KLP Kommunekonferansen 2021

Åtte direktesendinger med åtte temaer fra åtte forskjellige steder i landet! Vi har allerede vært i Trondheim og spurt hva slags distriktspolitikk vi skal ha i Norge, og i Bergen diskuterte vi om kommunene klarer å ta vare på naturverdiene. I august er det Bodø og lagbygging som står for tur!

Se tidligere sendinger

Bodø 24. august kl. 10 - 11:30

Hvordan blir kommune-Norge det stjernelaget vi trenger?

Midt i en brytningstid etter en stor pandemi og foran enorme utfordringer med klima, natur og bærekraftsomstilling, demografiutviklingen, og økende utenforskap trenger vi et stjernelag av kommuner. Med friske, omstillingsdyktige og motiverte ansatte, en befolkning som bidrar med sine ressurser og kommuner som spiller hverandre gode. Hvordan bygger vi laget? 

På gjestelista står blant annet kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup, leder for Sykepleierforbundet Lill Sverresdatter, forbundsleder i Fagforbundet Mette Nord og STAMI-direktør Pål Molander. Det blir debatt om hvordan vi skal lykkes å få nok kompetanse innen helse og omsorg, vi får den nyeste forskningen på hvordan det egentlig står til med de som jobber i kommune- og helse-Norge, et lokalt ordførerpanel deler sine erfaringer om både samarbeidskraft, men også konkurransekraft, og gode eksempler på samarbeid både innad og på tvers av kommunegrenser. 

Bodo_2

Meld deg på her!

Motta informasjon på e-post om programmet, gjester, datoer og steder - få en påminnelse hver gang de digitale sendingene starter!

KLP Kommunekonferansen kommer til deg

I år drar KLP Kommunekonferansen på turné rundt om i landet, med åtte fantastiske direktesendinger du kan se digitalt hvor enn du befinner deg. Sendingene varer mellom 60 og 90 minutter.

24. august 2021: Bodø
Hvordan blir kommune-Norge det stjernelaget vi trenger?
22. september 2021: Ålesund
By og land hand i hand? Nye løsninger for matproduksjon, kommunale tjenester og -infrastruktur som knytter gode bånd mellom by og land.
14. oktober 2021: Tromsø
Elektrifisering av kommune-Norge: Hvordan skal elektrifiseringen skje og hva er dilemmaene?
11. november 2021: Arendal
Psykisk helse og unge uføre: Hvilket kommune-tilbud kan bidra når de unge sliter?
1. desember 2021: Lillehammer
Hvor skal Norge på energisiden og hva betyr det for kommunen?
Januar 2022: Oslo
Eie eller leie?
Trondheim 
Hva slags distriktspolitikk skal vi ha i Norge? Styrt avvikling eller utvikling?
Bergen 
Klarer kommunene å ta vare på naturverdiene? Slik kan vi få til en bærekraftig næringsutvikling.

Programledere

Journalist og programleder Svein Tore Bergestuen leder alle konferansesendingene sammen med KLPs direktør for kundeseksjonen, Cathrine Hellandsvik og samfunnsansvarsdirektør Heidi Finskas.

IMG_8122_rawfarger_liggende_BW

Kan alle se konferansen digitalt?

De digitale sendingene vil strømmes åpent for alle på klp.no! Husk allikevel å meld deg på i skjemaet ovenfor, så holder vi deg oppdatert og du får en påminnelse før hver sending.

Konferansen tar for seg temaer, har gjester og innslag som er spesielt relevant for kommunene.

Bli med som konferansedeltaker

På grunn smittevernhensyn, er det et begrenset antall deltakere som kan være med fysisk. Vi vil derfor sende ut personlige invitasjoner til kommuneadministrasjon og folkevalgte politikere i hver landsdel vi skal besøke.

Når KLP Kommunekonferansen kommer til din region, vil politisk og administrativ kommuneledelse motta en eksklusiv invitasjon til å delta fysisk på konferansen. 

Som konferansedeltaker vil du se på konferansen som publikum i salen, bli med på et idéverksted ledet av Ove Daniel Jakobsen, som til vanlig leder utopiverksteder i kommuner over hele Norge, og spise lunsj med kolleger fra din region.

  

KLPs fremtidspris for kommunene

Har din kommune utviklet nye måter å løse noen av de store samfunnsutfordringene på? Da vi vil høre fra deg! De tre beste tiltakene, prosjektene eller idéene blir belønnet med 250 000, 150 000 og 100 000 kroner, og vil bli presentert på KLP Kommunekonferansen høsten 2021.

Les mer om KLPs fremtidspris