Pensjon: Inspirasjon, opplæring og rekruttering

Velkommen til ressursside for HR- og personalavdelinger i kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som har offentlig tjenestepensjonsordning i KLP. Her finner du filmer, artikler og annet materiell knyttet til temaet pensjon som du kan bruke til inspirasjon, opplæring og rekruttering.

Opplæring i offentlig tjenestepensjon

Offentlig tjenestepensjon kan være vanskelig å forstå. Her finner du noen virkemidler for å forklare pensjon på en enkel måte til dine medarbeidere.

Filmer som forklarer offentlig tjenestepensjon

 Offentlig tjenestepensjon for de som nærmer seg pensjonsalder (videokurs)

 Artikkel: Offentlig tjenestepensjon kort fortalt

 Powerpoint-presentasjon om offentlig tjenestepensjon

Har du ikke PowerPoint? Her kan du laste ned presentasjonen som PDF

 

Bruk pensjon i rekrutteringsprosessen

Offentlig tjenestepensjon er en av Norges beste pensjonsordninger. Hva skal du si om pensjonsordningen i stillingsannonsen for å tiltrekke deg de beste kandidatene? Slik kan du bruke pensjonsordningen i rekrutteringsprosessen

Vi har også et verktøy du kan bruke i rekrutteringen, vår pensjonsguide. Pensjonsguiden som gir din nyansatte en god innføring i offentlig tjenestepensjon og alle godene pensjonsordningen fører med seg. Prøv den her

Skap et godt arbeidsmiljø på din arbeidsplass

I KLP har vi et bredt tilbud av kurs, metoder og samarbeid for å fremme helse og trivsel på arbeidsplassen. 

Les mer
Kollegaer i banken

Denne siden er laget for deg som jobber med HR eller personal i en kommune, fylkeskommune, helseforetak eller bedrift med offentlig tjenestepensjon i KLP.