Kommunekonferansen 2024: Kommuneledelse for en ny tid

7. og 8. mars gikk Kommunekonferansen 2024 av stabelen. Konferansen består av to inspirerende, lærerike og hyggelige dager på Scandic Nidelven i Trondheim. Det meste av konferanseprogrammet foregår kun på scenen, men 1,5 time blir også tilgjengeliggjort digitalt. Den digitale sendingen med overskriften "Nok folk til de store utfordringene?" ser du her. Og du - nå har vi også åpnet påmeldingen for 2025!

Meld deg på neste års konferanse
Magdi-kommunekonferansen-24

– Likegyldighet er marerittet

13.03.24

At folk går lei av dårlige nyheter og føler på apati er det verste som kan skje oss, mener NRK-korrespondent Yama Wolasmal. Å stå opp og blande seg inn, er en del av min egyptiske kultur, sier artist Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid. Det ble et sterkt møte mellom de to under Kommunekonferansen i Trondheim.

nok-folk-forsvarssjef-kristoffersen

Har vi nok folk?

15.03.24

Vi trenger folk til å gjennomføre det grønne skiftet, vi skal styrke forsvaret og ruste oss til eldrebølgen. Hvor skal vi finne alle dem som skal gjøre disse jobbene, var ett av de store spørsmålene på KLP kommunekonferansen i Trondheim.

frosta-endre-Cathrine

Frosta-saken: Leder for en bygd i krise

15.03.24

Sommeren 2022 sprakk den såkalte Frosta-saken. En kommunelege er nå tiltalt for 34 voldtekter og overgrep på over 200 kvinner. Hvordan taklet den ferske kommunedirektøren krisen som siden har påvirket hele bygda?

Kommuneledelse for en ny tid

Pandemi, flom, ras og krigsflyktninger. Kommunene fikser det, men det er ingen raske løsninger for å skaffe nok fagfolk til helse og omsorg, hindre at strikken ryker for slitne ansatte, unngå ungt utenforskap eller redde folk fra dyrtid, økende ulikhet og splittelse. Hva gjør vi når de gamle løsningene ikke virker lenger? 

Nok folk til de store utfordringene? Norge mangler ikke bare folk i helse og omsorg. Klimatilpasning, det grønne skiftet og Forsvaret er noen av områdene som også vi kreve sitt. Hvordan ser behovet ut samlet? Hva er løsningene? Hva er utfordringene med å få til nytenking og endring?

 • Eirik Kristoffersen, Forsvarssjef
 • Anders Bjartnes, redaktør i Energi og Klima
 • Gunnar Bovim, Styreleder i Forskningsrådet og leder av Helsepersonellkommisjonen
 • Sune Knutsen, Dansk Designsenter
 • Ingrid Vik, Utsyn
 • Monica Fossnes Peterson, KS
 • Ingunn Trosholmen (AP), Statssekretær SMK

Hva kan vi vente oss i økonomien? Vi står i en økonomisk situasjon som de fleste av oss har aldri opplevd tidligere i livet. Hva skjer? Hvorfor virker det så ustabilt, hva kan vi vente oss framover og hvordan påvirker dette egentlig nordmenn, kommunene og Norge?

 • Katrine Løken, professor ved NHH
 • Ola Honningdal Grytten, professor i økonomisk historie ved NHH

Sløser vi med kvinner? Hvorfor er egentlig kvinners snittalder for pensjonering i kommunene bare 58 år og hva kan vi gjøre for å beholde dem i jobb?

 • Solveig Ose, arbeidslivsforsker 
 • Eivor Iversen Bø, Leder bedrifthelsetjenesten i Stavanger kommune
 • Natalia Ebbesen, KLP

I tillegg blir det inspirerende møter med:

 • Yama Wolasmal, utenrikskorresspondent NRK
 • Oliver Lovrenski, forfatter
 • Anita Skorgan, musiker
 • Gard Steiro, ansvarlig redaktør VG
 • Abdinor Mahamed fra Tøyen Sportsklubb
 • Ole Martin Hafsmo og hans mor Berit fra NRK-podcasten “Skitbyen”
 • Lasse Heimdal, leder Kirkens SOS
 • Endre Skjervø, kommunedirektør i Frosta
 • ...Og noen skikkelig kule overraskelser
Konferansen ledes av Svein Tore Bergestuen og Cathrine Hellandsvik.

Når?
Torsdag 7. og fredag 8. mars 2024. I tillegg inviterer vi alle som ankommer kvelden før til et hyggelig og uformelt treff i KLP Bankens lokaler.

Hvor? 
På Scandic Nidelven sentralt i Trondheim. Hotellrom kan bestilles når du melder deg på.

Hvem?
KLP Kommunekonferansen er forbeholdt administrative og politiske kommuneledere. Konferansen brukes ofte til team building, så ta gjerne med hele ledergruppen!

Program 
Konferanseprogrammet begynner torsdag morgen og inkluderer lunsj i restauranten på Scandic Nidelven. Etter det faglige opplegget inviterer vi til en minneverdig konsert i Nidarosdomen, før kvelden avsluttes med middag og underholdning. 

Fredag fortsetter det faglige programmet før vi avslutter konferansen med en felles lunsj.

Ordinær deltakelse koster 3950 kr og inkluderer lunsj begge dager, samt middag torsdag. Hvis du bestiller før 1. desember 2023 får du early bird-pris til 3450 kr. Eventuell hotellovernatting kommer i tillegg.

KLP Kommunekonferansen er først og fremst en møteplass, og vi ønsker derfor at så mange som mulig deltar fysisk på konferansen i Trondheim. Likevel tilgjengeliggjør vi halvannen time av programmet via stream her på KLP.no for de som dessverre ikke kunne bli med til Trondheim.

I år er det bolken "Nok folk?" som vil sendes direkte, med blant annet Forsvarssjef Eirik Kristoffersen, torsdag 7. mars kl. 11:00 til 12:30. 

I mer enn 20 år har vi samlet kommuneledere i Trondheim i uke 10 til en todagers konferanse med faglig påfyll, inspirasjon, læring og mingling.

I tillegg til den årlige fysiske konferansen i mars, har vi gjennom året digitale sendinger på halvannen time som tar opp aktuelle temaer for kommuneledere. Disse er bygd opp som TV-sendinger, med et stort knippe ulike gjester, innslag og historier fra hele landet. 

Se deler av Kommunekonferansen 2023

Er du usikker på om Kommunekonferansen passer deg og dine kollegaer, eller kanskje du bare ikke klarer å vente helt til mars? I mellomtiden kan du kose deg med en liten del av konferansen som ble avholdt i mars 2023. Se blant annet den prisbelønte filmskaperen og menneskerettighetsaktivisten Deeyah Kahn, filosof Einar Øverenget og dialogekspert Chro Bohran.

Se sendingen her

Les også

Deeyah_khan_dialog_kommunekonferansen

Hvordan fremme dialog fremfor konflikt?

15.03.23

Som 17-åring måtte norske Deeyah Khan flykte til England for å slippe unna ekstreme holdninger. De siste ti årene har hun nesten ikke gjort annet enn å snakke med ekstremister. Har hennes form for dialog noe å lære ledere og politikere i kommunesektoren?

Kommunekonferansen_Hilsen_eldre

Seniorer som en ressurs – ikke problem

15.03.23

Seniorene kan være en del av løsningen på fremtidens bemanningsutfordringer, mener Fafo-forsker Anne Inga Hilsen. 

Redningen var en utstrakt hånd

12.07.22

I disse dager er millioner av mennesker på flukt fra Ukraina. Omar Alshogre vet så altfor godt hvordan de har det. I 2015 kom han som flyktning til Sverige, etter å ha sittet tre år i fengsel i Syria. - Hver og en av oss sitter med nøkkelen til integrering, mener han.