Helt eller delvis pensjonist

Å bli pensjonist er en milepæl i livet. Her har vi samlet nyttige tips og råd for deg som er helt eller delvis pensjonist.

KLP_generasjoner_utelek

Økonomien din vil endre seg, du vil få mer fritid, kroppen blir stadig eldre og mange opplever at viktige sosiale kontakter blir igjen i arbeidslivet. Hos KLP får du oversikt over pensjonen din, hjelp og tips til hvordan gjøre overgangen så smidig som mulig og svar på alle spørsmål og bekymringer du har.

Ny økonomisk hverdag

Den dagen du går av med pensjon, får du en ny økonomisk hverdag med lavere inntekt. Vi har samlet 5 tips til hvordan du kan spare penger i hverdagen når du har blitt pensjonist.

Lær mer

Vær forberedt den dagen du trenger hjelp med økonomien

Når du blir pensjonist, er det smart å tenke litt fremover. Det er lurt å sikre de økonomiske interessene dine i tilfelle du i fremtiden skulle trenge hjelp til å betale regninger, logge inn i nettbanken og overføre penger. Her er noen tips til hva du allerede nå bør gjøre klart.

Slik gjør du det klart

Oppskriften på lykke

Nå når du har gått av pensjon, har du reflektert over valgene du har tatt igjennom livet? 

Har du tenkt over hvordan dine valg påvirker deg? Små og store valg former livet ditt. Bli inspirert til å reflektere over valgene dine og lær deg oppskriften på lykke. Møt psykologen, lykkeforskeren og eventyreren i dette online seminaret vi har kalt Gode valg.

Bli med på Gode valg

Alt du må vite om skatt og pensjon

Når du blir pensjonist, blir skatten din lavere.

Inntekten blir lavere når du blir pensjonist, men det blir også skatten. Før du bestemmer deg for å gå av med pensjon kan det være lurt å sjekke hvor mye utbetalingen blir etter skatt.

Alderspensjon og AFP skattlegges begge som pensjon. Tar du ut AFP får i tillegg det som kalles for skattefradrag for pensjon. Du får ikke dette skattefradraget om du tar ut alderspensjon. På skatteetaten.no kan du beregne anslag på skatten din.