Hvordan skaper vi byen og bygda folk elsker å bo i?

Se sendingen fra Ålesund

Sendingen starter ca 30 minutter ut i videoen.

Ålesund 22. september kl. 10 - 11:30

Hvordan skaper vi byen og bygda folk elsker å bo i?

Vi vil alle bo et sted vi elsker. Et sted som gir oss rammene vi trenger for å leve det livet vi vil. Og alle kommuner i landet trenger folk for å være levende. Distriktsdemografiutvalgets råd er å utvikle stedene med utgangspunkt i det som er de lokale styrkene og særpreget. Får vi til det, så vil det helt sikkert være mulig å finne et sted eller by i landet for enhver smak og behov. Men, er det bare en uoppnåelig utopi og hva skal i så fall til for å lykkes?

I sendingen har vi med blant annet den verdenskjente økonomen, forskeren og forfatteren Noreena Hertz, artist og programleder Stian "Staysman" Thorbjørnsen, lokal matentusiast og kokk Nils-Henning Nesje, Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal og daglig leder i AgriAnalyse, Christian Anton Smedshaug. I tillegg har vi et eget ordførerpanel, skal se på lokale eksempler og tar turen innom et utopiverksted i Ålesund - og mer!

Du kan se sendingen digitalt her, og tilhører du ledelsen i en kommune i Møre og Romsdal kan du også bli med som publikum i salen på fantastiske Fjellstua Aksla!

Nettside_Aalesund

Meld deg på her!

Motta informasjon på e-post om programmet, gjester, datoer og steder - få en påminnelse hver gang de digitale sendingene starter!

KLP Kommunekonferansen 2021

Åtte direktesendinger med åtte temaer fra åtte forskjellige steder i landet! Vi har allerede vært i Trondheim og spurt hva slags distriktspolitikk vi skal ha i Norge, og i Bergen diskuterte vi om kommunene klarer å ta vare på naturverdiene. I Bodø var lagbygging på agendaen, og 22. september sees vi i Ålesund!

Se tidligere sendinger

KLP Kommunekonferansen kommer til deg

I år drar KLP Kommunekonferansen på turné rundt om i landet, med åtte fantastiske direktesendinger du kan se digitalt hvor enn du befinner deg. Sendingene varer i 90 minutter.

14. oktober 2021: Tromsø
Elektrifisering av kommune-Norge: Hvordan skal elektrifiseringen skje og hva er dilemmaene?
11. november 2021: Arendal
Psykisk helse og unge uføre: Hvilket kommune-tilbud kan bidra når de unge sliter?
1. desember 2021: Lillehammer
Hvor skal Norge på energisiden og hva betyr det for kommunen?
Januar 2022: Oslo
Eie eller leie?
Trondheim 
Hva slags distriktspolitikk skal vi ha i Norge? Styrt avvikling eller utvikling?
Bergen 
Klarer kommunene å ta vare på naturverdiene? Slik kan vi få til en bærekraftig næringsutvikling.
Bodø
Hvordan blir kommune-Norge det stjernelaget vi trenger?

Programledere

Journalist og programleder Svein Tore Bergestuen leder alle konferansesendingene sammen med KLPs direktør for kundeseksjonen, Cathrine Hellandsvik og samfunnsansvarsdirektør Heidi Finskas.

IMG_8122_rawfarger_liggende_BW

Kan alle se konferansen digitalt?

De digitale sendingene vil strømmes åpent for alle på klp.no! Husk allikevel å meld deg på i skjemaet ovenfor, så holder vi deg oppdatert og du får en påminnelse før hver sending.

Konferansen tar for seg temaer, har gjester og innslag som er spesielt relevant for kommunene.

Bli med som konferansedeltaker

På grunn smittevernhensyn, er det et begrenset antall deltakere som kan være med fysisk. Vi vil derfor sende ut personlige invitasjoner til kommuneadministrasjon og folkevalgte politikere i hver landsdel vi skal besøke.

Når KLP Kommunekonferansen kommer til din region, vil politisk og administrativ kommuneledelse motta en eksklusiv invitasjon til å delta fysisk på konferansen. 

Som konferansedeltaker vil du se på konferansen som publikum i salen, bli med på et idéverksted ledet av Ove Daniel Jakobsen, som til vanlig leder utopiverksteder i kommuner over hele Norge, og spise lunsj med kolleger fra din region.

  

Interessante artikler

Hvordan det står til med ansatte i offentlig sektor?

26.08.21

Tallene til KLP viser at de siste fem årene har det vært et relativt stabilt uttak av uførepensjon, men kjønnsforskjellene øker. Det kom frem på KLP Kommunekonferansen i Bodø 24. august.