Blir dette strømprisopprørets tiår?

Se sendingen fra Tromsø

Tromsø 14. oktober kl. 10 - 11:30

Blir dette strømprisopprørets tiår?

Historien om det moderne Norge er også historien om hvordan vi har forvaltet og foredlet energiressursene. Nå skal vi, og hele verden, gå fra fossil til elektrisk - det viktigste tiltaket for å nå klimamålene i 2030 og 2050. Men, allerede i dag er det kraftmangel i landet og det kommer neppe til å bli nok grønn energi til alle som vil ha.  

I vinter får vi et forvarsel på hvordan klimaendringene kan spille inn på strømprisene. Nå har folk fått vinterens første høye strømregning. Det skaper forargelse – og det finnes folk i Norge som ikke har råd til strømregningene og fryser seg gjennom vinteren, i sine egne hjem.  

På Kommunekonferansen skal det handle om kraft. Kraftmangel, kraftomstilling og kraftpriser. Ekspertene skal gi deg oversikt over kraftsituasjonen i landet, nå og fremover. Og i kraftspørretimen kan du som er i kommuneledelsen spørre og utfordre ekspertene og rikspolitikerne. 

Nettside_Tromso

Meld deg på her!

Motta informasjon på e-post om programmet, gjester, datoer og steder - få en påminnelse hver gang de digitale sendingene starter!

    

Blir dette strømprisopprørets tiår?

Det skal handle om kraftmangel, kraftomstilling og kraftpriser på KLP Kommunekonferansen! Få full oversikt med eksperter som NVE-leder Kjetil Lund, Anders Bjartnes fra Norsk klimastiftelse og Zero-leder Sigrun Aasland, still alle spørsmål du måtte ha i kraftspørretimen, se debatten om rettferdig energifordeling og Erik Solbakken lodde stemningen på gata. Vi sees 14. oktober kl 10:00!

Se tidligere sendinger

KLP Kommunekonferansen kommer til deg

I år drar KLP Kommunekonferansen på turné rundt om i landet, med åtte fantastiske direktesendinger du kan se digitalt hvor enn du befinner deg. Sendingene varer i 90 minutter.

14. oktober 2021: Tromsø
Blir dette strømprisopprørets tiår? 
11. november 2021: Arendal
Psykisk helse og unge uføre: Hvilket kommune-tilbud kan bidra når de unge sliter?
1. desember 2021: Lillehammer
Hvor skal Norge på energisiden og hva betyr det for kommunen?
27. januar 2022: Oslo
Eie eller leie?
Trondheim
Hva slags distriktspolitikk skal vi ha i Norge? Styrt avvikling eller utvikling?
Bergen
Klarer kommunene å ta vare på naturverdiene? Slik kan vi få til en bærekraftig næringsutvikling.
Bodø
Hvordan blir kommune-Norge det stjernelaget vi trenger?
Ålesund
Hvordan skaper vi byen og bygda folk elsker å bo i?

Programledere

Journalist og programleder Svein Tore Bergestuen leder alle konferansesendingene sammen med KLPs direktør for kundeseksjonen, Cathrine Hellandsvik og samfunnsansvarsdirektør Heidi Finskas.

IMG_8122_rawfarger_liggende_BW

Kan alle se konferansen digitalt?

De digitale sendingene vil strømmes åpent for alle på klp.no! Husk allikevel å meld deg på i skjemaet ovenfor, så holder vi deg oppdatert og du får en påminnelse før hver sending.

Konferansen tar for seg temaer, har gjester og innslag som er spesielt relevant for kommunene.

Bli med som konferansedeltaker

På grunn smittevernhensyn, er det et begrenset antall deltakere som kan være med fysisk. Vi vil derfor sende ut personlige invitasjoner til kommuneadministrasjon og folkevalgte politikere i hver landsdel vi skal besøke.

Når KLP Kommunekonferansen kommer til din region, vil politisk og administrativ kommuneledelse motta en eksklusiv invitasjon til å delta fysisk på konferansen. 

Som konferansedeltaker vil du se på konferansen som publikum i salen, bli med på et idéverksted ledet av Ove Daniel Jakobsen, som til vanlig leder utopiverksteder i kommuner over hele Norge, og spise lunsj med kolleger fra din region.

Interessante artikler

Blir dette strømprisopprørets tiår?

15.10.21

Det finnes folk i Norge også som har skyhøye strømregninger, og er nødt til å kutte oppvarmingen til et minimum og fryse seg gjennom vinteren. Det kom frem på KLP Kommunekonferansen i Tromsø 14. oktober.

Hvordan skaper vi byen og bygda folk elsker å bo i?

13.10.21

De gode bygdene får til å etablere en slags stolthet som kommer til uttrykk i hvordan man snakker med hverandre om bostedet sitt. Det kom frem på KLP Kommunekonferansen i Ålesund 22. september.

Hvordan det står til med ansatte i offentlig sektor?

13.10.21

Tallene til KLP viser at de siste fem årene har det vært et relativt stabilt uttak av uførepensjon, men kjønnsforskjellene øker. Det kom frem på KLP Kommunekonferansen i Bodø 24. august.