Mann med sorte sko kaste skygge

BSU - den beste boligsparingen for deg under 34 år

Du kan spare 27.500 kroner i året, og inntil 300.000 kroner (pluss renter) totalt. 

 • Gunstig sparerente
 • Skattefordeler på inntil 5500 kroner
 • Medlemsrente 3,10 prosent
Bli kunde og åpne BSU-konto

Slik flytter du BSU-kontoen din til oss

1

Bli bankkunde

Registrer deg som bankkunde for å få tilgang til nettbanken. 

2

Opprett konto

Kontoen oppretter du i nettbanken ved å velge "Ny konto". 

3

Send inn skjema

Fyll ut og send inn skjema for flytting av konto. I skjemaet legger du inn BSU-kontonummer i tidligere i bank. 

Gå til skjema for flytting av konto

 

4

Signer

Du får en link på e-post. Signer avtalen med BankID. Når du har signert sender vi bytteskjema til tidligere bank som overfører kontoen til oss. 

Nye regler for BSU fra 2021

Det er vedtatt to viktige endringer i reglene for BSU som gjelder fra og med inntekståret 2021. Dette er de viktigste endringene: 

 • Det årlige sparebeløpet økes fra 25.000 kroner til 27.500 kroner, og skattefradraget økes fra 5000 kroner til 5500 kroner 
 • Det gis kun skattefradrag frem til du har kjøpt din første bolig 
 • Regjeringen har vedtatt at oppsparte BSU-penger også kan brukes til oppussing, vedlikehold og påbygging på egen bolig. Regelendringen gjelder fra 1. juli 2021, med virkning fra 1. januar 2021.

Slik påvirker de nye reglene deg

Nyttig å vite om BSU-konto

For å flytte din BSU-konto over til KLP Banken gjør du følgende:

1. Opprett en BSU-konto i nettbanken. Dette gjør du under menypunktet Konto og velge "Ny konto".
2. Fyll ut og send inn skjema for flytting av konto. I skjemaet legger du inn BSU-kontonummer i tidligere i bank. Gå til skjema for flytting av konto
3. Vi sender deg en e-post med link til BSU-bytteskjema som du må signere med BankID. Vi sender deretter dokumentet videre til tidligere bank som gjør opp kontoen og fører innestående over til din BSU-konto her i KLP Banken.

Normalt tar det ca. 10 dager fra du har signert BSU dokumentene til kontoen er flyttet over til oss.

 

Ja. Beløpet du har satt inn på BSU-kontoen din inneværende år har du muligheten til å ta ut. Det kan du gjøre ved å overføre mellom kontoene dine i nettbanken.

Skal du kjøpe bolig eller betale ned på boliglånet?
Da må du også sende oss en melding om dette i nettbanken. I denne meldingen må du bekrefte at beløpet skal brukes til boligkjøp. I tillegg må du opplyse om hvilket kontonummer beløpet skal overføres til.

NB! Dersom du velger å avslutte BSU-kontoen din vil du aldri kunne opprette en ny i ettertid. 

Ja. Regjeringen har vedtatt at penger du har spart i BSU også kan brukes til oppussing, vedlikehold og påbygging på egen bolig. Disse reglene gjelder fra 1. juli 2021 og har virkning fra 1. januar 2021. 

Hvis du velger å bruke oppsparte BSU-penger til oppussing, vedlikehold eller påbygging kan du ikke lengre fortsette å spare i BSU. 

Hvis BSU-pengene brukes til formål som ikke er godkjent av Skatteetaten, er du pliktig til å informere Skatteetaten om det. Det fører til at du må betale tilbake det du har fått i skattefradrag på sparingen. 

Slik bruker du BSU-pengene til oppussing, vedlikehold eller påbygging 
Logg deg inn i mobilbanken eller nettbanken og send oss en melding der du opplyser om at du ønsker å bruke hele, eller deler av BSU-kontoen, og hva pengene skal brukes til. Informer også om hvilket kontonummer pengene skal overføres til. 

Det året du fyller 34 år har du ikke lenger mulighet til å sette inn penger på BSU-kontoen din og kontoen får rente tilsvarende sparekonto. Selve kontoen kan du beholde hos oss så lenge du ønsker.

Se renter og priser i prislisten

Du får skattefradrag for 20 prosent av beløpet du har spart inneværende år. Dersom du sparer det maksimale årlige beløpet på 27.500 kroner, kan du få 5500 kroner i skattefradrag.

NB: For å få skattefradraget må du ha høy nok inntekt, slik at du betaler nok skatt til å trekke BSU-fradraget. Vi melder inn beløpet du har spart til skatteetaten, som regner ut hvor mye du har krav på i BSU-fradrag basert på hvor mye du har tjent.

Husk at det ikke gis fradrag når du per 31. desember i inntektsåret helt eller delvis eier egen bolig eller sekundærbolig.

Se mer informasjon om BSU og skattefradrag på skatteetaten.no

Det er mulig å opprette BSU-konto for barn fra de er fylt 13 år. Til informasjon fraråder Skatteetaten å åpne BSU-konto til barn under 17 år. Dette da barnet må ha skattbar inntekt for å kunne dra nytte av skattefradraget.

Les mer om hvordan du kan opprette BSU-konto for barna dine

Full oversikt over våre priser og betingelser finner du i prislisten vår.

Gå til prisliste

Pengene du har spart er forbeholdt boligkjøp, nedbetaling av boliglån, oppussing, vedlikehold og påbygging på egen bolig. Dette gjelder hele beløpet, bortsett fra beløpet du har spart inneværende år. Hvis du skal kjøpe bolig eller nedbetale på boliglånet ditt sender du oss en melding om dette i nettbanken. Vi trenger da disse opplysningene fra deg:

 • Informasjon om du skal kjøpe ny bolig eller nedbetale på boliglånet ditt
 • Hvilket kontonummer/lånenummer og hvilken bank beløpet skal overføres til
 • Du kan spare inntil 27.500 kroner i året
 • Totalt kan du spare totalt 300.000 kroner
 • Du får skattefradrag på 20 prosent av årlig sparebeløp
 • Skattefradraget gis kun frem til du har kjøpt din første bolig
 • Du kan spare til og med året du fyller 33 år
 • Pengene du setter inn bindes først til bolig ved årsskiftet, som betyr at du kan ta ut pengene før 31.12 samme år
 • Du kan kun ha en BSU-konto, uavhengig av bank
 • Hvis du avslutter BSU-kontoen kan du ikke åpne en ny senere
 • Pengene du har spart i BSU kan brukes til kjøp av bolig, nedbetaling av boliglån, oppussing, vedlikehold og påbygging. 

Unge mennesker som ser ut av vinduet

Fordel til deg med BSU-konto i KLP

Vi spanderer etableringsgebyret for boliglån på medlemmene våre som har BSU-kontoen sin hos oss. Det gjelder både ved kjøp av bolig og flytting av boliglån fra annen bank. 

På boligjakt, eller ønsker du å flytte boliglånet til oss? Slik går du frem

Interessante artikler

Fredric Nygård 2

Ung og nyutdannet? Slik kommer du deg inn på boligmarkedet

04.08.21

Det er fullt mulig å kjøpe din første bolig helt selv, selv om du ikke har vunnet i lotto eller har foreldre som kan hjelpe til. Her er eksperttipsene!

Ungdom i ny bolig

Gode råd til førstegangskjøpere

11.11.21

Går du med planer om å kjøpe din første bolig? Da er det enkelte begreper og prosedyrer det er lurt å bli kjent med før du kaster deg inn i heftige budrunder. Kredittsjef personmarked Anders Hvoslef-Eide i KLP Banken deler sine beste tips med førstegangskjøpere.

Ungdom med sneakers som har flyttet inn i leilighet

Nye regler for BSU fra 2021

08.11.21

Fra og med 1. januar gjelder nye regler for BSU. Her finner du de viktigste endringene og hvordan de nye reglene påvirker deg.

BSU er den beste spareformen for deg som er under 34 år. Du får den beste sparerenten og opptil 5500 kroner i skattefradrag.