KLP Trykktanker: satsning på næringsliv i Nord-Norge

KLP Trykktanken er en intensiv utviklingsprosess for å kvalifisere og utvikle forretningsideer og investeringsmuligheter i tidlig fase. Nå ser vi etter kandidater i Nord-Norge.

Vi har sett at det er lite kapital, og spesielt lite risikovennlig kapital til næringslivsprosjekter som er i en tidlig fase i Nord- Norge. Et av såkorn-selskapene KLP investerer pensjonspenger i, CoFounder ønsker å satse i Nord-Norge. Derfor har vi inngått et samarbeid med dem om å gjennomføre noe som vi kaller KLP Trykktank-prosesser i landsdelen. 

KLP Trykktank er en intensiv utviklingsprosess for å kvalifisere og utvikle forretningsideer og investeringsmuligheter i tidlig fase. Ved hjelp av et tverrfaglig team som utvikler ideen mot en forretningsplan. CoFounder leder programmet, og samarbeider med SINTEF og regionale kunnskaps- og innovasjonsmiljøer, klynger og universiteter. KLP er med som finansiell partner.

De fire trykktankene i Nord-Norge er:

  • DIGITALISERING: Bodø Lanseres 17. mars
  • MARINE RÅSTOFF: Tromsø lanseres i mai
  • INDUSTRI: Mo i Rana i september
  • HAVROM : Vesterålen oktober

Les mer her Trykktanken | CoFounder

Interessert i å vite mer om KLP Trykktank? Ta kontakt med Vilde Kvarberg i CoFounder.

Interessante artikler

PingMe garn
PingMe garn

Pensjonspengene redder havet og skaper arbeidsplasser 

22.02.22

Ved å investere i pensjonspengene i gründerbedrifter, finansierer KLP fremtidens arbeidsplasser i kommunene. Et sånt oppstartselskap er OSAC. De bidrar i tillegg til å løse en global miljøutfordring.

Havn

Investerer penger i lokalsamfunn

22.02.22

Pensjonspenger er ikke bare viktig for den enkelte pensjonist, de bidrar også til utvikling av lokalsamfunn.

Såkorn Sintef

KLP investerer i såkornfond

05.06.19

Tirsdag 5. juni lanserte SINTEF et nytt såkornfond. KLP er et av selskapene som investerer i utvalgte oppstartsbedrifter gjennom fondet. Dette er KLPs første såkorninvestering.