Snart pensjonist?

Begynner du å tenke på å gå av med pensjon? Kanskje har du allerede trappet litt ned for en litt mykere overgang. Endringen fra arbeidstaker til pensjonist er en stor omveltning, og selv om overgangen ikke alltid trenger å være så absolutt, er det viktig å ha tenkt gjennom hvordan du ønsker at pensjonisttilværelsen din skal være. 

KLP_middelaldrende_kvinne_masma83818

Hva får jeg i pensjon?

Lurer du på hva du får i pensjon? Kanskje ønsker du å gå av tidligere eller senere og vil vite hvordan dette påvirker pensjonen din?

På Min Side finner du Pensjonsveilederen hvor du kan simulere ulike scenarier. Der får du hjelp til å ta gode valg for en trygg og fin pensjonisttilværelse. KLPs pensjonsveileder gir deg detaljert informasjon om hva du kan få i pensjon fra KLP, og samtidig henter den data fra Nav og andre pensjonsselskaper.

Til Pensjonsveilederen

Les også: Slik tar du smarte pensjonsvalg

Alt du må vite om skatt og pensjon

Når du blir pensjonist, enten helt eller delvis, vil du oppleve endringer i skatten din.

Skatt på pensjon er lavere enn skatt på lønn, og det er lurt å skaffe seg en oversikt over hvordan skatten blir for deg. Vi hjelper deg med forberedelsene, slik at du kan beregne fremtidig skatt på skatteetaten.no.

Få oversikt over skattereglene for pensjon

Søk om alderspensjon og AFP

Vi i KLP er stolte av å ha landets enkleste selvbetjente søknadsprosess for pensjon.

Du logger rett og slett på Min Side og der blir du guidet gjennom prosessen, steg for steg. Resten går av seg selv. Du kan også sende søknad på papir, hvis du heller foretrekker det. Uansett skal det være trygt og enkelt å søke om pensjon i KLP. Husk at kan søke om AFP tidligst fem måneder før du skal ta ut pensjon, og alderspensjon tre måneder før.

Søk om pensjon

Mor og voksen datter i byen.

Alderspensjon for deg som er født mellom 1954 og 1958

29.09.22

Alderspensjon fra offentlig tjenestepensjon er avhengig av hvor mye du får fra folketrygden. Du som har tjenestepensjon i KLP har en individuell garanti. 

reiseapp

Trygg på tur med reiseapp

09.09.22

Med vår nye reiseapp i lomma, er du godt rustet dersom uhellet skulle være ute i ferien. Før avreise gir appen deg nyttige tips om hva du bør huske på.

Eldre kvinne sammen med hund i skogen

Jobbe etter 67 år? Dette bør du vite om pensjonen din

02.09.22

Hvor lenge det lønner seg å jobbe etter fylte 67 år, er individuelt. Tjenestepensjonen din kan bli både større og mindre. Sjekk hva som skjer med pensjonen din før du tar beslutningen for hvor lenge du skal jobbe.