- Alle skulle hatt en Zeljko

Zeljko Draskovic er selv flyktning, og har siden 1994 hjulpet hundrevis av mennesker på flukt fra krig og elendighet. Alle kollegene er enige om at Zeljko fortjener "En stor takk".

Grønt hjerte malt på en murvegg

Om En stor takk

"En stor takk" er en konkurranse der ansatte i kommune- og helse-Norge kan nominere en kollega som de mener gjør en ekstra god innsats på jobben. De nominerte som juryen mener har den beste historien får en oppmerksomhet av KLP.

Andre vinnere

Det er god stemning rundt bordet på Vågan innvandrer- og opplæringssenter (VIO) der Zeljko jobber som veileder. Levende lys, lukten av kaffe og lyden av latter preger personalrommet. Plutselig åpnes døren. Inn kommer leder

og kollega Gard Eide Larsen med kake og blomster tett etterfulgt av representanter fra KLP og lokalpressen. En bølge av smilende ansikter brer seg rundt bordet. Alle utenom hovedpersonen selv vet hva som er i ferd med å skje.

Fortjent oppmerksomhet

Zejko har jobbet på VIO i Vågan kommune de siste 25 årene, og vanligvis er det han som gir andre oppmerksomhet. Denne gangen ble det hans tur. Zeljko er en av de tre vinnerne av fjerderunde "En stor takk". Men det er ikke bare oppmerksomhet fra kolleger og omtale i lokalavisa som gjelder. Zeljko fikk 10 000 kroner i premie som en takk for at han bidrar til et godt arbeidsmiljø.

– Jeg er ikke i tvil om hva pengene skal gå til, sa en tydelig rørt Draskovic etter at beviset på premien var overrakt.

– Det blir en helkveld med musikk med litt mat for eldre på institusjoner i Vågan. Jeg vil jo at alle rundt meg skal ha det bra, og jeg synes vi ofte glemmer av de eldre. Det skal bli fine kvelder med musikk. Jeg vil også takke mine kolleger. De er en stor inspirasjon for meg og gjør at jeg har så mange fine stunder, sa Draskovic.

De små detaljene

Zeljko ble nominert av flere kolleger. En av dem er Gard Eide Larsen.

– Zeljko har en enestående evne til å alltid sette oss andre foran seg selv og at det mest imponerende er at dette kommer til uttrykk i alle de små detaljene i hverdagen, og ikke bare ved markeringer, sier Larsen.

– Han ser sine kolleger, gir komplimenter og spør om dagen deres. Vi jobber med flyktninger, noe som krever en del av oss og kan være tappende i perioder med økt arbeidsmengde. Zeljko gir like mye av seg i jobben, men finner alltid kapasitet til å ivareta kollegene sine. Alle skulle hatt en Zeljko, sier Larsen.

Gøy å hedre de som gir av seg selv

– Vi er veldig glade for å kunne gi denne prisen til Zeljko Draskovic, sier Pia Fiskvik Karfjell, som er marketingdirektør i KLP.

– De som hadde nominert Zeljko ga oss et godt bilde av en som virkelig fortjener en stor takk. Han er et ekte menneske som ser sine kolleger og støtter dem i yrke preget av mye sorg og desperasjon, men også mye glede når hjelpen når frem, sier hun.

Interessante artikler

Pål Molander, direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).
Pål Molander, direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).
Foto: Calias Photo, Eirik Linder Aspelund
5 råd for et godt arbeidsmiljø

Et godt arbeidsmiljø skaper ikke bare trivsel, men gir også høyere produksjon, ifølge Pål Molander, direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

04.06.19