Godt voksen kvinne snakker med ung kvinne foran datamaskin.

Derfor bør du opprette fremtidsfullmakt, uansett alder!

| 08.05.23

Lurer du på hvem som skal ta vare på økonomien din og eiendelene dine den dagen du ikke lengre er i stand til det selv? Med en fremtidsfullmakt kan du forsikre deg om at dine personlige interesser blir ivaretatt av noen du stoler på.

Dette er en fremtidsfullmakt 

Hvis noe skulle skje, som for eksempel at du blir utsatt for en ulykke, får en alvorlig sykdom eller sinnslidelse, som fører til at du ikke lengre er i stand til å ivareta dine økonomiske interesser - kan du med en fremtidsfullmakt velge noen du stoler på til å ivareta dette. 

En fremtidsfullmakt er et "privat alternativ" til vergemål. Det betyr at du selv bestemmer hvem du ønsker skal styre økonomien din, fremfor at Statsforvalteren overtar ansvaret for midlene dine. 

Slik oppretter du en fremtidsfullmakt 

Som bankkunde i KLP Banken får du rabattert fastpris på mal til fremtidsfullmakt fra advokatfirmaet Legalis AS. Les mer om tilbudet fra Legalis

Vil du vite mer om hvordan fremtidsfullmakt fungerer, kan du også lese mer om det på Statsforvalteren.no

Vær forberedt med disponent på kontoen din

I ulike livsfaser kan det oppstå behov for hjelp knyttet til økonomien din. En disponent på kontoen din kan hjelpe deg med å betale regninger, sjekke saldo i nettbanken og lignende. 

Slik legger du til den som skal hjelpe deg som disponent på kontoen din i KLP Banken:

  1. Logg inn i nettbanken og velg menypunktet "Disponent på konto"
  2. Under "Velg funksjon" velger du "Legg til disponenter på konto"
  3. Følg anvisningen på skjermen

NB: Den som skal disponere kontoen må også ha tilgang til nettbanken vår. Hvis den som skal hjelpe deg ikke er kunde i KLP Banken i dag, må han eller hun først registrere seg som bankkunde.

Lyst til å bli bankkunde i KLP Banken?

Som medlem av KLP får du alltid våre beste betingelser på lån og dagligbanktjenester. Se hva kundene sier om oss på bytt.no

Slik bytter du bank

Se også

Familie med 2 barn

Derfor bør du velge KLP Banken

05.04.24

Har du jobb med pensjonsordning i KLP, eller får du utbetalt pensjon fra KLP? Da får du et rimelig og trygt banktilbud hos oss.

Du får de beste betingelsene på lån, sparing og dagligbanktjenester. Vi har åpen prisliste. Det betyr at du kan være trygg på at du alltid får de beste betingelsene - helt uten at du trenger å forhandle på pris.

Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat
Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat

Spar penger på å bytte bank

27.02.24

Lar du være å bytte bank fordi du ikke orker tanken på å flytte lån, få ny lønnskonto, ny PIN-kode og ny nett- og mobilbank?

Kontordame med papirer på gulvet

Ikke utsett å ta tak i økonomien din

06.10.23

Mange som havner i økonomiske problemer venter for lenge med å få en oversikt over situasjonen. De vet ikke hvor de skal starte, og kvier seg for å få hjelp. 

Her får du vite hva du kan gjøre for å unngå å få økonomiske problemer og hva du kan gjøre hvis du er på vei til å miste oversikten eller ikke klarer å betale regningene.