Smilende dame i lue og vinterjakke som holder i ladekabel som er koblet i elbil

Billån med sikkerhet i bolig

Skal du kjøpe ny bil og har nok sikkerhet i boligen din? Da anbefaler vi at du søker om et ekstra lån med sikkerhet i boligen din.

Det vil gi deg: 

  • bedre effektiv rente enn for vanlig billån
  • oversikt over lånene dine på ett sted
Søk om billån med sikkerhet i bolig

Lavere rente enn ordinært billån

Billån med sikkerhet i bolig gir lavere rente enn et ordinært billån. Som boliglånskunde hos oss kan du søke om å øke boliglånet ditt, og få samme lave rente. Pengene kan for eksempel brukes til kjøp av bil, motorsykkel, båt eller lignende.

I søknaden velger du en nedbetalingstid på mellom 5-7 år, som tilsvarer bilens verditap. Da blir billånet et separat lån, med en egen nedbetalingsplan. 

Send inn søknad om billån med pant i bolig

Skal du kjøpe ny bolig i nærmeste fremtid?

Da er det greit å vite at billån med sikkerhet i bolig kan påvirke om du kan få mellomfinansiering og lån til ny bolig. Det er fordi:

  • det øker belåningsgraden på boligen din
  • binder egenkapitalen 

Medlemsrente fra

5,50%  nominell rente

Effektiv rente 6,20 prosent. Gjelder for medlem over 35 år. Priseksempel: 300 000 kroner nedbetalt over 5 år. Kostnad: 47 951 kroner. Totalt: 347 951 kroner. 

Se alle renter og priser

Spørsmål og svar om billån

Du må ha: 

  • nok ledig sikkerhet i boligen
  • boliglån hos oss fra før

Lånet du har i dag kan ikke overstige 85 prosent av boligens markedsverdi.

Eksempel: Hvis du har boliglån på 1.700.000 kroner i dag, og boligen har en markedsverdi på 2.300.000 kroner, har du nok sikkerhet til å søke om 255.000 kroner ekstra for å kjøpe bil. 

Ja, det er mulig å søke om å øke eksisterende boliglån for å "bake inn" billånet. Hvis du velger å øke eksisterende lån, anbefaler vi at du betaler inn ekstra på lånet i takt med bilens verditap. Når du betaler inn ekstra får du lavest mulig totalkostnader på billånet, og nedbetaler bilen mens du faktisk eier og bruker den. Betaler du ikke inn ekstra vil totalkostnadene bli høyere. Søk om å øke eksisterende lån her.

Vi behandler søknaden din så raskt som mulig. På grunn av mange søknader kan det i perioder ta litt lengre tid å få svar. Sjekk behandlingstiden for søknaden din.

Det er flere faktorer som avgjør om og hvor mye du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene: 

  • Betalingsevnen din 
  • Livssituasjonen din 
  • Markedsverdien på boligen din

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. 

Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån. 

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for sjekke hvor mye lånet vil koste i måneden. 

Dersom du har valgt lån med flytende rente har du muligheten til å betale inn ekstra avdrag på lånet når du måtte ønske det, uten ekstra kostnader. Dette gjør du i nettbanken ved å velge Meny og Ekstraordinær nedbetaling

Når du betaler inn ekstra, blir månedsbeløpet det samme som før mens nedbetalingstiden blir kortere. Hvis du ønsker å beholde nedbetalingstiden og få et lavere månedsbeløp, kan du sende oss en melding i nettbanken etter at du har betalt inn ekstra på lånet.

Finn ut hvilken rente du får på lånet

Se også

Bil som kjører på bilvei

Tips når du skal kjøpe din første bil

16.05.24

Har du planer om å kjøpe din aller første bil? Da er det lurt å lese våre beste tips om hva du bør sjekke på en bruktbil, om hvilken forsikring du bør velge og hvilken startbonus du kan få. 

KLP_mann_bil

11 tips for godt bilhold

10.06.24

Det å eie bil betyr for mange frihet og mobilitet, men det er også et stort ansvar. En bil må vedlikeholdes og innebærer en del faste kostnader. Vi har samlet elleve gode tips til deg som har bil, som kan gjøre både vedlikeholdet og økonomien litt lettere.

Leiebil på ferie

Hva er bonus?

16.05.24

Bonus er en belønning du får for skadefri kjøring. Har du høyere bonus, får du lavere pris på bilforsikringen. 
Hos oss mister du maks 10 % bonus ved skade på bil eller motorsykkel.
Les mer om hva bonus betyr for deg.