Smilende far og datter i vinterklær som klemmer hverandre med boligblokker i bakgrunnen

Boliglån

Har du jobb med pensjonsordning i KLP, eller får utbetalt pensjon fra KLP? Da får du hos oss alltid den laveste renten på boliglån vi kan tilby deg - helt uten å måtte forhandle. 

Søk på nett og få et helt uforpliktende tilbud raskt.

Søk om boliglån

Flytt boliglånet til oss

Hvor mye koster boliglån?

Våre boliglånsprodukter

Finansieringsbevis

På boligjakt? Med et finansieringsbevis vet du hvor mye du kan kjøpe for når du skal kjøpe bolig, hytte eller fritidsbolig.

Boliglån Ung

Er du under 35 år og har pensjonssparing i KLP? Da får du ekstra lav rente på boliglånet ditt hos oss.

Grønt boliglån

Du kan få Grønt boliglån hvis du eier bolig med energimerke A eller B, eller hvis du velger å gjøre tiltak for å gjøre boligen mer energivennlig.

Seniorlån

Seniorlån gir deg, som er over 60 år, muligheten til å frigjøre deler av sparepengene du har spart opp i boligen din. Pengene kan du bruke til hva du vil.

Flytt boliglånet

Ønsker du bedre rente på boliglånet ditt? Hos oss får du boliglån med ferdig forhandlet rente - enkelt, raskt og forutsigbart! Send inn en uforpliktende søknad.

Lån til hytte og fritidsbolig

Er du klar for å realisere hyttedrømmen, eller har du et hyttelån i dag som du ønsker å flytte til oss? Vi hjelper deg!

Fleksilån/rammelån

Ønsker du mer fleksibilitet og større økonomisk frihet? Med fleksilån, også kalt rammelån, får du en låneramme som du fritt kan bruke som du vil.

Bilfinansiering

Skal du kjøpe ny bil og har nok sikkerhet i boligen din? Da anbefaler vi at du søker om et ekstra lån med sikkerhet i boligen din.

Priseksempel medlemsrente

5,50% nominell rente

Effektiv rente 5,68 prosent. Gjelder for boliglån medlem o/35 år. Priseksempel: 2 mill. o/25 år. Kostnad kr 1 697 046. Totalt kr 3 697 046.

Se alle renter og priser

Kundefavoritt banken 2023

Kundefavoritt og best omtalte bank i 2023

De mest fornøyde bankkundene finner du i KLP Banken, ifølge Bytt.no. For første gang kan KLP Banken smykke seg med tittelen «Kundefavoritt» - og det er vi selvfølgelig veldig stolte av!

Les mer om Bytt.no prisen

Spørsmål og svar om boliglån

Vi behandler søknaden din så raskt som mulig. På grunn av mange søknader kan det i perioder ta litt lengre tid å få svar. Sjekk behandlingstiden for søknaden din.

Har du sendt inn søknad, men du eller eventuell medlåntaker ikke er registrert som kunde enda, må det gjøres før vi kan behandle søknaden din.

Årsaken til det er at vi må vite hvem du er. Da har vi sikker identifisering av hvem vi gir et eventuelt tilbud til, og vi kan ivareta ditt personvern gjennom kommunikasjon i nettbanken. Registrer deg som kunde. 

Hvis du og eventuell medlåntaker allerede er kunder, og har sendt inn en søknad, kan du se bort ifra beskjeden om å registrere deg.

Ønsker du avdragsfrihet, søke om fast rente, betale inn ekstra eller endre forfallsdato? Vi har samlet alt du trenger å vite om å gjøre endringer på lånet ditt på en egen informasjonsside. 

Slik gjør du endringer på lånet ditt

Du kan søke om fast rente på boliglånet hvis boliglånet ligger innenfor 75 prosent av boligens markedsverdi.

Slik går du frem for å søke om fast rente

Vi kan gi lån til disse eiendomstypene:

  • Selveiet bolig
  • Borettslag- eller aksjeleilighet
  • Hytte eller Fritidsbolig

Alle lånene vi tilbyr krever sikkerhet i fast eiendom i Norge. Det er ikke mulig å benytte eiendom i utlandet som sikkerhet.

Vi gir ikke lån til disse eiendomstypene:

  • Ubebygde tomter
  • Landbrukseiendom (Hvis du har landbrukseiendom under 100 mål kan vi vurdere å gi lån. Da må inntekten din være basert på lønnforhold, og ikke driftsinntekter.)
  • Næringseiendom

Vi tilbyr kun at ektefeller eller samboere kan søke om lån sammen, og det er dessverre ikke mulig å være flere enn 2 låntakere på ett lån. 

Ved samlivsbrudd er dette de to vanligste løsningene når det gjelder felles bolig: 

  1. Dere selger boligen og kjøper ny hver for dere
  2. En av dere overtar boligen

Her finner informasjon om de to løsningene, og hvordan du går frem.

Ja vi tilbyr muligheten for å stille som realkausjonist. Skal du stille som realkausjonist for barnets lån bør du tenke deg godt om, både om du kan stille og om du vil stille realkausjon.

Realkausjon er en tilleggsikkerhet for andres lån, i dette tilfelle barnets, med sikkerhet i egen bolig. En realkausjonist garanterer for at låntaker kan betale tilbake den delen av lånet som realkausjonisten stiller sikkerhet for, med pant i sin egen bolig. Hvis låntaker ikke betaler tilbake hele eller deler av lånet, kan banken kreve betaling av realkausjonisten.

Dersom du som realkausjonist selv skal låne penger, må utlånsbanken spørre om realkausjonsforpliktelser og ta hensyn til det når de vurderer lånesøknaden.

Å stille som realkausjonist innebærer ikke at du har egen gjeld, men det påvirker økonomien og lånemuligheten din.

Husk at dersom du som realkausjonist stiller pant i egen bolig, vil din egen mulighet til å stille pant for et fremtidig lån bli redusert.

Les også

Mann og hund som sitter ved siden av hverandre og ser utover innsjø

Investeringssvindel - slik blir du lurt i fella

31.05.24

Selv om det kan være fristende med investeringsmuligheter som lover høy avkastning og lav risiko, er det viktig å være forsiktig. For å unngå å bli lurt, bør du alltid være kritisk og undersøke alle tilbud om investeringer nøye. Ofte er det nemlig for godt til å være sant.

Jorunn Ygre Storjohann

Gode lånebetingelser – enten du velger fast eller flytende rente

10.01.24

Hyppige renteøkninger merkes godt for alle med boliglån. Nå er det spesielt viktig å sjekke om du kan få bedre lånerente. KLP Banken tilbyr gode lånebetingelser til KLP-medlemmer, enten du velger fast eller flytende rente. 

Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat
Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat

Spar penger på å bytte bank

27.02.24

Lar du være å bytte bank fordi du ikke orker tanken på å flytte lån, få ny lønnskonto, ny PIN-kode og ny nett- og mobilbank?