KLP_barnebarn_bestemor_innekos

Fleksilån

Ønsker du mer fleksibilitet og større økonomisk frihet? Med fleksilån, også kalt rammelån, får du en låneramme som du fritt kan bruke som du vil. 

  • Betal ned på lånet når du selv ønsker
  • Lån opp til 60 prosent av boligens verdi 
  • Renter beregnes av beløpet du har brukt 

Fyll ut søknaden nedenfor og legg inn en kommentar i siste steget om at du ønsker tilbud på fleksilån. 

Søk om fleksilån

Hva er fleksilån?

Fleksilån, rammelån og boligkreditt er de vanligste navnene på denne typen lån. Med rammelån får du en ønsket kredittramme på inntil 60 prosent av verdien på eiendommene dine. Denne kredittrammen kan du fritt disponere og bruke som du selv ønsker. 

Du betjener kun renter og månedsgebyr for summen du har benyttet av kredittrammen. Dette belastes automatisk hver måned. Du bestemmer selv når, og hvor mye ønsker å innbetale på lånet. Uttak og innbetaling på fleksilånet styrer du helt selv i nett- og mobilbanken.

Fleksilån passer best for deg som allerede har nedbetalt en del på boliglånet ditt, og ønsker mer fleksibilitet. 

Regler for fleksilån

  • Du kan maksimalt låne 60 prosent av eiendommene dine sin markedsverdi
  • Renter og månedsgebyr belastes fleksilånet hver måned 
  • Renter beregnes av beløpet som er brukt 
  • Du kan øke kredittrammen på lånet ved behov 
  • Maksimal løpetid er 10 år
Ung dame som jobber sitter ved pult med headset

Gjør det enkelt for deg selv ved å samle alt på ett sted

Det er som regel lønnsomt og praktisk å samle alle dine banktjenester på ett og samme sted. Derfor har vi gjort det veldig enkelt for deg å bytte bank. 

Følg bankbytteguiden for hvordan du går frem

Prisliste

Som medlem får du rente fra 5,40 prosent (grønt fleksilån). Full oversikt over våre priser, renter og gebyrer finner du i prislisten.

Se prisliste

Spørsmål og svar om fleksilån

Fyll ut og send oss en søknad her. I søknaden må du legg inn en kommentar i siste steget om at du ønsker tilbud fleksilån. 

Vi sender lånetilbudet elektronisk, som du må signere med BankID.

Vi behandler søknaden din så raskt som mulig. På grunn av mange søknader kan det i perioder ta litt lengre tid å få svar. Sjekk behandlingstiden for søknaden din.

I nettbanken finner du kontonummeret til fleksilånet ditt. Dersom du ønsker å betale inn på lånet, er det dette kontonummeret du betaler inn til. Du trenger ikke KID-nummer for å gjøre innbetalingen. 

Tips 
Banken belaster fleksilånet med renter og gebyrer automatisk hver måned. Det kan derfor være smart å opprett en fast månedlig overføring til fleksilånet ditt som minimum dekker rentekostnader og gebyrer.

Du oppretter en fast overføring i nettbanken på følgende måte:
1. Trykk "Meny" og "Betalingsavtaler"
2. Velg "Faste overføringer"
3. Velg så hvilken konto du skal overføre fra og til, dato for første forfall, og hvor ofte betalingen skal skje

Du kan også legge inn en egen tekst som vil vises på kontoutskriften.

Ja, du kan enkelt betale regninger direkte fra fleksilånet i nett- eller mobilbanken uten at det påløper gebyrer. Men fleksilånskontoen kan ikke benyttes som belastningskonto for avtalegiroer eller andre faste betalingsoppdrag. 

Ja, du kan enkelt overføre penger fra fleksilånskontoen din til andre kontoer i nett- og mobilbanken.

Nei, det er ikke mulig å ha fastrente på fleksilån. Med en fastrenteavtale må du forholde deg til en fast nedbetalingsplan, og det er ikke mulig å ta ut og sette inn penger på lånet.

Ja, du kan fint kombinere et fleksilån med et vanlig boliglån som nedbetales hver måned, men den totale belåningsgraden kan ikke overstige 60% av eiendommenes verdi.

Absolutt. Har dere fleksilån sammen vil begge kunne benytte seg av kredittrammen, og begge vil da også stå som ansvarlige for det samlede trekket. 

Verdt å vite

ung jente med sin læremester

Slik flytter du alle banktjenestene dine til KLP

06.05.24

Ønsker du å flytte hele kundeforholdet ditt til KLP Banken? Her får du en grundig gjennomgang og oppskrift for hvordan du går frem. Velkommen til oss!

Toppen av et hus

Eier du bolig, bør du sjekke dette

14.05.24

Det er et stort ansvar å eie en bolig, og det utgjør ofte en stor andel av de kostnadene vi har. Her får du flere ting å tenke på om bolig, lån og forsikring. Er det noe her du ikke har tenkt på?

Familie med 2 barn

Derfor bør du velge KLP Banken

05.04.24

Har du jobb med pensjonsordning i KLP, eller får du utbetalt pensjon fra KLP? Da får du et rimelig og trygt banktilbud hos oss.

Du får de beste betingelsene på lån, sparing og dagligbanktjenester. Vi har åpen prisliste. Det betyr at du kan være trygg på at du alltid får de beste betingelsene - helt uten at du trenger å forhandle på pris.