Hus på landet

Avdragsfrihet på boliglånet

Opplever du reduserte inntekter i en periode, står ovenfor økonomiske utfordringer eller at livssituasjonen plutselig endrer seg. Da kan avdragsfrihet på boliglånet være en midlertidig løsning.

Dette er avdragsfrihet

  • Du betaler kun renter og omkostninger på boliglånet, og utsetter betalingen av avdragene for nedbetaling i perioden med avdragsfrihet.
  • Er boliglånet innenfor 60 prosent av boligens verdi, kan du søke om avdragsfrihet i inntil 5 år. 
  • Er boliglånet over 60 prosent av boligens verdi, kan du i særskilte tilfeller søke avdragsfrihet i inntil 6 måneder. Dette er omstendigheter som separasjon, skilsmisse, ulønnet fødselspermisjon, skifte, uførhet og arbeidsledighet.

Legg merke til at avdragsfrihet er en midlertidig løsning. I perioden med avdragsfrihet vil den totale kostnaden på lånet øke fordi det ikke nedbetales på lånet. Når den avdragsfrie perioden avsluttes vil det månedlige avdraget være høyere enn tidligere. Det skyldes at avtalt nedbetalingstid på lånet står uendret. 

Slik søker du avdragsfrihet

Du søker avdragsfrihet i nett- og mobilbanken. Under Meny - gå til Lån og velg Søk om avdragsfrihet.

Skal du søke om avdragsfrihet for en periode lengre enn 6 måneder må du sende oss en melding via Skriv til oss funksjonen i nett- og mobilbanken.  

Merk at det påløper et endringsgebyr på 250 kroner ved innvilget avdragsfrihet. Dette legges til neste forfall på lånet. 

Logg inn og søk om avdragsfrihet i nettbanken

Se også

Pilskilt til hver sin retning

Dette gjør du med boliglånet ved samlivsbrudd

09.10.23

Ved samlivsbrudd og skilsmisse er et av de vanligste spørsmålene vi får “hva gjør vi med boligen og boliglånet?”. De to vanligste løsningene forklarer vi her. 

hånd med norske kroner

Betale lån eller spare?

12.04.24

Det kjedelige svaret er både ja og nei; det beste og mest gunstige er en kombinasjon av begge deler.