Kjøre din egen bil i utlandet? Husk Grønt kort

Grønt kort er et internasjonalt forsikringsbevis på at du har gyldig ansvarsforsikring i de landene du kjører inn i. Det gjør det enklere å bevise at du har en gyldig forsikring hvis du er involvert i et trafikkuhell. Kjøretøy med norske skilt må være forsikret i et norsk forsikringsselskap. 

Slik bestiller du Grønt kort 

Grønt kort er et bevis på at du har gyldig ansvarsforsikring i de landene du kjører inn i. Du får Grønt kort ved å sende en henvendelse via vårt kontaktskjema (krever innlogging).

Ta med skademelding på norsk og engelsk

Dette kan du få ved å sende en henvendelse via vårt kontaktskjema (krever innlogging). Selv om motparten skulle hevde at skademelding ikke brukes i hans land, be personen fylle ut slik at du har hans opplysninger. Dobbeltsjekk at opplysningene motparten oppgir er korrekte, for eksempel ved se om bilnummeret stemmer med det som er skrevet i skademeldingen. Ta bilde av motpartens førerkort og vognkort. 

Problemer langs veien? 

Hvis du trenger akutt hjelp til biltauing eller kontakt med verksted, skal du som KLP-kunde ringe til KLP Veihjelp på +47 22 03 20 70.

Dette nummeret står også på veihjelpsbeviset. Du blir ivaretatt av SOS som vil sørge for at du får hjelp der du er. 

Forsikringsselskapet varsles så snart som mulig etter uhellet, slik at du kan få ytterligere informasjon og sende skademelding og bilder slik at vi kan behandle saken din.