KLP Kommunekonferansen 2021

Åtte direktesendinger med åtte temaer fra åtte forskjellige steder i landet gjennom resten av året!

Bli med fysisk som konferansedeltaker når vi kommer til din region, og følg de andre sendingene digitalt.

KLP Kommunekonferansen kommer til deg

I år drar KLP Kommunekonferansen på turne rundt om i landet, med åtte fantastiske direktesendinger du kan se digitalt hvor enn du befinner deg. Sendingene varer mellom 60 og 90 minutter.

Det er viktig for oss å ivareta noe av det som gjør KLP Kommunekonferansen til en av Norges viktigste møteplasser for kommuneadministrasjon og folkevalgte lokalpolitikere, nemlig muligheten til å møtes. Du er derfor hjertelig velkommen til å bli med på en fysisk halvdagskonferanse sammen med et mindre antall av dine kolleger fra hele regionen. Er du rask til å melde deg på, så skal vi sikre deg plass.

Åtte ulike temaer fra åtte ulike steder

Program, datoer og lokasjoner for hver sending annonseres fortløpende i tiden fremover.

Skal vi akseptere at det går mot avfolking enkelte steder eller er covid et vendepunkt som muliggjør et spennende liv og karriere på bygda?

kalender Legg arrangementet rett inn i kalenderen din

Vi får besøk av blant annet:

 • Trygve Slagsvold Vedum, leder Senterpartiet
 • Victor Norman, professor og leder av demografiutvalget
 • Kristin Clemet, daglig leder i Civita
 • Sigrun Aasland, fagsjef i tankesmien Agenda
 • Ove Daniel Jakobsen, professor i økologisk økonomi og fasilitator av utopiverksted
 • Maja Farstad, Seniorforsker ved Ruralis
 • Knut Vareide, forsker ved Telemarkforskning

Hvordan skal kommunene lykkes med å ivareta en av sine viktigste ressurser, naturen, og samtidig skape nye næringer og arbeidsplasser?

kalender Legg arrangementet rett inn i kalenderen din

Vi får besøk av blant annet:

 • Dag O. Hessen, professor i biologi ved Universitetet i Oslo
 • Espen Barth Eide (Ap)
 • Maren Hersleth Holsen (V), statssekretær i Klima- og miljødepartementet
 • Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet
 • Statsforvalteren i Vestland
 • Sintef

Skal vi bruke opp den grønne energi på elektrifisering av sokkelen til fordel for ny grønn industri? Setter naturverdier en grense for hvor mye energi som skal bygges ut eller ligger begrensningen bare på betalingsviljen for å kompensere lokalbefolkningen?

De unge i Norge hadde allerede mistet fremtidstroen - så kom covid-19. Hvordan skal kommunene håndtere den stadig økende andelen unge uføre? 

Hvordan organisere fremtidens tjenester i kommunene?

 

Programledere

Mye blir annerledes med KLP Kommunekonferansen 2021, med det er noen tradisjoner vi med glede viderefører: For femte året på rad får vi med oss journalist og programleder Svein Tore Bergestuen. Med sitt umiskjennelige skråblikk skal han lede alle konferansesendingene sammen med KLPs direktør for kundeseksjonen, Cathrine Hellandsvik og samfunnsansvarsdirektør Heidi Finskas.

IMG_8122_rawfarger_liggende_BW

Meld deg på her!

Ved å melde deg på her vil du motta informasjon på e-post om programmet, gjester, datoer og steder - og du vil også få en påminnelse hver gang de digitale sendingene starter.

   

Kan alle se konferansen digitalt?

De digitale sendingene vil strømmes åpent for alle på klp.no! Husk allikevel å meld deg på i skjemaet ovenfor, så holder vi deg oppdatert og du får en påminnelse før hver sending.

Konferansen tar for seg temaer, har gjester og innslag som er spesielt relevant for kommunene.

Bli med som konferansedeltaker

På grunn smittevernhensyn, er det et begrenset antall deltakere som kan være med fysisk. Vi vil derfor sende ut personlige invitasjoner til kommuneadministrasjon og folkevalgte politikere i hver landsdel vi skal besøke.

Når KLP Kommunekonferansen kommer til din region, vil politisk og administrativ kommuneledelse motta en eksklusiv invitasjon til å delta fysisk på konferansen. 

Som konferansedeltaker vil du se på konferansen som publikum i salen, bli med på et idéverksted ledet av Ove Daniel Jakobsen, som til vanlig leder utopiverksteder i kommuner over hele Norge, og spise lunsj med kolleger fra din region.

KLPs fremtidspris for kommunene

Har din kommune utviklet nye måter å løse noen av de store samfunnsutfordringene på? Da vi vil høre fra deg! De tre beste tiltakene, prosjektene eller idéene blir belønnet med 250 000, 150 000 og 100 000 kroner, og vil bli presentert på KLP Kommunekonferansen høsten 2021.

Les mer om KLPs fremtidspris