Toppen og takmønet av en enebolig

Eier du bolig, bør du sjekke dette

Det er et stort ansvar å eie en bolig, og det utgjør ofte en stor andel av de kostnadene vi har. Her får du flere ting å tenke på om bolig, lån og forsikring. Er det noe her du ikke har tenkt på?

Deler du gjeld med noen eller har du familie?  

Da er det lurt å ha livsforsikring (dødsfall). Du kan ikke erstattes. Men inntekten din kan. 

Beregn pris og bestill her

Du trenger husforsikring

Hus- eller boligforsikringen dekker bygningen. Siden leiligheter normalt forsikres gjennom sameie eller borettslag, er husforsikring først og fremst aktuelt for eneboliger og rekkehus. En slik forsikring må du ha, om du har egen bolig. Hvis ikke blir du ruinert om huset brenner. Husk å sjekke på Min Side at du har oppgitt riktig areal på boligen din, slik at du får tilsvarende størrelse på ny bolig dersom uhellet er ute. Sjekk gjerne samtidig at du har høy nok forsikringssum på innbo og løsøre.

Livsforsikring dekker din del av gjelden 

Du kan ikke erstattes, men inntekten din kan. En livsforsikring gir familien din et engangsbeløp hvis du dør som følge av sykdom eller ulykke.

Hvis du har forsørgeransvar, bør du ha en dødsfallforsikring (livsforsikring) som tilsvarer din del av husstandens gjeld. Pengene kan hjelpe partneren din med å betjene boliglånet, og familien unngår å måtte flytte selv om én inntekt blir borte. Du velger selv størrelsen på engangsbeløpet som skal utbetales.

Fortell oss hvem du er, så skal vi fortelle deg hvilke andre personforsikringer du trenger, og hva det vil koste på mindre enn 1 minutt.

Vet du hva renten din er?

Boligprisene har steget mye i lang tid, og mange har relativt store boliglån. Sjekk lånerenten i hvert fall annethvert år. Når du vurderer om du skal flytte lånet, bør du ha som tommelfingerregel at du skal spare inn refinansieringskostnadene i løpet av et par år. Husk også at nedbetaling av gjeld er en trygg og god spareform på kort og lang sikt. Sjekk hvilken boliglånsrente du kan få.

Verdt å vite

To små barn bygger sandslott

Slik unngår du skader på huset

29.09.21

Sikkerhetsforskriftene i forsikringsavtalen sier hva du skal gjøre for å begrense eller unngå skader på huset. Erstatningen kan bli redusert eller falle bort hvis sikkerhetsforskriftene ikke overholdes. Sjekk hvordan du kan sikre huset mot blant annet brann, tyveri og frostskader.

Espen Kverneland, forsikringskunde hos KLP
Espen Kverneland, forsikringskunde hos KLP.

- Selvsagt ønsker jeg gode betingelser

02.06.21

Espen Kverneland er opptatt av god, rask service og stabile priser, og han har derfor samlet alle forsikringene sine i KLP. For ham er det viktigere ha alt på et sted enn å spare noen hundrelapper her og der.

Utsikt over Ålesund

For deg som har boliglån hos oss

24.06.21

Ønsker du å søke om avdragsfrihet, betale inn ekstra på lånet ditt eller binde renten? Her finner du nyttig informasjon om hvordan du går frem for å gjøre endringer på boliglånet ditt.