Valgene midt i livet

Mange finner partner i 30-årene, og med det følger ofte lykken med barn. Samtidig er jobben viktig, man tar steg på karrierestigen.  Kombinasjonen med barn og familie blir en meningsfull, men travel og ofte krevende tid. Man kan få en følelse av å sitte på et tog som raser avgårde og du forstår ikke hvor eller hvordan du skal gå av.

Familie Frokost

Hva får du i pensjon?

Pensjon er penger som spares for deg, til den dagen du skal trappe ned eller slutte helt å jobbe. Jobber du i offentlig sektor, er du så heldig at du har offentlig tjenestepensjon.

Det er arbeidsgiveren din som melder deg inni denne ordningen, du trenger ikke gjøre noe som helst. Men det er lurt å sette seg litt inni hva denne goden er for noe. Her finner du en rask innføring.

Få oversikt

Vil du se status på din opptjening kan du logge på Min side og sjekke pensjonsveilederen vår.

Jobbvalgene som påvirker økonomien din

Gjennom et langt liv gjør vi mange ulike valg knyttet til utdanning og jobb. I perioder ønsker vi å jobbe litt mindre enn 100%, kanskje tar vi ny yrkesvei, mer utdanning og vi bytter jobber mellom privat og offentlig sektor.

Mange av disse valgene vi står ovenfor får konsekvenser for økonomien vår. Noen på kort sikt, ander på lang sikt. Vi har samlet noen tips og råd om hvilke valg om jobb og penger som påvirker hva du skal leve av i fremtiden.

Lær mer

Husk å spare - hele livet

Hvordan du sparer når du er i jobb og er etablert er avhengig av livssituasjonen din. 
 
Ingen liv og situasjoner er selvsagt like, men sparing lønner seg uansett.

Tips og råd om sparing

Livet og valgene midt i livet

Har du tenkt over hvordan dine valg påvirker deg? Små og store valg former livet ditt. Bli inspirert til å reflektere over valgene dine og lær deg oppskriften på lykke.

I dette interaktive seminaret møter du en psykolog, en lykkeforsker, en pensjonsekspert og ikke minst eventyrer Samuel Massie. 

Bli med på Gode valg

Spennende artikler

KLP_voksenDatter_mor_ute

Hvordan hjelpe foreldre med økonomien

13.05.24

Skal du hjelpe foreldre med å betale regninger og ordne andre økonomiske disposisjoner? Det er viktig å ha en plan for hvordan du på lovlig vis skal kunne hjelpe mor og far hvis de trenger hjelp til økonomien når de blir eldre. Her får du noen nyttige tips.

KLP_MammaSykkelBarn_masma45773

- Lurt å vite hva deltid betyr for pensjonen

16.11.23

- Jeg møter ofte kvinner som sier at de skulle ønske at noen hadde fortalt dem om konsekvensene av å jobbe deltid da de var yngre, sier Bodil Dimmen i KLP.