Tips for en trygg påskeferie

Drar du bort i påsken, er det greit å vite at både bilen, boligen og du selv er godt forberedt. Vi har samlet noen nyttige råd for deg, enten du drar til fjells eller utenlands i ferien.

Har du sjekket hvor godt skiutstyret ditt er forsikret før du drar til fjells? 

- Enten du drar på langtur eller dagsturer i påsken, er det heldigvis slik at en helårs reiseforsikring i KLP gjelder på alle reiser fra du forlater boligen din. Det er ikke krav til overnatting. Reiseforsikringen dekker blant annet tyveri av skiutstyr fra hytte eller hotell, og utstyr som ligger i bil eller skiboks inntil 40.000 kroner per gjenstand, sier fagansvarlig Kirstin Bang i KLP Skadeforsikring. 

Du har selv ansvar for å følge med på egne eiendeler. Så hva gjør du hvis skiutstyret som står utenfor skistua eller kafeen i alpinbakken, blir stjålet mens du er inne og spiser?

- Vi kan ikke kreve at man skal ta med seg skiutstyret inn i skistua. I disse tilfellene ser de fleste forsikringsselskapene i praksis bort fra denne regelen, sier Bang.

- Det beste rådet er å bruke låsbare skistativ der det finnes. Sett eventuelt skiene litt fra hverandre når du går inn på skistua. Merk gjerne skiene med navn og telefonnummer, så er det lettere å få dem tilbake hvis noen skulle ta feil ski, sier Bang.

Sjekk bildekk og oppakning før du drar

  • Vent med å ta av vinterdekkene hvis du skal til fjells i påsken. Vinterdekk skal ha minimum 3 mm mønsterdybde for å sikre et godt veigrep.
  • Kontroller lufttrykket i dekkene ofte, ikke minst når du drar på ferie. Når bilen er tungt lastet, endres kjøreegenskapene en god del fra den vanlige turen til og fra jobb.
  • Pass på at du ikke pakker skiboksen på bilen din for tung. Det kan skape farlige situasjoner, fordi tyngden endrer bilens kjøreegenskaper, spesielt i svinger. Sjekk hvor stor vekt selve takboksen er godkjent for og bruk stroppene inni boksen. 

Skal du langt av gårde, kan det være lurt å sjekke om du har oppgitt riktig kjørelengde på forsikringen din. Du kan sjekke og endre kjørelengde på Min Side

Sjekk pris på bilforsikring

Unngå innbrudd hjemme

  • Be naboen om å ta inn posten eller bestill oppbevaring, stopp aviser til du er hjemme igjen. En overfylt postkasse er klar beskjed til potensielle innbruddstyver om at det ikke er noen hjemme.
  • En helt tom søppelkasse er også et tydelig signal om at ingen er hjemme.
  • Et tips kan være å bruke tidsur på lamper og lys, slik at lys slås av og på. 
  • Ha FG-godkjente låser på ytterdører og spesielt utsatte vinduer (FG = Forsikringsselskapenes Godkjenningsnemnd).
  • Monter gjerne alarm. Boliger med alarm er mindre utsatt for innbrudd enn boliger uten alarm.

Sjekk pris på husforsikring i KLP

Slik får du et sikkert opphold på hytta

Enten du er nybegynner eller en mer erfaren hytteentusiast, er det alltid lurt å sette seg inn i noen praktiske ting når du besøker et nytt sted. Her får du de beste tipsene våre for et sikkert opphold på hytta eller i fritidsboligen, blant annet om håndtering av aske og gass og om brannslokkingsutstyr. 

Pakk dette i håndbagasjen når du flyr

Skal du ut og fly i ferien? I tillegg til pass, kort, verdifulle gjenstander og et ekstra klesskift i tilfelle kofferten skulle bli borte på veien, anbefaler vi deg å pakke dette i håndbagasjen.

Hvis du trenger hjelp

Trenger du å bruke forsikringen din? Her finner du nyttig informasjon om hva vi kan hjelpe deg med, og du kan melde forsikringssaken på nett 24 timer i døgnet.