Søknad om Alderspensjon

Pensjon er noe du opptjener gjennom yrkeslivet. Har du hatt forskjellige arbeidsgivere, får du ofte pensjonssparing i forskjellige pensjonskasser. Har du tidligere vært medlem i KLP kan du ha rett til alderspensjon fra oss, om vi er den siste offentlige tjenestepensjonskassen du har vært/er medlem i. Under finner du informasjon om søknadsprosessen, hvor du finner informasjon om alderspensjon og hva som er lurt å ha klart før du sender en søknad til oss.

Pensjonister på telttur, liggende på liggeunderlag i telt.
1

Hva må du har klart før du sender inn søknad?

  • Har du medlemstid fra andre offentlige pensjonskasser, utenom KLP? I søknaden lister vi opp andre, vi vet, du har medlemstid hos. Mangler det pensjonskasser legger du dem til under «legg til rad». Er du usikker på om du har medlemstid hos andre kan du sjekke medlemshistorikken din i KLP på Min Side. Mangler det arbeidsgivere må du ta kontakt med dem og spørre hvor de sparte pensjon til deg. Vi vil trenge navnet på pensjonskassen for å hente inn medlemstiden din.
  • Hvilket kontonummer skal pensjonen utbetales til? Dette er lurt å ha klart.

Du søker pensjon

Du logger deg inn på Min Side og søker.

Hvis du er, eller har vært, medlem i andre offentlige tjenestepensjonsordninger, skal du søke om pensjon der du sist var medlem. Hvis dette var i KLP søker du hos oss. Er du usikker på om KLP er siste ordning anbefaler vi å logge inn på Min Side for å finne dato for utmelding i KLP. Om du vet du var i arbeid på et senere tidspunkt må du ta kontakt med arbeidsgiver og spørre hvilken offentlig tjenestepensjonsordning du var eller er meldt inn i.

Hva er alderspensjon?

siden om alderspensjon finner du blant annet informasjon om når du kan søke om uttak, og om du kan jobbe ved siden av alderspensjon.

2

KLP innhenter opplysninger til søknaden

  • KLP innhenter skattekortet ditt.
  • Har du oppgitt medlemstid i andre offentlige pensjonsordninger henter vi inn medlemstiden. Vi vil trenge navnet på pensjonskassen for å hente inn medlemstiden.
3

KLP svarer deg

  • Når søknaden din er ferdigbehandlet mottar du vedtak per post.

For deg som mottar eller kan ta ut pensjon

Her samler vi informasjon for deg som helt eller delvis har tatt ut pensjon eller er over 62 år og trolig kan ta ut en pensjon.

For deg som mottar eller kan ta ut pensjon

Interessante artikler

norske penger i sedler og mynter

Når utbetales pensjoner fra KLP?

13.04.22

Her finner du oversikt over utbetalingsdatoer fra KLP. Dette gjelder alle pensjonsordninger og ytelser. Pensjon utbetales den 20. hver måned, men enkelte måneder kommer den tidligere.

Eldre kvinne sammen med hund i skogen

Jobbe etter 67 år? Dette bør du vite om pensjonen din

12.07.22

Hvor lenge det lønner seg å jobbe etter fylte 67 år, er individuelt. Tjenestepensjonen din kan bli både større og mindre. Sjekk hva som skjer med pensjonen din før du tar beslutningen for hvor lenge du skal jobbe.

Bestefar med barnebarn i trillebår

Inntekt og alderspensjon

27.05.22

Her får du en oversikt over mulighetene for å kombinere jobb og alderspensjon fra KLP.