Sparing og fond

Vi har spareprodukter som passer til ditt behov - enten du vil spare langsiktig eller kortsiktig. Har du jobb med pensjon i KLP, får du alltid vår beste sparerente, enten det er ordinær Sparekonto eller Høyrentekonto.

Våre fond
Fjellformasjon under rosa himmel

Fondspodden

Få et uformelt innblikk i hva som ligger bak våre investeringer, samfunnsansvar i finansverden, gode historier fra fondsverdenen og diskusjon av etiske dilemmaer.

Hør her

Jordklode

Å ta mer samfunnsansvar skal ikke koste noe ekstra 

Visste du at vi har ti svanemerkede fond som bare investerer i selskaper som er ekstra gode på samfunnsansvar? 

Les mer om svanemerkede fond 

Interessante artikler

KLP_Familietrio_ima187223

Har du vurdert rentefond?

22.09.23

Norges Bank har økt styringsrenten mye de siste to årene. Men får du glede av renteøkningen på sparepengene dine? Kanskje det er på tide å vurdere rentefond?

Finans_Okonomi_eierskap_sparing_valuta

Aksjemarkedene hittil i 2023

07.08.23

2023 har hittil vært et meget godt år i aksjemarkedene. MSCI World Indeks er målt i lokal valuta opp over 17 prosent hittil i år. Den amerikanske samleindeksen S&P 500 har steget med nesten 19 prosent, og den teknologitunge Nasdaq-indeksen er opp nesten 37 prosent.

Penger_grønn_KLP

Hvorfor er kostnader viktig for valg av fond?

26.04.23

At det er viktig å velge fond med lave kostnader, er underkommunisert av fondsbransjen. Forvaltningshonorarene og andre kostnader du betaler for å spare i fond, "spiser" kontinuerlig av din avkastning. Det betyr at alt annet likt vokser pengene dine raskere i billige fond enn i dyre. Denne prisfordelen blir større desto lenger du sparer.