Familie med 2 barn

Boliglån

Det er enkelt å søke, helt uforpliktende og du får svar med en gang. 

Har du jobb med pensjon i KLP får du alltid den laveste renten på boliglån vi kan tilby deg.

Søk om boliglån

Hva koster boliglånet?

Boliglånsprodukter

Priseksempel medlemsrente

5,50% nominell rente

Effektiv rente 5,68 prosent. Gjelder for boliglån medlem o/35 år. Priseksempel: 2 mill. o/25 år. Kostnad kr 1 675 452. Totalt kr 3 687 452.

Se alle renter og priser

KLP_Sykepleier_ima202606_1452

Spar penger på å bytte bank

Skulle du gjerne spart penger ved å bytte bank, men lar være fordi du ikke orker tanken på å flytte lån, få ny lønnskonto, ny PIN-kode og ny nett- og og mobilbank?

Så lett bytter du bank

Spørsmål og svar om boliglån

Når vi vurderer hvor mye lån du kan få, forholder vi oss til boliglånsforskriften. Vi regner på hvor mye lån du kan klare å betale med den inntekten, gjelden og egenkapitalen du har i dag.

Se reglene for å få boliglån og hvordan du kan øke sannsynligheten for å få boliglån

Prøv lånekalkulatoren for å sjekke hvilken rente du kan få, og hvor mye lånet vil koste i måneden.

Har du sendt inn søknad, men du eller eventuell medlåntaker ikke er registrert som kunde enda, må det gjøres før vi kan behandle søknaden din.

Årsaken til det er at vi må vite hvem du er. Da har vi sikker identifisering av hvem vi gir et eventuelt tilbud til, og vi kan ivareta ditt personvern gjennom kommunikasjon i nettbanken. Registrer deg som kunde. 

Hvis du og eventuell medlåntaker allerede er kunder, og har sendt inn en søknad, kan du se bort ifra beskjeden om å registrere deg.

Ønsker du avdragsfrihet, søke om fast rente, betale inn ekstra eller endre forfallsdato? Vi har samlet alt du trenger å vite om å gjøre endringer på lånet ditt på en egen informasjonsside. 

Slik gjør du endringer på lånet ditt

Du kan søke om fast rente på boliglånet hvis boliglånet ligger innenfor 75 prosent av boligens markedsverdi.

Slik går du frem for å søke om fast rente

Vi kan gi lån til disse eiendomstypene:

  • Selveiet bolig
  • Borettslag- eller aksjeleilighet
  • Hytte eller Fritidsbolig

Alle lånene vi tilbyr krever sikkerhet i fast eiendom i Norge. Det er ikke mulig å benytte eiendom i utlandet som sikkerhet.

Vi gir ikke lån til disse eiendomstypene:

  • Ubebygde tomter
  • Landbrukseiendom (Hvis du har landbrukseiendom under 100 mål kan vi vurdere å gi lån. Da må inntekten din være basert på lønnforhold, og ikke driftsinntekter.)
  • Næringseiendom

Vi tilbyr kun at ektefeller eller samboere kan søke om lån sammen, og det er dessverre ikke mulig å være flere enn 2 låntakere på ett lån. 

Ved samlivsbrudd er dette de to vanligste løsningene når det gjelder felles bolig: 

  1. Dere selger boligen og kjøper ny hver for dere
  2. En av dere overtar boligen

Her finner informasjon om de to løsningene, og hvordan du går frem.

Ja vi tilbyr muligheten for å stille som realkausjonist. Skal du stille som realkausjonist for barnets lån bør du tenke deg godt om, både om du kan stille og om du vil stille realkausjon.

Realkausjon er en tilleggsikkerhet for andres lån, i dette tilfelle barnets, med sikkerhet i egen bolig. En realkausjonist garanterer for at låntaker kan betale tilbake den delen av lånet som realkausjonisten stiller sikkerhet for, med pant i sin egen bolig. Hvis låntaker ikke betaler tilbake hele eller deler av lånet, kan banken kreve betaling av realkausjonisten.

Dersom du som realkausjonist selv skal låne penger, må utlånsbanken spørre om realkausjonsforpliktelser og ta hensyn til det når de vurderer lånesøknaden.

Å stille som realkausjonist innebærer ikke at du har egen gjeld, men det påvirker økonomien og lånemuligheten din.

Husk at dersom du som realkausjonist stiller pant i egen bolig, vil din egen mulighet til å stille pant for et fremtidig lån bli redusert.

Se også

hånd med norske kroner

Nedbetale lån eller spare?

30.10.23

Det kjedelige svaret er både ja og nei; det beste og mest gunstige er en kombinasjon av begge deler.

Sjakkspill

Bør jeg binde boliglånsrenten?

17.10.23

Vurderer du å binde renten på lånet ditt? Her kan du lese om forskjellene på lån med fast rente og flytende rente og hvilke fordeler og ulemper det er med begge alternativene.

KLP_voksenDatter_mor_byliv

Derfor bør du velge KLP Banken

22.11.23

Har du jobb med pensjonsordning i KLP, eller får du utbetalt pensjon fra KLP? Da får du et rimelig og trygt banktilbud hos oss.

Du får de beste betingelsene på lån, sparing og dagligbanktjenester. Vi åpen prisliste, som betyr at du kan være trygg på at du alltid får de beste betingelsene - helt uten at du trenger å forhandle på pris.