Enkel fondssparing for alle

- fra Norges ledende indeksforvalter

Jordklode

Å ta mer samfunnsansvar skal ikke koste noe ekstra 

Visste du at vi har ti svanemerkede fond som bare investerer i selskaper som er ekstra gode på samfunnsansvar? 

Les mer om svanemerkede fond 

Interessante artikler

KLP_nettbank_lounge_web

Aksjefond med og uten valutasikring

28.03.23

Mange investorer velger å plassere pengene sine på utenlandske børser via aksjefond forvaltet fra Norge. Det er flere gode argumenter for å spre investeringene sine på flere land fremfor å satse alt på én børs. Man blir blant annet bedre diversifisert og mindre sårbar for lokale økonomiske tilbakeslag. Men når man plasserer investeringene sine utenlands, tar man en annen form for risiko, valutarisiko.

Solcelle park

Svanefondene

07.03.23

KLP har fire aksjefond og to rentefond som er svanemerkede. Disse fondene tar samfunnsansvaret et skritt videre i forhold til de vanlige KLP-fondene. 

Vi har bedt forvalterne Joakim Embu og Kristoffer Solem fortelle litt mer om KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar, som er det eldste og største av svanefondene.

Mottar du X

Personmarkedet for fond i 2022

03.02.23

Etter mange år med høy avkastning og nettotegning i verdipapirfond, ble 2022 et år preget av uro og usikkerhet knyttet til stigende inflasjon, økte renter, krig, energikrise og nedgang på verdens børser. Fjoråret ble nok en påminnelse om at verdipapirfond, og særlig aksjefond, svinger i verdi over tid, og at sparing i aksjefond bør være langsiktig.