Mann sitter og legger inn betaling i nettbanken på laptop på et bord med kaffekopp

Nettbank

I nettbanken har du full oversikt over din økonomi, og du styrer det aller meste selv - når det passer deg.

Logg inn i nettbanken

Full oversikt i nettbanken

Nettbank gir deg full oversikt over din økonomi, og det beste av alt - det aller meste kan du fikse helt selv.

 • Betale regninger og overføre
 • Sjekke saldo, kontoutskrifter og betalinger 
 • Åpne nye kontoer
 • Avslutte kontoer
 • Bestille bankkort 
 • Søke om kredittkort
 • Sende oss melding dersom du lurer på noe

Slik logger du inn i nettbanken

For å få BankID må du kontakte banken din. BankID er knyttet til en kodebrikke og kan brukes på tvers av nettsteder.

Du logger inn ved å legge inn fødselsnummeret ditt, engangskoden fra kodebrikken og til slutt det personlige passordet ditt. 

 1. Velg BankID, ikke BankID på mobil
 2. Velg BankID-app som metode
 3. Godkjenn varsel på telefonen. Har du Iphone eller Ipad fra Apple, kan du holde fingeren på varselet, og godkjenne derfra uten å åpne appen. Se hvordan her. 
 4. Skriv inn BankID-passordet. Snart vil det være mulig å logge inn ved å bruke ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode. 

Les mer på bankid.no

Dette er en kodebrikke KLP Banken har sendt deg. Kodebrikke fra annen bank kan ikke brukes.

Start med å legg inn fødselsnummeret ditt og den personlige koden din (ikke fra kodebrikken). Deretter går du videre og legger inn engangskoden fra kodebrikken. 

Legg inn telefonnummeret ditt og fødselsdatoen din. Du får da en kode på skjermen som skal tilsvare koden som dukker opp på mobiltelefonen. Bekreft dette med den personlige passordet på mobiltelefonen din. 

Fra 1. september 2022 slutter BankID på mobil å fungere for deg som:

 • bytter mobilabonnement
 • får nytt SIM-kort
 • glemmer koden til BankID på mobil
 • får ny mobil med eSIM

Aktive BankID på mobil vil fortsette å fungere en stund til, men merk at BankID-appen vil erstatte BankID på mobil helt. Last ned BankID-appen nå, så unngår du plutselig å stå uten mulighet for innlogging. 

Last ned BankID-appen nå

Vil du ha nettbank på mobilen?

Med mobilbanken får du tilgang til alle våre banktjenester. Du kan logge inn med fingeravtrykk, ansiktsgjenkjenning eller en personlig kode. Appen er tilgjengelig for iPhone og Android. Søk etter "KLP Mobilbank" i appbutikken på mobilen din, og last den ned i dag. 

Les mer om mobilbank

Spørsmål og svar om nettbank

Du kan opprette fast overføring mellom egne kontoer i KLP. Da velger du "Meny" og "Betalingsavtaler" og fanen "Faste overføringer". Dersom du ønsker å opprette en fast betaling til en konto i en annen bank velger du fanen "Faste betalinger".

I nettbanken kan du søke opp utførte betalinger i dokumentarkivet. Velg "Meny" og "Dokumentarkiv". Er det en tidligere eFaktura du leter etter finner du denne ved å velge "eFaktura arkiv" i menyen.

I nettbanken velger du "Meny" og "Betalingsinnstillinger". Her kan du endre beløpsgrensene for betaling i nettbanken.

Når du legger inn en betaling kan du krysse av for at du ønsker kvittering. Dersom du allerede har betalt og ønsker å bestille dette i etterkant velger du "Meny" og "Utførte betalinger". Finn betalingen du ønsker kvittering på, trykk på forstørrelsesglasset bak den aktuelle betalingen og trykk på "Bestill oblat". Du får da tilsendt kvittering med oblat per post i løpet av noen dager.

Du finner oversikt over dette i nettbanken ved å velge "Meny" og "Betalingsavtaler".

Det kan være diverse årsaker til at en betaling er stoppet. De vanligste årsakene er at det mangler dekning på kontoen det tidspunktet betalingen skal ut av konto eller at beløpsgrensen for betaling i nettbanken er nådd. Du kan administrere beløpsgrensen for betaling i nettbanken ved å velge "Meny" og "Betalingsinnstillinger"

Har du AvtaleGiro kan det være at maksbeløpet for avtalen er lavere enn beløpet som skal trekkes. Da må beløpsgrensen for AvtaleGiro-avtalen økes før betalingen kan belastes kontoen din. Du kan deretter reaktivere betalingen i forfallsregisteret.

En reservasjon på konto betyr at beløpet er trukket fra kontoen din, men detaljene om transaksjonen vises først når bokføringen skjer. Normalt er dette neste virkedag. Har du brukt bankkortet ditt kan dette ta noe lengre tid.

 1. Logg inn i nettbanken og gå til menyvalget "Legg til konto fra annen bank".
 2. Velg hvilken bank du ønsker å hente kontoer fra.
 3. Identifiser deg med BankID eller BankID på mobil

Etter du har identifisert deg og samtykket vil du se de i kontooversikten din. Hvis du ønsker å gjøre endringer, for eksempel legge til flere kontoer eller slette noen av de du allerede har lagt til, kan du gjøre det når som helst.

Se også

mockDrop_skattekort

Sjekk om du må justere skattekortet ditt

22.12.23

Skattetrekksmeldingen blir sendt ut i løpet av desember. Den viser inntekter, utgifter, formue og gjeld Skatteetaten tror du vil ha i 2024. Hvis opplysningene ikke stemmer, har du selv ansvar for å endre skattekortet.

ung jente med sin læremester

Slik flytter du alle banktjenestene dine til KLP

06.05.24

Ønsker du å flytte hele kundeforholdet ditt til KLP Banken? Her får du en grundig gjennomgang og oppskrift for hvordan du går frem. Velkommen til oss!

KLP_barnebarn_bestemor_innekos

Våre beste sparetips

08.04.24

Mange er flinke til å spare, men er usikre på hvilken spareform som er den lureste. Her er våre beste tips.