KLP_Mor_Barn_ima174430

Refinansiere boliglån

 • Øk eller flytt boliglånet
 • Har du jobb med pensjon i KLP kan du få rente fra 5,40 prosent 
 • Er du under 35 år er renten fra 5,35 prosent

Søk nå og få et uforpliktende tilbud.

Søk boliglån

Hva betyr det å refinansiere boliglån?

Å refinansiere et lån kan bety flere ting, og er et samlebegrep for endringer på eksisterende lån. Refinansiering kan bety å flytte boliglånet ditt fra annen bank, øke eksisterende boliglån for å pusse opp eller kjøpe ny bil - eller samle flere smålån på ett sted. 

Du kan refinansiere ved å:

Slik går du frem

Start med å fylle ut og sende inn søknad om å flytte boliglånet. For rammelån/fleksilån bruker du samme søknad. Ønsker du tilbud på dette, send oss en melding via "skriv til oss" i nett- eller mobilbanken etter at du har registrert deg som kunde.

Vi må vite hvem du er. Derfor må du og den du eventuelt søker sammen med registrere dere som kunder før vi kan gi dere et tilbud. På den måten kan vi kommunisere sikkert med dere i nett- eller mobilbanken. Registrer deg enkelt her.

Du vil motta svar på søknaden når du, og den du eventuelt søker sammen med er registrert som kunder. Tilbudet sendes som en melding i innboksen i nett- eller mobilbanken og lånedokumentene sendes som et elektronisk signeringsoppdrag per SMS og e-post. Lånedokumentene signerer du enkelt med din BankID. 

Har du spørsmål til tilbudet svarer du bare på meldingen fra saksbehandler.

Sjekk behandlingstiden for søknaden din

Vi ordner tinglysing av pantedokumentet i Statens Kartverk, og kontakter din gamle bank for å flytte lånet til oss.

Har du søkt om mer lån enn det du har i dag? Da utbetales overskytende beløpet inn på kontoen din hos oss.

Når du har fullført alle stegene ovenfor er du klar for å ta steget, og starte din nye bankhverdag hos oss. 

Har du boliglån hos oss forutsetter vi at du bruker oss som din daglige bank. Det betyr at du må få lønnen din inn på en konto hos oss, og bruke banken aktivt med regningsbetaling og bankkort. 

Her finner du oversikt over alle dagligbanktjenester vi tilbyr, og alle produktene du trenger for en enkel og rimelig bankhverdag.

Vi har laget en bankbytteguide som vil lose deg trygg igjennom prosessen, og hvis du trenger ytterligere hjelp, er det bare å ta kontakt.

Grønt hjerte malt på en murvegg

Få lavere rente med grønne valg

Har du bolig med energimerke A eller B? Tenker du kanskje på å installere varmepumpe eller montere solceller på huset ditt? Ta grønne valg og få den beste renten vår på boliglånet ditt. 

Se tiltakene som gir deg lavere rente

Nyttig å vite om boliglån

Det er flere faktorer som avgjør om og hvor mye du kan få låne. Vi gjør en totalvurdering av disse faktorene:

 • Hvor mye egenkapital du har, dersom du skal kjøpe ny bolig
 • Betalingsevnen din
 • Livssituasjonen din
 • Markedsverdien på boligen din, dersom du eier i dag

Det er normalt fast skattbar inntekt fra arbeidsgiver som legges til grunn ved vurdering av betjeningsevne. Dersom du har eksisterende studielån, billån, båtlån, forbrukslån, kredittkortgjeld eller annen gjeld, vil dette påvirke hvor mye vi kan tilby i boliglån.

Vi har en lånekalkulator du kan bruke for estimere hvor mye du kan låne, og hvor mye det vil koste i måneden.

Vi kan gi lån til disse eiendomstypene:

 • Selveiet bolig
 • Borettslag- eller aksjeleilighet
 • Hytte eller Fritidsbolig

Alle lånene vi tilbyr krever sikkerhet i fast eiendom i Norge. Det er ikke mulig å benytte eiendom i utlandet som sikkerhet.

Vi gir ikke lån til disse eiendomstypene:

 • Ubebygde tomter
 • Landbrukseiendom (Hvis du har landbrukseiendom under 100 mål kan vi vurdere å gi lån. Da må inntekten din være basert på lønnforhold, og ikke driftsinntekter.)
 • Næringseiendom

Flytende rente
Med flytende rente vil renten endre seg i takt med svingninger i markedet. Dette innebærer at renteutgiftene vil variere. Flytende rente passer for deg som har en økonomi som tåler svingninger i boliglånsrenten. Du kan når som helst endre nedbetalingsplanen, betale inn ekstra eller innfri lånet.

Fastrente
Fastrente gir større forutsigbarhet. Da inngår du en avtale om en fast rente i en gitt periode på enten 3, 5 eller 10 år. Du betaler en fast sum på boliglånet innenfor valgt periode - uavhengig av økonomiske svingninger i markedet. Fastrentelån er mindre fleksibelt enn lån med flytende rente, da du er bundet til en fast rente og nedbetalingsplan. Les mer om fastrentelån

Nominell rente
Nominell rente er selve grunnrenten på lånet, og det betyr at utgiftene for å ta opp lånet og eventuelle andre gebyrer ikke er inkludert.

Effektiv rente
Effektiv rente er den nominelle renten pluss alle gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet. Dette innebærer blant annet termin- og etableringsgebyr. Den effektive renten påvirkes også av hvor lang nedbetalingstid du har på lånet ditt. Den effektive renten er dermed den faktiske prisen for lånet.

Annuitetslån
Et annuitetslån fungerer slik at du betaler samme beløp hver måned gjennom hele lånets løpetid, så lenge renten er uforandret. Det du betaler i renter blir mindre, og avdragene blir høyere etter hvert som du nedbetaler lånet. Når du betaler det samme hver måned gjør annuitetslån det enklere å holde oversikt over økonomien.

Serielån
Ved å velge serielån betaler du mer i starten av låneperioden og mindre etterhvert som tiden går. Her er avdragsdelen den samme over tid, mens du betaler mindre renter hver måned. Ved å velge serielån vil den totale rentedelen du betaler være lavere enn hvis du velger annuitetslån.

Har du jobb med pensjon i KLP og under 35 år er boliglånsrenten fra 5,35 prosent (med grønt boliglån). Er du medlem og over 35 år er boliglånsrenten fra 5,40 prosent (med grønt boliglån). Full oversikt over alle våre priser, renter og gebyrer finner du i prislisten.

Prisen for boliglån forutsetter at du får lønnen din utbetalt på konto hos oss.

Slik bytter du bank

Gå til prisliste

Les mer om grønt boliglån

Har du fått avtaledokumenter som skal signeres? Da kan du signere disse elektronisk med BankID. 

Gå til elektronisk signering

Lånekalkulator 

Sjekk hvilken rente du kan få, og hvor mye lånet vil koste deg i måneden. 

Prøv lånekalkulatoren nå