opprette en fremtidsfullmakt allerede nå, kan du forsikre deg om at dine økonomiske og personlige forhold blir ivaretatt av noen du stoler på, sier Jorunn Ygre Storjohann, direktør for personmarkedet i KLP Banken.