KLP Kommunekonferansen 2021

Åtte direktesendinger med åtte temaer fra åtte forskjellige steder i landet. I 2021 blir det KLP Kommunekonferanse gjennom hele året! Bli med fysisk som konferansedeltaker når vi kommer til din region, og følg de andre sendingene digitalt.

I 2021 kommer KLP Kommunekonferansen til deg

Det er vanskelig å spå hvordan konferanseåret 2021 kommer til å bli, men uavhengig av smittesituasjonen er en ting klart: de aller fleste av oss har endret konferansevanene våre. KLP Kommunekonferansen blir derfor ikke avholdt som en todagers konferanse i Trondheim i mars slik det har pleid å være, men blir i stedet delt opp i åtte korte direktesendinger som du kan se digitalt hvor enn du befinner deg i landet. 

Men det er også viktig for oss å ivareta noe av det som gjør KLP Kommunekonferansen til en av Norges viktigste møteplasser for kommuneadministrasjon og folkevalgte lokalpolitikere, nemlig muligheten til å møtes. Derfor gjør vi det annerledes i 2021, og tar heller med konferansen til der du er. Og når vi kommer til deg, er du hjertelig velkommen til å bli med på en fysisk halvdagskonferanse sammen med et mindre antall av dine kolleger fra hele regionen. Er du rask til å melde deg på, så skal vi sikre deg plass.

Åtte ulike temaer fra åtte ulike steder

Program, datoer og lokasjoner for hver sending annonseres fortløpende i tiden fremover.

OBS! Ny dato! 

Skal vi akseptere at det går mot avfolking enkelte steder eller er covid et vendepunkt som muliggjør et spennende liv og karriere på bygda?

Vi får besøk av blant annet:

 • Trygve Slagsvold Vedum, leder Senterpartiet
 • Victor Norman, professor og leder av demografiutvalget
 • Sigrun Aasland, fagsjef i tankesmien Agenda
 • Ove Daniel Jakobsen, professor i økologisk økonomi og fasilitator av utopiverksted
 • Maja Farstad, Seniorforsker ved Ruralis
 • Knut Vareide, forsker ved Telemarkforskning

Hvordan skal kommunene lykkes med å ivareta en av sine viktigste ressurser, naturen, og samtidig skape nye næringer og arbeidsplasser?

Vi får besøk av blant annet:

 • Dag O. Hessen, professor i biologi ved Universitetet i Oslo
 • Maren Hersleth Holsen (V), statssekretær i Klima- og miljødepartementet
 • Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet
 • Statsforvalteren i Vestland
 • Sintef

Skal vi bruke opp den grønne energi på elektrifisering av sokkelen til fordel for ny grønn industri? Setter naturverdier en grense for hvor mye energi som skal bygges ut eller ligger begrensningen bare på betalingsviljen for å kompensere lokalbefolkningen?

De unge i Norge hadde allerede mistet fremtidstroen - så kom covid-19. Hvordan skal kommunene håndtere den stadig økende andelen unge uføre? 

Hvordan organisere fremtidens tjenester i kommunene?

 

Programledere

Mye blir annerledes med KLP Kommunekonferansen 2021, med det er noen tradisjoner vi med glede viderefører: For femte året på rad får vi med oss journalist og programleder Svein Tore Bergestuen. Med sitt umiskjennelige skråblikk skal han lede alle konferansesendingene sammen med KLPs direktør for kundeseksjonen, Cathrine Hellandsvik og samfunnsansvarsdirektør Heidi Finskas.

IMG_8122_rawfarger_liggende_BW

Hold deg oppdatert!

Ved å melde deg på her vil du motta informasjon på e-post om programmet, gjester, datoer og steder - og du vil også få en påminnelse hver gang de digitale sendingene starter.

   

Se sendingen digitalt

Én gang i måneden, gjennom nesten hele 2021, tar vi med oss KLP Kommunekonferansen til et nytt sted i Norge. På hvert sted vil vi arrangere en time digital konferanse fra kl. 10 til 11, med intervjuer, foredrag, innslag og debatter knyttet til dagens tema. Sendingen vil strømmes åpent her på KLP.no.    

Bli med som konferansedeltaker

På alle steder vi besøker har vi et begrenset antall plasser i salen. Når KLP Kommunekonferansen kommer til din region, vil politisk og administrativ kommuneledelse motta en eksklusiv invitasjon til å delta fysisk. Som konferansedeltaker vil du se på konferansen som publikum i salen, bli med på et idéverksted ledet av Ove Daniel Jakobsen, som til vanlig leder utopiverksteder i kommuner over hele Norge, og spise lunsj med kolleger fra din region.

Hvem kan delta?

Konferansen tar for seg temaer, gjester og innslag som er spesielt relevant for kommunene. De digitale sendingene vil strømmes åpent, og hvem som helst kan se disse.

Det er et begrenset antall deltakere som kan være med fysisk. Vi vil derfor sende ut personlige invitasjoner til kommuneadministrasjon og folkevalgte politikere i hver landsdel vi skal besøke.

KLPs fremtidspris for kommunene

Har din kommune utviklet nye måter å løse noen av de store samfunnsutfordringene på? Da vi vil høre fra deg! De tre beste tiltakene, prosjektene eller idéene blir belønnet med 250 000, 150 000 og 100 000 kroner, og vil bli presentert på KLP Kommunekonferansen høsten 2021.

Les mer om KLPs fremtidspris