Sparing og fond

Vi har spareprodukter som passer til ditt behov - enten du vil spare langsiktig eller kortsiktig. Har du jobb med pensjon i KLP, får du alltid vår beste sparerente, enten det er ordinær sparekonto eller topprentekonto.

Våre fond
Fjellformasjon under rosa himmel

Fondspodden

Få et uformelt innblikk i hva som ligger bak våre investeringer, samfunnsansvar i finansverden, gode historier fra fondsverdenen og diskusjon av etiske dilemmaer.

Hør her

Jordklode

Å ta mer samfunnsansvar skal ikke koste noe ekstra 

Visste du at vi har ti svanemerkede fond som bare investerer i selskaper som er ekstra gode på samfunnsansvar? 

Les mer om svanemerkede fond 

Interessante artikler

Penger_grønn_KLP

Hvorfor er kostnader viktig for valg av fond?

26.04.23

At det er viktig å velge fond med lave kostnader, er underkommunisert av fondsbransjen. Forvaltningshonorarene og andre kostnader du betaler for å spare i fond, "spiser" kontinuerlig av din avkastning. Det betyr at alt annet likt vokser pengene dine raskere i billige fond enn i dyre. Denne prisfordelen blir større desto lenger du sparer.

KLP_nettbank_lounge_web

Aksjefond med og uten valutasikring

28.03.23

Mange investorer velger å plassere pengene sine på utenlandske børser via aksjefond forvaltet fra Norge. Det er flere gode argumenter for å spre investeringene sine på flere land fremfor å satse alt på én børs. Man blir blant annet bedre diversifisert og mindre sårbar for lokale økonomiske tilbakeslag. Men når man plasserer investeringene sine utenlands, tar man en annen form for risiko, valutarisiko.

Solcelle park

Svanefondene

07.03.23

KLP har fire aksjefond og to rentefond som er svanemerkede. Disse fondene tar samfunnsansvaret et skritt videre i forhold til de vanlige KLP-fondene. 

Vi har bedt forvalterne Joakim Embu og Kristoffer Solem fortelle litt mer om KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar, som er det eldste og største av svanefondene.