Feriemagi uten pengestress

Sommeren er en herlig tid, men fører også ofte til ekstra utgifter til god mat, aktiviteter og reiser. Se våre praktiske tips til hvordan du kan ta økonomisk smarte valg og samtidig få en trygg og deilig sommer uten pengestress!
Barn som løper ut i sjøen hånd i hånd
Skrevet av: Majken Iren Svorstøl
Sist oppdatert: 13.05.24

1. Hold deg til feriebudsjettet

Bestem deg for maksbeløp for hva du skal bruke på mat, transport, overnatting og aktiviteter gjennom sommeren – og hold deg til det. Med en god plan får du mer kontroll, og unngår de store overraskelsene. Blir det noe til overs etter ferien? Spar pengene til neste ferie!

Se våre sparekontoer

2. Betal med kredittkort

Det er flere gode grunner til at du bør betale med kredittkort når du er på ferie, som bedre sikkerhet og bedre oversikt. Kjenner du til alle fordelene?

7 smarte kredittkorttips til ferien

3. Beskytt deg mot svindlere (som aldri tar ferie)

Kunnskap gir makt! Lær deg taktikken Stopp. Tenk. Sjekk, og hold deg oppdatert på triksene som de slu svindlerne bruker. Da kan du årvåkent avsløre de som prøver å lure deg for penger via meldinger, oppringinger eller i sosiale medier.

Vær beredt og stopp svindlerne

4. Frys eller stopp abonnementer

Skal du reise bort i ferien, er det lurt å fryse abonnementer som treningsmedlemskap, aviser og strømmetjenester. Og mens du er i gang, stopp de abonnementene du aldri bruker, og spar pengene til noe du faktisk har bruk for.

Slik avslutter du abonnementene du ikke bruker

5. Sett litt på bufferen

Litt kjedelig, men absolutt et velment tips! God økonomisk buffer gir deg mer frihet og senkede skuldre når noe uforutsett skjer. Det er en perfekt anledning å sette unna litt til bufferen når du får utbetalt større summer som feriepenger og eventuelt skattepenger. Vi slenger med noen tips til hvordan du kan få bufferen til å vokse videre etter sommeren.

Slik bygger du buffer

Flere tips og råd

KLP_barnebarn_bestemor_innekos

Syv ting som vil spare deg penger i hverdagen

27.02.24

Mens utgiftene fortsetter å øke, kan det være lurt å sette litt ekstra fart på sparingen. Her får du noen generelle og enkle tips til hvordan du kan spare mer penger i hverdagen.

Barn og hund spiser is

Miljøvennlig ferie på budsjett

06.10.23

Mikroeventyr, nostalgi og kortreist var fellesnevneren da vi spurte ansatte i KLP om å dele sine beste miljø- og lommebokvennlige ferietips. Les tipsene og drøm deg bort. 

 

KLP_Schweigaardsgate_17-027

Togferie – behagelig reise med god samvittighet

09.05.23

Tog er en av de mest bærekraftige måtene å utforske verden på. Togferie er behagelig og sosialt, og selve reisen er en stor del av opplevelsen. En ferie på skinner krever kun litt planlegging, som å bestille billetter og eventuelt overnatting, pakke sekken og fikse den første matpakken. Så er det bare å holde et øye med klokkeslett og avgangstider, sette deg på toget, lene deg tilbake og nyte livet langs skinnene.