KLP_Datter_Far_inne

Plasseringskonto 31 dager

Er sparekontoen for deg som ønsker å spare et større beløp med et langsiktig sparemål.

  • Vår beste sparerente
  • Gebyrfritt uttak når du bestiller 31 dager i forveien
  • 4,35 prosent medlemsrente
Opprett konto i nettbanken Bli kunde og opprett konto

Dette er Plasseringskonto 31 dager

Sett sparepengene dine på Plasseringskonto 31 dager og få vår aller beste sparerente. Denne sparekontoen passer perfekt for deg som ønsker å sette av et større beløp uten risiko for langsiktige sparemål, samtidig som du får god rente. Når du trenger pengene, varsler du oss bare 31 dager før – enkelt og greit. 

Det er selvfølgelig kostnadsfritt å opprette Plasseringskonto 31 dager, og du får rente fra første krone. Du kan opprette inntil 9 Plasseringskontoer og gi de navn slik at du alltid har oversikt, og kan spare til flere formål. Plasseringskonto 31 dager kan dessverre ikke deles med andre. Ønsker du det anbefaler vi at du oppretter en Høyrentekonto i stedet.

Trygg sparing

KLP Banken er medlem av Bankenes sikringsfond. For deg som kunde betyr det at du etter loven er dekket for dine innskudd med inntil to millioner kroner, inklusive opptjente renter. Denne grensen gjelder selv om du har flere kontoer i samme bank. Har du innskudd i flere banker, gjelder to millioners-grensen for hver av bankene.

Priser og betingelser

Priser medlem*

Fra første krone4,35 %
Beløp over 8 millioner kroner0,30 %

*Medlemsrente gjelder også for deg som har boliglån sammen med et KLP-medlem. Renten regnes av hele beløpet.

Priser øvrige kunder

Fra første krone4,10 %
Beløp over 8 millioner kroner0,20 %

Uttak og gebyr

Uttak 31 dager i forveien0 kr
Uttak mindre enn 31 dager i forveien2 % av uttaksbeløpet

Spørsmål og svar om Plasseringskonto 31 dager

Du bestiller uttak ved å fylle ut og send inn uttaksskjema.

Merk! Du kan kun be om å få pengene overført til et kontonummer du selv eier i KLP Banken, og andre kan ikke stå som disponent på den kontoen. 

Nei, Plasseringskonto dager 31 dager kan dessverre ikke deles. Vil du å dele konto med noen, anbefaler vi å bruke brukskonto til det. 

Da belastes Plasseringskontoen med 2 prosent av uttaksbeløpet i gebyr. Hvis beløpet overstiger saldo, vil du få overtrekk på kontoen.

For å avslutte Plasseringskontoen din må du sende oss en melding i nett- eller mobilbanken. 

Rentene godskrives kontoen din årlig, per 31.12. Du kan alltid sjekke opptjente renter i nettbanken ved å velge Detaljer under kontoen.

Ja, Plasseringskonto 31 dager har flytende rente. 

Maksimalt innskudd er 20 millioner kroner.

Ja, det gjør du enkelt i nett- eller mobilbanken. 

Plasseringskonto tilbys kunder over 18 år. 

Innskudd på kontoer på inntil 2 millioner kroner er dekket i Bankenes sikringsfond. Les mer Bankenes sikringsfond på bankenessikringsfond.no.

Slik bestiller du uttak fra Plasseringskonto 31 dager

Du kan ha ett aktivt uttak per 31 dager. Om du bestiller uttak med kortere varsling enn 31 dager, påløper det gebyr på 2 prosent av uttaksbeløpet.

Merk! Pengene kan kun overføres til et kontonummer du eier selv i KLP Banken, og den kan ikke være delt med noen andre.

Bestill uttak

Se også

KLP_barnebarn_bestemor_innekos

Våre beste sparetips

08.11.23

Mange er flinke til å spare, men lurer likevel på hvordan de egentlig bør spare. Her er våre beste tips.

Ann-Elisabeth Tunli Moe
Ann-Elisabeth Tunli Moe, leder for Fond i KLP Kapitalforvaltning.

Fondssparing for nybegynnere

14.11.23

Da vi spurte ansatte i kommune og helse- Norge om sparing og økonomi så vi to ting: De har god oversikt over egen økonomi og er ansvarlige sparere. Mange er også nysgjerrige på fondssparing og vil lære mer. Men er fondssparing for alle, og hvordan setter man i gang?

Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat
Monica Stransmoe, Spesialkonsulent i KLP Banken beroliger: – Å bytte bank har blitt mye enklere enn folk tror! Foto: Privat

Spar penger på å bytte bank

06.10.23

Lar du være å bytte bank fordi du ikke orker tanken på å flytte lån, få ny lønnskonto, ny PIN-kode og ny nett- og mobilbank? Monica Stransmoe i KLP Banken forteller at det alltid er noen som utsetter å bytte bank selv om det er penger å spare, fordi de tror det er så mye jobb.