Minuendo ørepropper

Pensjonspengene reduserer hørselskader

KLP investerer noe av pensjonspengene i gründerbedrifter og dermed i fremtidens arbeidsplasser i kommunene. Det bidrar samtidig til å løse store og små problemer. Eksempelvis skal gründerbedriften Minuendo skal bekjempe hørselskader med verdens første HIFI hørselvern.

Såkorn og KLP 

Et såkornfond er et investeringsfond som finansierer oppstarts- eller gründerbedrifter. For KLP er det et samfunnsansvar å bidra til ny vekst, arbeidsplasser og konkurransekraft i norsk næringsliv. I løpet av de nærmeste årene er planen å investere en milliard kroner i utviklingsmiljøer flere steder i landet. 

Dette driver pensjonspengene med 

Vi i KLP er ikke bare opptatt av at pensjonspengene skal vokse, men også at de skal skape positive endringer mens de vokser. Å bidra til ny vekst i norsk næringsliv er et viktig mål for oss, og derfor investerer vi blant annet i gründerbedrifter gjennom en rekke norske såkornfond. På denne måten finansierer vi bedrifter i en oppstartsfase som trenger penger for å sette idéene sine ut i livet. 

Minuendo ble grunnlagt i 2018 av en gjeng gründere med lang erfaring innen akustikk, hørselvern og produktutvikling fra SINTEF. De bestemte seg for å bruke sin kompetanse for å utvikle et produkt som beskytter hørselen uten å gå på kompromiss med lydkvaliteten. Minuendo er verdens første HIFI hørselvern med perfekt lydgjennomgang.  

Optimal lyd 

Både profesjonelle musikere og de som elsker å gå på konsert har kastet seg over de akustiske øreproppene. Med trinnløs justering kan de selv kontrollere lyden. Støygrensen på arbeidsplasser i Norge er 85 desibel, men en trompet kan lage lyd opp mot 130 desibel. Det betyr at musikere i for eksempel symfoniorkestre er avhengig av et godt hørselsvern. Mens tradisjonelt hørselvern reduserer lydkvaliteten, gir Minuendo optimal lyd for finstemte musikerører. Også de som elsker å stå foran scenekanten på rockekonsert, hvor lydnivået ofte er over 100 desibel, kan trygt gjøre det med Minuendo-proppene i ørene. 

Skadelige lydnivåer 

KLP er deleier i såkornfondet SINTEF Venture V, som er blant investorene i Minuendo. 

Øreproppene også raskt blitt populære blant arbeidere i industrisektoren. Mange er daglig utsatt for skadelige lydnivåer fra maskiner på arbeidsplassen, og pålagt å bruke hørselvern. Øreproppene varsler hvis støyeksponeringen når et skadelig nivå. Dermed er brukernes hørsel beskyttet, uten at lyden utenfra blokkeres. 

Andre spennende prosjekter

Tromsø
Tromsø, Norge.

Jakter gründeridéer innen marine råstoffer i Tromsø

19.11.21

Denne uken går startskuddet for gründer- og næringsutviklingskonseptet KLP Trykktanken – Marine råstoff i Tromsø.

Vindmølle

Pensjonspengene skaper grønn energihandel

22.02.22

Ved å investere i pensjonspengene i gründerbedrifter, finansierer KLP både nye smarte løsninger og fremtidens arbeidsplasser i kommunene. Oppstartsselskapet Green Power Hub skal gjøre det lett å sikre at strømmen i veggen er fornybar. 

 

C-FEED teknologi

Pensjonspengene fôrer opp maten vår

22.02.22

Ved å investere i pensjonspengene i gründerbedrifter, finansierer KLP fremtidens arbeidsplasser i kommunene. Et eksempel er selskapet C-FEED, som bidrar til å øke verdens matproduksjon ved å dyrke helt naturlig fôr til oppdrettsfisk.