Solcelle park
Solcelle park

Svanemerkede fond

KLP Mer Samfunnsansvar er en familie med fem fond; tre aksjefond og to rentefond. KLP Mer Samfunnsansvar investerer bare i selskaper som blir rangert høyt på samfunnsansvar. Fondene bruker en kvantitativ metode for å vekte opp investeringer i disse selskapene.

KLP Mer Samfunnsansvar

Fondene investerer ikke i fossil energi (olje, gass og kull), atomkraft, våpen, tobakk, ikke-medisinsk cannabis, alkohol og pengespill. Dessuten er selskaper som medvirker til grove eller systematiske brudd på internasjonale normer utelukket.

I juni 2018 var KLP den første i Norge til å tilby et svanemerket fond. Nå kan vi også tilby en fullverdig samfunnsansvarlig spareprofil med fem svanemerkede fond.

Å ta mer samfunnsansvar skal ikke koste noe ekstra. Derfor har vi også redusert prisen på det eksisterende fondet og tilbyr nå alle KLPs svanemerkede fond til samme pris som tilsvarende indeksfond.  

Svanemerket har vært Nordens offisielle miljømerking i snart 30 år. For å bli godkjent som et svanemerket fond måtte vi oppfylle deres strenge krav ikke bare innen miljø, men også innen arbeidsforhold, menneskerettigheter og korrupsjon. Her kan du lese mer om dette svanemerket.no/investeringsfond.

 

Illustrasjon Svanemerkede fond 2019 -2

Svanemerket logo
Svanemerket

ESG-rapport

Last ned rapporten

Våre svanemerkede fond

Laster ...

Related articles

Marte Siri Storaker er rådgiver ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning.
Marte Siri Storaker er rådgiver ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning.

Gode valg og økonomisk avkastning

Svanemerket er et kjent symbol på produkter som oppfyller strenge miljøkrav. Nå kan du investere pensjonssparing eller sparepenger i et svanemerket fond.

23.07.19