Mor, far og barn på tur ute i snøen

Høyrentekonto

På utkikk etter en sparekonto med høy rente? Flytt pengene på Høyrentekonto og sett fart på sparepengene dine.

  • Helt uten risiko og bindingstid
  • Fire gebyrfrie uttak i året
  • 4,20 % medlemsrente ved saldo over 100.000 kroner
  • 4,05 % rente øvrige kunder ved saldo over 100 000 kroner
Bli kunde og opprett konto Opprett konto i nettbanken

Sparing på Høyrentekonto

Med Høyrentekonto får du ekstra god rente ved innskudd over 100.000 kroner. Kontoen er uten bindingstid, eller med krav til fast sparing. Du får fire gebyrfrie uttak i året. Det gjør at du fortsatt har fleksibilitet, og kan spare med høy rente over tid. 

Det er enkelt og sømløst å opprette en Høyrentekonto hos oss. Hvis du allerede er kunde, kan du raskt åpne kontoen via vår nett- eller mobilbank. Er du ny kunde, kan du enkelt registrere deg og opprette kontoen ved å klikke på knappen øverst på siden.

Når bør du velge Høyrentekonto?

Trenger du ikke mer enn fire uttak i året, og ønsker å spare på en konto med høy rente? Da er Høyrentekonto et smart valg. 

Medlemsrente Høyrentekonto

4,20 %

ved saldo over 100.000 kroner. For beløp under 100.000 kroner er renten 3,70 %. Du får fire gebyrfrie uttak i året.

Priser og betingelser for Høyrentekonto

Rente ved saldo under 100.000 kroner3,70 %
Rente ved saldo over 100.000 kroner4,20 %

Renten regnes av hele beløpet, og opptjente renter godskrives kontoen din årlig, per 31.12.

*Medlemsrente gjelder også for deg som har boliglån sammen med et KLP-medlem. 

Beløp som overstiger 8 millioner kroner får rentevilkår tilsvarende brukskonto. 

Rente ved saldo under 100.000 kroner 3,45 %
Rente ved saldo over 100.000 kroner 4,05 %

Renten regnes av hele beløpet, og opptjente renter godskrives kontoen din årlig, per 31.12.

Beløp som overstiger 8 millioner kroner får rentevilkår tilsvarende brukskonto. 

Kontoen gir deg fire gebyrfrie uttak i året (per kalenderår). Uttaket gjør du selv i nett- eller mobilbanken ved å gjøre en betaling eller overføring. Da vil du også få oppgitt gjenstående uttak i innværende år.

Uttak utover de fire gebyrfrie belastes med 1 prosent av uttaksbeløpet, eller maksimalt 1000 kroner per uttak. 

Se prislisten for renter og betingelser på alle sparekontoprodukter

Start sparing som går av seg selv

Et enkelt og smart triks for å få fart på sparingen, er å sette opp en fast spareavtale den dagen du får lønn. Da går det helt automatisk, og du mer det ikke en gang. 

Sett opp fast spareavtale i nettbanken

Spørsmål og svar om Høyrentekonto

Hvis du tar ut mer enn de 4 gebyrfrie uttakene blir du belastet 1 prosent av uttaksbeløpet, eller maksimalt 1000 kroner per uttak. Det beløpet trekkes fra kontoen din. 

Høyrentekonto har fire gebyrfrie uttak, og høyere rente for innskudd over 100.000 kroner. På en vanlig sparekonto er det ingen begrensning på hvor mange uttak du har i året. Renten på sparekonto er litt lavere og gjelder uavhengig av beløp (opp til 8 millioner kroner). 

Se oversikt over rentene i prislisten

Når kan det være lurt å spare på Høyrentekonto?

Hvis du har betalt ned hus- og billån og har penger til overs, kan det være lønnsomt å plassere pengene på en Høyrentekonto. Spesielt for deg som sparer kortsiktig, er opptatt av trygghet og ikke ønsker å ta risiko. 

Skal du spare langsiktig og er villig til å ta risiko, kan sparing i fond være aktuelt.

Rentene godskrives kontoen din årlig, per 31.12. Du kan alltid sjekke opptjente renter i nettbanken ved å velge "Detaljer" under kontoen. 

I årsoppgaven er opptjent rente for Høyrentekonto delt på to linjer. Årsaken til dette er at Høyrentekonto har to ulike rentesatser basert på størrelsen på innskuddet (over og under 100.000 kroner).

Hvis du har over 100.000 kroner får du i tillegg terskelrente, som er differansen fra renten for innskudd under 100.000 kroner og renten for innskudd over 100.000 kroner. Når du summerer "kredittrente" og "terskelrente 1", så får du den renten du hadde på kontoen i fjor.

Høyrentekonto har fire gebyrfrie uttak i året.

Skal du betale KLP-fond med midler fra Høyrentekonto, bør du være oppmerksom på at hvert fond du kjøper blir belastet som ett enkelt kjøp, selv om du samler flere fond i ett kjøp i kjøpsprosessen.

Hvis du oppretter for eksempel fem fondsavtaler og belaster Høyrentekonto din, blir det postert som fem ulike kjøp/uttak. Da vil det påløpe gebyr på 1 prosent av beløpet, eller maksimalt 1000 kroner på hvert uttak som overstiger de fire gebyrfrie.

Slik får du kun ett uttak på Høyrentekontoen ved kjøp av flere KLP-fond:
Overfør totalbeløpet du skal handle for fra Høyrentekonto til for eksempel brukskontoen din, og belast denne kontoen når du skal betale for fondene.

Mer om sparing

Banksparerne kan smile hele veien inn i nettbanken med dagens gode innskuddsrenter.  Direktør for personmarked i KLP Banken, Jorunn Ygre Storjohann deler sine tips om når det er lurt å spare i bank. Foto: Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl
Banksparerne kan smile hele veien inn i nettbanken med dagens gode innskuddsrenter. Direktør for personmarked i KLP Banken, Jorunn Ygre Storjohann deler sine tips om når det er lurt å spare i bank. Foto: Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl

Når er det lurt å spare i bank?

07.11.23

De siste to årenes hyppige renteøkninger på innskudd har gjort sparing i bank mer innbringende enn på lenge. Det er gode nyheter både for deg som ikke er så glad i å ta risiko med pengene dine, og deg som sparer til buffer, bolig eller bil og jakter på beste rente til sparingen din.

KLP_barnebarn_bestemor_innekos

Våre beste sparetips

01.03.24

Mange er flinke til å spare, men er usikre på hvilken spareform som er den lureste. Her er våre beste tips.

Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat
Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat

Spar penger på å bytte bank

27.02.24

Lar du være å bytte bank fordi du ikke orker tanken på å flytte lån, få ny lønnskonto, ny PIN-kode og ny nett- og mobilbank?