Ungdom med sneakers

Mange vet ikke om barna er innboforsikret

Har barna flyttet ut? Mange foreldre vet ikke om barna er innboforsikret eller hvor lenge de er dekket av reiseforsikringen deres. Det kan lønne seg å sjekke!

Mange foreldre vet ikke hvor lenge barna er dekket av foreldrenes innboforsikring. Det kan lønne seg å sjekke dette, mener Robin Wulff-Nilsen i KLP Skadeforsikring:

- Barn som bor borte fra hjemmet under utdanning og militærtjeneste, er dekket av foreldrenes innboforsikring inntil de melder adresseforandring til Folkeregisteret. Alder har ingen betydning, sier han.

Med andre ord kan det hende at barna ikke trenger å kjøpe innboforsikring med en gang de flytter hjemmefra. Det betyr penger å spare i en periode uten så mye å rutte med. Wulff-Nilsen legger til at det varierer forsikringsselskapene imellom hvor lenge barna er dekket av foreldrenes forsikring. 

Eier mer enn du tror

Som student er det lett å tenke at man ikke eier mye av stor verdi. Er du uheldig og blir utsatt for en brann, vil du erfare at du eier mer enn du tror. 

- Blir du utsatt for en brann, mister du alt. Det blir dyrt å skaffe alt på nytt, så det er ingen god start på voksenlivet. En innboforsikring koster noen få hundrelapper i året hvis du ikke har så store verdier. Da får du erstatning av forsikringsselskapet til å kjøpe ny seng, sofa, klær, pc, kopper og kar til en ny start, sier han. 

Sjekk reiseforsikringen før utenlandsturen

Innboforsikring er også godt å ha hvis du blir frastjålet pc eller andre verdigjenstander på universitetet eller andre steder. Noen setter sin lit til reiseforsikringen i mange situasjoner, men denne gjelder ikke i undervisningstiden på undervisningssteder i Norge. 

Mange foreldre vet heller ikke hvor lenge barna er dekket av deres reiseforsikring. Svaret er at barn er dekket av foreldrenes helårs reiseforsikring helt til den dagen de fyller 21 år. Det gjelder også når de ferierer uten foreldrene.

- Her er det likevel en felle å gå i for ungdommene som tar flere måneder fri for å reise rundt i utlandet. De fleste helårs reiseforsikringer gjelder "bare" for reiser på opptil 70 dager. Det er ikke gøy å være 19 år og bli syk i utlandet uten å ha en gyldig reiseforsikring, understreker Wulff-Nilsen.

- I KLP kan du utvide en helårs reiseforsikring til å gjelde for reiser på opptil 90 dager i utlandet. Ved lengre utenlandsopphold anbefaler vi at du kontakter forsikringsselskapet ditt for utvidelse eller spesialforsikringer, eller ANSA hvis du skal bo og studere i utlandet.