Fordelene dine i KLP

Har du jobb med pensjon i KLP? Da har du ikke bare en super pensjonssparing, du har også mange andre fordeler innen sparing, bank, forsikring og fond. Du får gode tilbud på det du trenger, når du trenger det i livet. Vi er til for deg i dag og for dagene som kommer.

Mor og datter ute på høsten, smilende og glad.

Fordelene for deg som har jobb med pensjon i KLP

Bilforsikring

Enda bedre bilforsikring - maks 10% bonustap ved skade.

Husforsikring

Vår husforsikring med innbo som tilleggsvalg er en av de beste i markedet. Med fullverdigaranti bygger vi opp tilsvarende hus ved en totalskade.

Alle våre forsikringer

Vi tilbyr 22 forsikringer - finn den som passer for deg!

Boliglån

Rente fra 2,65 % og lave gebyrer

Boliglån Ung

Du får vår aller beste rente på 2,40 % på hele lånet

Kredittkort

Ingen årsgebyr og gratis reiseforsikring

Brukskonto

0,70 % rente fra første krone. Ingen årsgebyr på bankkort.

Sparekonto

1,50 % rente fra første krone

Topprentekonto

1,90 % rente for innskudd over 100.000 kroner

BSU

Vår beste sparerente på 3,70 %

Individuell pensjonssparing (IPS)

Pensjonssparing med skattefordeler til kun 0,3 % i året

Pensjonskapitalbevis (PKB)

Kun 0,3% i forvaltningskostnad. Du bør samle pensjonssparingen din fra tidligere jobber et sted, hos oss får du mest igjen.

Få mest mulig ut av medlemskapet ditt

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få gode tilbud, nyttige tips og råd. Vi holder deg også oppdatert om alle medlemsfordelene dine.

Vennligst vent ...
Dette tar visst tid ...
Feil Feil

Kan ikke vise innholdet. Du kan prøve å laste denne siden på nytt.

Pensjonister på telttur, liggende på liggeunderlag i telt.

Spar litt ekstra på egenhånd

Det er lurt å spare litt ekstra til du blir eldre. Du kan begynne allerede nå, vi hjelper deg med hvordan.

Hvordan spare til pensjon?

Valg du tar gjennom livet

Har du tenkt over at valg du tar i dag, kan påvirke hvor mye penger du har som pensjonist? Gjennom livet tar vi viktig valg hele tiden, og mange ting vi gjør kan påvirke vår fremtidige økonomi. 

Dette påvirker pensjonen din

Barn med byggeklosser i barnehage

Gode forsikringer bør alle ha

Men hva trenger du, og hva kan du droppe? Vi hjelper deg gjennom forsikringsjungelen og gir deg noe gode tips på veien.

Forsikringer du trenger

Ofte stilte spørsmål om medlemskap i KLP

Er du medlem i KLP er du meldt inn i pensjonsordningen gjennom jobben din. De fleste arbeidsgivere i kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter i offentlig sektor har avtale om offentlig tjenestepensjon hos oss. Hvor mye du må jobbe før du meldes inn i pensjonsordningen avhenger av hvor du er ansatt.

Mange bedrifter i næringslivet har også innskuddspensjon hos oss.

Pensjonen din blir viktig den dagen du slutter å jobbe fordi du når en viss alder, eller hvis du skulle bli arbeidsufør. En god pensjon er derfor en viktig sikkerhet for fremtiden.
Vi gjør alt vi kan for å sikre at du skal få en god pensjon. Vi er et av Norges største livsforsikringsselskap og vi har levert pensjon til nordmenn i over 60 år. Vår offentlige tjenestepensjonsordning er en av Norges beste pensjonsordninger, og de som har innskuddspensjon eller foretakspensjon hos oss sitter igjen med en større andel av sparepengene selv på grunn av våre lave kostander. 
Som medlem hos oss får du også medlemsfordeler du kan benytte her og nå. Vi gir deg våre beste priser og betingelser på alle våre produkter. Dette er en unik fordel du har som medlem hos oss.

Har du offentlig tjenestepensjon og logger deg inn på Min Side får du beregnet pensjon fra både folketrygden (NAV) og alderspensjon eller AFP fra KLP.  Eventuell opptjeningstid fra Statens pensjonskasse er med, men opptjeningstid i andre offentlig pensjonskasser – slik som for eksempel Oslo kommune – er ikke med. Gir du oss aksept for det, kan vi innhente informasjon om øvrige pensjonsavtaler direkte fra Norsk Pensjon. 

Har du innskuddspensjon får du beregnet en prognose for forventet pensjon fra innskuddspensjonen på Min Side. Men du må sjekke pensjonsopptjening fra folketrygden og eventuelt andre pensjonsavtaler på nav.no eller norskpensjon.no.

Dersom du har vært medlem tidligere får du fortsatt medlemspris på eksisterende avtaler, men ikke på nye avtaler.  Har du hatt offentlig tjenestepensjon? For å få rett til fremtidig pensjon må du til sammen ha en medlemstid på minst 3 år i KLP og/eller andre offentlige tjenestepensjonsordninger. Les mer om hvilke rettigheter du har.

Har du hatt innskuddspensjon? Har du jobbet minst 1 år i bedriften får du med deg den oppsparte pensjonskapitalen som et pensjonskapitalbevis. Dette utbetales den dagen du blir pensjonist.

KLP er avhengig av at alle opplysninger mottatt fra arbeidsgiver er korrekte. KLP har ikke anledning til å korrigere medlemsopplysninger uten melding fra arbeidsgiver.
Du bør derfor kontakte din arbeidsgiver først. Det gjelder også hvis du har jobbet et sted som skulle gitt medlemskap i KLP og dette ikke vises i vår medlemshistorikk.

Du er medlem i KLP hvis:

  • du jobber hos en arbeidsgiver med pensjonsordning hos KLP 
  • har gått av med pensjon og mottar en pensjonsutbetaling fra KLP
Vennligst vent ...
Dette tar visst tid ...
Feil Feil

Kan ikke vise innholdet. Du kan prøve å laste denne siden på nytt.

Interessante artikler

Eldre kvinne sammen med hund i skogen
Seks tips som kan gi bedre pensjon

Det er vanskelig å motivere seg til å sette seg inn pensjonssystemet. Spesielt som ung, hvor pensjonisttilværelsen virker lysår unna.

04.06.19

Yvonne Lid-Hjelle
– Har ikke angret ett sekund på at jeg byttet bank

Yvonne Lid-Hjelle (35) har vært kunde i KLP Banken i over ett år. Det er hun meget godt fornøyd med, og angrer på at hun ikke har byttet bank tidligere.

13.08.19

Ekstra penger til båt og bobil

Da Reidun Brustad (62) og Roar Farteig (63) flyttet til Bogen i Ofoten begynte de å sjekke ulike forsikringsselskaper. Valget var enkelt da de så hvor mye de kunne spare ved å flytte forsikringene til KLP.

17.06.19