Familie med 2 barn

Svanemerkede fond

KLP Mer Samfunnsansvar er en familie med ti fond; fire aksjefond, to rentefond og fire fondspakker. Med de svanemerkede fondene, KLP Mer Samfunnsansvar, kan du være sikker på at pengene er investert i selskaper som blir rangert høyt på samfunnsansvar, og holdes ute av blant annet fossil energi, våpen og tobakk.

KLP Mer Samfunnsansvar

I juni 2018 var vi de første i Norge til å tilby et svanemerket fond. Nå har vi en fullverdig samfunnsansvarlig spareprofil med ti svanemerkede fond.

Å ta mer samfunnsansvar skal ikke koste noe ekstra. Derfor tilbyr vi alle våre svanemerkede fond til samme pris som tilsvarende fond som ikke er svanemerket.

Svanemerket har vært Nordens offisielle miljømerking i snart 30 år. For å bli godkjent som et svanemerket fond måtte vi oppfylle deres strenge krav ikke bare innen miljø, men også innen arbeidsforhold, menneskerettigheter og korrupsjon. Her kan du lese mer om dette; svanemerket.no/investeringsfond.

Fondene investerer ikke i fossil energi (olje, gass og kull), atomkraft, våpen, tobakk, alkohol og pengespill. Dessuten er selskaper som medvirker til grove eller systematiske brudd på internasjonale normer utelukket.

samfunnsansvar inkludering illu 2021

Svanemerket logo
Svanemerket

Kjøp våre svanemerkede fond

Rapporter og lister

Ekskluderinger fra fondene KLP Mer Samfunnsansvar

Interessante artikler

Håvard Gulbrandsen, administrerende direktør i KLP Kapitalforvaltning
Håvard Gulbrandsen, administrerende direktør i KLP Kapitalforvaltning

KLP lanserer nye svanemerkede fond – kutter prisen

29.10.19

De nye svanemerkede fondene tilbys til samme lave pris som KLPs øvrige fond. I forbindelse med oppstarten av fondene investerer KLP tilsammen 2,8 milliarder kroner i de fire nye fondene.

Marte Siri Storaker rådgiver KLP Kapitalforvaltning
Marte Siri Storaker rådgiver KLP Kapitalforvaltning

Gode valg og økonomisk avkastning

01.10.21

Svanemerket er et kjent symbol på produkter som oppfyller strenge miljøkrav. Nå kan du investere pensjonssparing eller sparepenger i et svanemerket fond.

Marte Siri Storaker er rådgiver ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning.
Marte Siri Storaker er rådgiver ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning.
Foto: Anita Arntzen

Det skal ikke koste mer å velge samfunnsansvarlig!

25.09.19

Det skal ikke koste ekstra å velge samfunnsansvarlig. Derfor kutter KLP prisene på svanemerkede fond, og lanserer fire nye. – Vi vil gi kundene en mulighet til å spare i fond som prioriterer de mest samfunnsansvarlige selskapene, sier Marte Siri Storaker.