Lær av kommunefolka som sto i ekstremvær-sommeren med begge støvlene

Møt kommunefolka som taklet flommen. Hør fortellingene, få med deg læringspunktene. Hva skjedde egentlig? Hva var avgjørende for å redde situasjonen? Og klarer vi nå å ta innover oss behovet for ekstrem oppussing av lokalsamfunnene for å møte det nye været?

Se sendingen som gikk direkte 21. november 2023

Se sendingen her

Trykk på symbolet med fire piler nede i høyre hjørne for å få fullskjerm.

Medvirkende:

  • Marit Hougsrud, ordfører i Sør-Aurdal kommune
  • Tore Haraldset, tidligere ordfører i Nesbyen kommune
  • Tore Isaksen, kommunedirektør i Ringerike kommune
  • Kjetil Lund, direktør NVE
  • Erlend Moster Knudsen, seniorrådgiver i Miljødirektoratet
  • Øyvind Paasche, leder for avdeling for klimadynamikk, NORCE
  • Dagmar Hagen, seniorforsker NINA
  • Ragnhild Sjoner Syrstad, Statssekretær Klima- og miljødepartementet

Sendingen ledes av Svein Tore Bergestuen og direktør for samfunnsansvar i KLP, Heidi Finskas.

Meld deg på Kommunekonferansen 2024 i Trondheim

7. og 8. mars 2024 inviterer vi kommuneledere fra hele landet til to inspirerende dager på Scandic Nidelven. 200 er allerede påmeldt - Meld deg på før 1. desember, og få early bird-pris!

Les mer

Mens vi venter på 2024...
Se et utdrag av 2023-konferansen her.

Se våre debatter fra Arendalsuka

Saeraldersgrenser_arendal_debatt

Kan endrede særaldersgrenser løse mangel på arbeidskraft?

23.10.23

Da KLP inviterte til debatt om særaldersgrenser, var det bred enighet om at noe av nøkkelen til fremtidens bemanningsbehov ligger i ordningen. Avstanden er større på spørsmål om hvordan.

Samfunnsforsker Gro Sandkjær Hanssen var en av dem flyttet seg frem i tid og så for seg hvilket samfunn vi hadde i 2040
Samfunnsforsker Gro Sandkjær Hanssen var en av dem flyttet seg frem i tid og så for seg hvilket samfunn vi hadde i 2040

Velkommen til helse-Norge 2040

28.11.23

Hva gjorde vi i 2023 og årene etterpå som løste helsekrisen? Bli med til 2040 og møt dem som var med og gjorde dystre spådommene om helsesektoren fra 2020-tallet til skamme.

– Vi mangler ikke penger, men folk som kan jobbe

02.06.23

For første gang opplever Norge at det blir færre folk i arbeidsfør alder enn i generasjonen før. Samtidig blir befolkningen eldre, og flere trenger helsehjelp. – Det finnes løsninger, men da må vi først være enige om problemet, sier Gunnar Bovim, leder av Helsepersonellkommisjonen. 

 

Hamar 25. mai: Sier vi sannheten om alvoret i helsesektoren?

Alle har hørt om bemanningsmangel og budsjettkutt i helsesektoren. Men forstår vi egentlig hva det betyr, og tørr politikerne å snakke om det? Og hvilken rolle spiller mediene når folk flest skal forstå av krisen vil kreve av oss? Torsdag 25. mai besøkte KLP Kommunekonferansen Hamar, og du kan se hele konferansesendingen her.

Trykk på de fire pilene i nedre høyre hjørne for å få fullskjerm.

Du kan også høre på sendingen som Podcast, ved å klikke her.

Trondheim 2023: Hvorfor skal du snakke med noen som hater deg? 

I den digitale sendingen rettet vi fokus mot demokratiet, og spesielt lokaldemokratiet. For hvordan skal vi opprettholde samfunnet vi er så glade i, med stadig mer polarisering og et tøffere ytringsklima? I tider hvor store utfordringer må løses, er det siste vi trenger at folk mister tillit til hverandre og til myndigheter. Men sterke krefter trekker feil vei og demokratiet er i tilbakegang i hele verden. Inn mot årets kommunevalg her hjemme fortsetter ofte den destruktive retorikken fra sosiale medier inn i kommunesalene og ut i riksmedia. 

 

 

     

Om konferansen

I mer enn 20 år har vi samlet kommuneledere i Trondheim til en todagers konferanse med faglig påfyll, inspirasjon, læring og mingling. I år er intet unntak, og 9. og 10. mars inviterer vi igjen administrative og kommunale kommuneledere til Scandic Nidelven. Les mer om 2023-konferansen her.

I tillegg til den årlige fysiske konferansen i mars, har vi gjennom året digitale sendinger på halvannen time som tar opp aktuelle temaer for kommuneledere. Disse er bygd opp som TV-sendinger, med et stort knippe ulike gjester, innslag og historier fra hele landet.