KLP_MammaSykkelBarn_masma45773

Finansieringsbevis

Start boligjakten din her. Med et finansieringsbevis vet du hvor mye du kan kjøpe for når du skal kjøpe bolig, hytte eller fritidsbolig.

 • Få ferdigforhandlet rente 
 • Det er helt gratis og uforpliktende
 • Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder og kan fornyes

Er du kun nysgjerrig på hvilken rente du kan få hos oss? Svaret finner du i lånekalkulatoren

Søk om finansieringsbevis

Dette er finansieringsbevis

Et finansieringsbevis er en bekreftelse på hvor mye du kan låne hos oss. Da vet du hvor mye du kan kjøpe bolig for når du skal på visning, eller delta i budrunde.

Finansieringsbeviset tar utgangspunkt i din nåværende økonomi, oppspart egenkapital, og verdien på eventuelt eksisterende bolig. Hovedregelen er at du kan låne inntil 5 ganger brutto årsinntekt, og at du må ha minimum 15 prosent av kjøpesum i egenkapital. I tillegg må du ha en økonomi som tåler en renteoppgang på 3 prosentpoeng, og minimum en rente på 7 prosent.

Det kan derfor være lurt at du gjør deg opp en formening om hvor mye du trenger i lån, før du søker om et finansieringsbevis.

Slik søker du finansieringsbevis

Et finansieringsbevis (lånebevis) er en bekreftelse fra banken på hvor mye du kan kjøpe for og hvor mye du kan låne.

Har du frivillig kredittsperre? Da må du heve denne før du sender inn en søknad. Etter det er det bare å sperre igjen.

Før vi kan behandle søknaden din må du og eventuell medlånetaker være identifisert i KLP Banken. Det gjør du ved å deg å registrere deg som bankkunde.

Når du er registrert som kunde kan kommunisere sikkert med deg i nett- eller mobilbanken. Det er også der du får svar på søknaden. Når du har fått finansieringsbeviset er du klar for å legge inn bud!

Sjekk behandlingstiden for søknaden din

 

Priser og betingelser

ProduktNominell rente medlemØvrige kunder
Førstehjemslån (under 35 år)5,30 %
Boliglån Ung (under 35 år)5,45 %
Grønt boliglån Ung (under 35 år)5,35 %
Boliglån (over 35 år)Fra 5,50 %Fra 5,90 %
Grønt boliglån (over 35 år)Fra 5,40 %
Mellomfinansiering7,05%7,45 %

Full oversikt over priser, renter og gebyrer finner du i prislisten. Vil du vite hvor mye du kan låne, eller hvor mye lånet vil koste i måneden? Finn ut ved å bruke lånekalkulatoren.

Gjør deg klar til visning

Finansieringsbeviset er gyldig i 3 måneder. Har du dette i orden kan du delta i budrunde, og vite hvor mye du kan legge inn bud på.

Vil du vite litt mer hva du bør forberede deg på før du skal på visning og i en eventuell budrunde?

Les våre beste tips til hvordan du kan forberede deg til visning og budrunde.

Gjør deg klar til budrunde

I budskjemaet skriver du inn KLP Banken og telefonnummeret vårt i budskjemaet, 55 54 85 00 (tastevalg 1-3 og deretter 1). Megler vil ta kontakt med oss for å kontrollere at du har finansieringen i orden etter at du har lagt inn bud. Ikke vis frem finansieringsbeviset til megler.

Det er også viktig at du holder deg innenfor de gitte rammene som er oppgitt i finansieringsbeviset du har fått.

Signere kjøpekontrakt
Når du har vunnet budrunden vil megler avtale tid med deg og selger for å signere kjøpekontrakt. Etter dette møtet sender du kjøpekontrakten til oss. Vi vil deretter sende deg lånedokumenter som må signeres.

Signere lånedokumenter
Når du har kjøpt ny bolig sender vi deg lånedokumentene for elektronisk signering med BankID. Pantedokumentet sender vi til innboksen din i nettbanken slik at du kan skrive den ut og signere. Dokumentet leverer eller sender du til megler så fort du har signert.

Finansieringsbeviset blir omgjort til lån
Når vi har mottatt signerte lånedokumenter i retur fra deg, utbetaler vi lånet til megler 2-3 dager før overtakelsesdatoen som er oppgitt i kjøpskontrakten. Det er derfor viktig at du gir oss beskjed dersom det skulle skje noen endringer i forbindelse med dato for overtakelse.

Vi hjelper deg med et samlet oppgjør til megler
Når du kjøper bolig, kan vi hjelpe deg så megler får et samlet oppgjør av lån og egenkapital.

Dette må du gjøre:

Kontakt oss straks du har signert lånedokumentene.

 1. Logg inn i nett- eller mobilbanken og velg skriv til oss.
 2. Forklar kort hvor egenkapitalen er, så avtaler vi hvordan du går frem for å overføre BSU og annen egenkapital til oss. Skal vi overføre egenkapitalen for deg, må pengene stå på en konto i KLP Banken.

Det enkleste for både deg og oss er at all egenkapitalen du skal bruke ved boligkjøp er samlet i KLP Banken. Dette er det to grunner til:

1. Vi kan raskt bekrefte til megler at du har finansieringen i orden med både lån og egenkapital.

2. Ved overtakelse av bolig kan vi gjøre hele oppgjøret for deg til megler. Du slipper å tenke på det, og megler får et samlet oppgjør.

NB: Ikke plasser egenkapitalen din på Plasseringskonto med 31 dagers varslingstid, og hvis du ikke har samlet egenkapitalen din hos oss en uke i forveien av overtakelse, ta kontakt med oss for å avklare overføringen.

Les mer om sparekontoproduktene vi tilbyr

Mellomfinansiering

Skal du kjøpe ny bolig før du selger den du har? Da trenger du mest sannsynlig et midlertidig lån, fra du overtar ny bolig og frem til gammel bolig er solgt.

Mellomfinansiering tilbyr vi til deg som har boliglånet ditt hos oss i dag. Eller om du har pensjon i KLP og eier bolig uten lån. 

Slik fungerer mellomfinansiering

Dette bør du tenke på hvis du ønsker å kjøpe ny bolig før du har solgt den du eier

Med økende renteutgifter, og stigende priser på varer og tjenester er det en del ting du bør vite, og tenke på før du eventuelt velger mellomfinansiering.

Dette bør du vite

Spørsmål og svar om finansieringsbevis

Det er flere faktorer som avgjør om, og hvor mye, du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene:

• Hvor mye egenkapital du har
• Betalingsevnen din
• Livssituasjonen din
• Markedsverdien på boligen din, dersom du eier i dag

Vi forholder oss til Finanstilsynets retningslinjer for god utlånspraksis

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. Redusert inntekt i korte eller lengre perioder vil påvirke for mye du/dere kan få i lån. For eksempel ved redusert inntekt i forbindelse med permisjon, vikariat, eller deltidsjobb.

Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån.

For å få vite nøyaktig hva du kan låne må du sende oss en søknad. 

Les mer og søk om finansieringsbevis

Vi har en lånekalkulator som vil gi deg et estimat på hvor mye du kan kjøpe bolig for, og hvor mye det vil koste i måneden.

Prøv lånekalkulatoren
 

Hos oss kan du ta opp lån sammen med ektefelle, samboer eller partner. Eksempelvis kan ikke søsken eller venner ta opp lån sammen.

Svare på meldingen du fikk fra saksbehandler i nettbanken, og be om å få fornyet finansieringsbeviset.

Du kan forvente svar innen 1-2 virkedager.

Vi kan gi lån til disse eiendomstypene:

 • Selveiet bolig
 • Borettslag- eller aksjeleilighet
 • Hytte eller Fritidsbolig

Alle lånene vi tilbyr krever sikkerhet i fast eiendom i Norge. Det er ikke mulig å benytte eiendom i utlandet som sikkerhet.

Vi gir ikke lån til disse eiendomstypene:

 • Ubebygde tomter
 • Landbrukseiendom (Hvis du har landbrukseiendom under 100 mål kan vi vurdere å gi lån. Da må inntekten din være basert på lønnforhold, og ikke driftsinntekter.)
 • Næringseiendom

Du kan søke om tilleggssikkerhet i foreldrene dine sin bolig hvis du er under 35 år og har jobb med pensjon i KLP. Det vil si at foreldrene dine stiller som realkausjonister. Da vil du få to lån hos oss. Det ene lånet med sikkerhet i boligen din, og det andre er med sikkerhet i boligen til foreldrene dine. Du får vår beste rente (Boliglån Ung Medlem) på lånet som er med sikkerhet i boligen din. På lånet med sikkerhet i boligen til realkausjonistene får du vår beste medlemsrente.

Du kan kun søke om boliglån med foreldrene dine som realkausjonister når det er den første boligen du skal kjøpe. 

Du finner oversikt over alle våre renter og gebyrer i prislisten.

Svar på meldingen du fikk fra saksbehandler i nettbanken, og forklar hvilke endringer du ønsker på finansieringsbeviset.

Du kan forvente svar innen 1-2 virkedager.

Les også

KLP_Profilbilde_ima165039_fargekorr_hires

7 tips før, under og etter boligkjøp

28.11.23

Har du planer om å kjøpe ny bolig? Her finner du våre beste tips til hvordan du kan forberede deg til visning og budrunde. 

Arnt Christian Laache, fagansvarlig i KLP Banken
Arnt Christian Laache, fagansvarlig i KLP Banken

Ubrukt kreditt påvirker mulighet for boliglån

22.02.24

Visste du at om du har kredittgrense på 25 000 på bensinkortet så registreres det i gjeldsregisteret som 25 000 i gjeld uansett om du har brukt det eller ikke?

Familie med 2 barn

Derfor bør du velge KLP Banken

05.04.24

Har du jobb med pensjonsordning i KLP, eller får du utbetalt pensjon fra KLP? Da får du et rimelig og trygt banktilbud hos oss.

Du får de beste betingelsene på lån, sparing og dagligbanktjenester. Vi har åpen prisliste. Det betyr at du kan være trygg på at du alltid får de beste betingelsene - helt uten at du trenger å forhandle på pris.