KLP_barnebarn_bestemor_innekos

Syv ting som vil spare deg penger i hverdagen

Mens utgiftene fortsetter å øke, kan det være lurt å sette litt ekstra fart på sparingen. Her får du noen generelle og enkle tips til hvordan du kan spare mer penger i hverdagen.

Slutt å betal for mye, eller for noe du ikke bruker

Det kan være du betaler for et mobilabonnement med masse GB, som du ikke engang klarer å bruke opp. Eller at du har 3-4 forskjellige strømmetjenester som bare tikker og går, uten at du egentlig har tid til å bruke alle samtidig. Klar for en opprydning? Her finner du en oversikt med oppskrifter på hvordan du avslutter de vanligste abonnementene.

Bry deg om småpengene

De fleste småkjøp under hundrelappen går fullstendig under radaren i hverdagen. Men her er det faktisk mye å hente hvis du vil, eller trenger å spare litt mer hver måned. Et enkelt triks for å få motivasjon og oversikt over hvor raskt du faktisk sparer på å droppe småkjøp, er å opprette en egen sparekonto i nettbanken.  Hver dag du dropper unødvendig småkjøp, overfører du pengene du IKKE brukte til den sparekontoen.

Selg eller lei ut ting du ikke trenger eller bruker

Har du hageutstyr, verktøy, bunad, eller sport- og friluftsutstyr som bare står og støver ned store deler av året? Ved å leie ut, eller selge utstyr vil du helt enkelt øke sparingen fordi det rett og slett kommer mer penger inn. Det finnes et stort bruktmarked der ute, og det blir stadig mer populært å leie utstyr man bare trenger én gang. Sjekk ut finn.no og se om du får litt inspirasjon til å finne ting du kan leie ut, eller selge.

Sparing som går av seg selv

Det enkleste trikset for å få fart på sparingen, er rett og slett å sette opp et fast sparetrekk den dagen du får lønn. Da går det helt automatisk, og du merker det ikke en gang. Her finner du informasjon om hvordan du enkelt oppretter fast sparing i nett- og mobilbanken.

Det er dyrt å være lojal

De fleste bruker mest penger på lån, forsikring, strøm og mat. Det er derfor ekstra viktig at du ikke betaler mer enn du må for disse tjenestene og varene. Spesielt på lån, forsikring og strøm er det ofte store summer å spare ved ikke være for lojal. Bruk litt tid på å innhente tilbud fra ulike tilbydere, eller bruk sammenligningstjenester som finansportalen.no - og flytt hvis du får eller finner et bedre tilbud.

Les mer om bank og forsikringstilbudet i KLP

Planlegg innkjøp og spis opp maten

Mange tror det er mest å spare på å handle på tilbud, men hvor ofte vet du egentlig hvor du finner den billigste kjøttdeigen denne uken? De fleste av oss velger å handle på butikken som ligger nærmest i hverdagen - uten å tenke særlig på utvalg og pris. Vil du virkelig stramme inn på matbudsjettet og spare er det smartest å lage en matplan ut fra hva du har, ha med handleliste, lage maten fra bunnen av og selvfølgelig spise opp alt du lager. Middagsrester kan fungere utmerket som lunsj dagen etter, eller som rask middag senere ved å putte det i fryseren. På matprat.no finner du masse gode tips til hva du kan gjøre med matrestene dine.

Betal regningene i tide

Purregebyrene er kanskje ikke så høye, men å betale regningene i tide er en god vane å ha. Er du ofte treg med å betale regningene kan det fort bli unødvendig dyrt i lengden – så her er det penger å spare. I tillegg risikerer du også å ende opp med betalingsanmerkninger hvis du lar det gå veldig lang tid.

Flere sparetips

Eldre kvinne sammen med hund i skogen

Seks tips som kan gi bedre pensjon

15.11.23

Det er vanskelig å motivere seg til å sette seg inn pensjonssystemet. Spesielt som ung, hvor pensjonisttilværelsen virker lysår unna.

hånd med norske kroner

Betale lån eller spare?

12.04.24

Det kjedelige svaret er både ja og nei; det beste og mest gunstige er en kombinasjon av begge deler.

Smilende dame i jeansjakke og skjerf som sitter på benk ute med mobilen i hånden og veske ved siden av seg

Indeksfond bør være grunnmuren i langsiktig sparing

07.02.24

Nesten alle eksperter er enig i at det er vanskelig på finne fond som over tid gjør det bedre enn indeksen. Det betyr at med mindre du er en svært god «fondsplukker», så bør du stort sett velge å spare i indeksfond..