Motorsyklister på camping

Forsikring er viktig, men trenger du virkelig å forsikre alt du eier?

Noen forsikringer må du ha, mens andre kan du droppe. Det du kan erstatte trenger du ikke å forsikre.

Skap din egen trygghet

  • Personforsikringer
  • Forsikring av bil, båt, motorsykkel, traktor og andre kjøretøy
  • Innboforsikring
  • Reiseforsikring

Se alle våre forsikringer

Lett å gå seg vill i forsikringsjungelen

Vi anbefaler deg å innimellom gå gjennom hva du har av forsikringer, både privat og gjennom arbeidsgiver. Noen forsikringer må du ha, andre er lurt å ha, men det er også mange du ikke trenger. Det er ikke lønnsomt å forsikre noe du har råd til å erstatte.

- Ta en ekstra titt på forsikringene dine med jevne mellomrom, spesielt hvis livssituasjonen din endrer seg. Dette er noe mange er sløve på, sier Robin Wulff-Nilsen, avdelingsleder i KLP Skadeforsikring.

Du kan ikke erstattes, men det kan inntekten din

Deler du gjeld eller har familie. bør du vurdere en livsforsikring. En livsforsikring kan hjelpe dine etterlatte økonomisk, hvis du dør som følge av ulykke eller sykdom. Pengene kan hjelpe familien med å nedbetale gjeld, så man slipper å ha den bekymringen på toppen av det som er en livskrise.

Her får du mer informasjon og kan kjøpe livsforsikring

Skal barna dine flytte hjemmefra for utdanning eller militærtjeneste, så er de dekket av innboforsikringen din

Det gjelder helt til barna melder adresseforandring til Folkeregisteret. Alder har ingen betydning. Med andre ord kan det hende de ikke trenger å kjøpe innboforsikring med en gang de flytter hjemmefra. Det betyr at det er penger å spare i en periode når de ikke har så mye å rutte med. Det er jo hyggelig å kunne bidra med noe som forelder, når de flytter ut av redet.

Her får du mer informasjon og kan kjøpe innboforsikring

Vet du at reiseforsikringen din også dekker barnas reiser?

Reiseforsikringen dekkes av foreldrenes helårs reiseforsikring helt til det året barna fyller 20 år, og frem til forsikringen har hovedforfall. Reiseforsikringen gjelder også når de ferierer alene.

Bare så du er klar over det, må du ha en av fire hovedforsikringer hos oss for å få kjøpt reiseforsikring, men så er da også reiseforsikringen vår Norges beste.

Å dra på ferie uten en god reiseforsikring som dekker deg og familien kan ødelegge ferien. Og økonomien. Reiseforsikringen dekker både små og store hendelser, og er uten egenandel. Og visste du at en "reise" i denne sammenhengen også gjelder til og fra jobben og hytta? 

Her får du mer informasjon og kan kjøpe reiseforsikring

Som KLP-medlem har du tilbud på mange ulike forsikringer. Det kan lønne seg å ta en titt på oversikten over disse og tenke gjennom hvilke behov du har. Før du trenger dem. 

Uføreforsikring er noe alle bør vurdere

Sjekk hvordan du er dekket gjennom arbeidsgiveren din og om dette er nok til å leve av, dersom du blir ufør. I offentlig tjenestepensjon er uførepensjon inkludert. Den sikrer deg bedre dekning enn bare folketrygden, men du bør likevel sjekke hvor mye du kan få. Det kommer blant annet an på hvor ung du var da du ble med i tjenestepensjonen. Folketrygden gir som hovedregel 66 prosent, og har arbeidsgiver uførepensjon, kan du ha en samlet dekning på over 70 prosent. Har du mye gjeld eller forsørgeransvar kan det være lurt å vurdere en uføreforsikring. Mer om uføreforsikring

Se våre forsikringer