Eldre kvinne sammen med hund i skogen

Seks tips som kan gi bedre pensjon

Det er vanskelig å motivere seg til å sette seg inn pensjonssystemet. Spesielt som ung, hvor pensjonisttilværelsen virker lysår unna.

Mor med datter på nakken

Spar litt ekstra hvis du kan

Det er lurt å spare litt ekstra til pensjon. Vi gir deg noe tips om hvordan.

Hvordan spare til pensjon?

Dette er noe av det viktigste du kan gjøre:

  • Vær i jobb og gjerne på fulltid. Det er den enkleste måten å spare til pensjon på, uavhengig av om du jobber i det private eller det offentlige. Du tjener opp pensjon av lønnen din gjennom livet. Trapper du ned i stilling bør du vurdere å spare mer i pensjon selv.
  • Se hva du får i uføretrygd fra folketrygden (Nav) og uførepensjon fra KLP. De aller fleste bør kjøpe uføreforsikring i tillegg.  
  • Betal ned på boliglånet ditt. Få gjerne råd fra banken din, men ta beslutninger selv. Kanskje du kan få bedre betingelser. Sjekk hva KLP Banken tilbyr deg.  
  • Sett deg inn i tjenestepensjonen og folketrygden (nav.no). Du bør forstå litt om alderspensjonen du kan få fra KLP for å vite litt om hvor lenge du bør jobbe og om du trenger å spare til alderdommen i tillegg.
  • Spar langsiktig i aksjefond og ikke i bank. Indeksfond har lavere risiko og lavere kostnader enn aktive aksjefond. KLP tilbyr mange indeksfond med lave kostnader.
  • Sjekk pensjonen din hos folketrygden, hva som er med i offentlig tjenestepensjon, private tjenestepensjonsordninger og individuelle avtaler, via nav.no, norskpensjon.no eller logg deg inn på Min Side.

Se alle fordelene du får når du har pensjon fra jobben hos KLP

Interessante artikler

KLP_Damer_ler_inne

Velkommen til KLP

22.01.21

Gjennom jobben din har du nå offentlig tjenestepensjon. Det er en god pensjonsordning som legger vekt på å gi trygghet og forutsigbarhet, både i gode og dårlige tider. 

Liten jente tegner tegning i barnehagen

Ny i jobben? Fire ting du bør vite om pensjon

11.09.20

Skal du ut i jobb etter studier denne høsten eller skal du skifte beite? Da bør du lese dette.

Glad jente i vinden.

For deg som er ung og får tjenestepensjon i 2020 eller senere

08.09.21

Er du født i 1963 eller senere og begynner i jobb med offentlig tjenestepensjon i 2020 eller senere, tjener du opp pensjon i ordningen som gjelder fra 2020.