43_larry-chen-Nte-4RiRfwU-unsplash_fargekorrigert_web

Klimakrisen i krisetid

Delta på høstens møteplass for klimaarbeidet i kommune-Norge – live fra Deichman Bjørvika! 

Bli med digitalt eller som publikum i salen på våre interaktive direktesendinger hver 14. dag. Første sesjon er 9. september klokken 10:00.  

Meld deg på

Mye har skjedd siden vi begynte planleggingen av Kommunenes klimakonferanse 2020. Vi har derfor valgt å tenke annerledes, og inviterer nå til en ny måte å arrangere konferanser på. 

Hver 14. dag skal vi samle dere som jobber med klima og miljø i kommune-Norge til digitale og interaktive direktesendinger på omtrent 45 minutter. Sendingene bygges rundt faglig påfyll, viktige debatter og gode eksempler på lokalt klimaarbeid. Målet er fortsatt det samme: Å skape høstens viktigste møteplass for klimaarbeid i kommune-Norge. 

Klimakrisen i krisetid 

2020 skulle bli klimaets år. Mange kommuner hadde erklært klimakrise, velgerne ga beskjed om at klima var et viktig tema, og momentum for handling har aldri vært større. Så kom koronakrisen. Hva gjør egentlig slike kriser med oss, og vår evne til å håndtere klimakrisen? Hvordan hopper vi fra kortsiktig til langsiktig brannslukning?  

Med utgangspunkt i dette vil hver sending ta for seg forskjellige problemstillinger og temaer som er spesielt relevante for kommunene. I tillegg vil noen av deltakerne og vinnerne av KLPs klimapris presenteres i hver sesjon.

Gjester og foredragsholdere 

Vi jobber fortsatt med å sette sammen et spennende program for hver sending. Noen av gjestene som allerede er klare er: 

  • Espen Barth Eide, energi- og miljøpolitisk talsperson, Arbeiderpartiet 

  • Vidar Helgesen, tidligere klima- og miljøminister og leder av utvalg for klimaomstilling, Høyre 

  • Kristin Halvorsen, direktør ved CICERO Senter for klimaforskning 

  • Siri Sorteberg, avdelingsdirektør ved Klimaavdelingen i Miljødirektoratet 

  • Kjetil Lund, vassdrags- og energidirektør i NVE 

  • Tore Furevik, professor ved Universitetet i Bergen og direktør ved Bjerknessenteret 

Praktisk gjennomføring 

Den siste tiden har de fleste av oss erfart at det er slitsomt å sitte foran en skjerm i lange strekk. Derfor har vi delt opp konferansen i kortere sesjoner på rundt 45 minutter. Mange har også erfart at det kan være mindre engasjerende å sitte alene foran en skjerm, i hvert fall sammenliknet med fysiske møteplasser. Derfor er det viktig å presisere at dette er interaktive sesjoner, der du som deltaker ikke bare er en passiv seer, men har muligheten til å påvirke innholdet, stille spørsmål og diskutere med andre. Å prioritere faglig påfyll er ikke alltid like lett i en hektisk arbeidshverdag, derfor avholdes sesjonene hver 14. dag.  

Et tilbakeblikk til Kommunenes klimakonferanse 2019

Podcast

Fikk du ikke med deg konferansen?
Hør alle foredragene fra konferansen i 2019

Praktisk informasjon

Klimakrisen i krisetid er en digital møteplass for alle som jobber med klimaarbeid på lokalt nivå, bestående av 5 interaktive direktesendinger utover høsten 2020. Deltakelse er gratis, og forbeholdt ledelse, kommuneadministrasjon og folkevalgte politikere i alle Norges kommuner, samt samarbeidspartnere av KLP. 

Når skjer det?  
9. september, 23. september, 7. oktober, 21. oktober og 4. november 

Hvor lenge varer hver sesjon?  
Fra klokken 10:00 til ca. 10:45. Første sesjon varer til 11:30.  

Hvordan kan jeg delta? 
Sesjonene sendes fra Deichman Bjørvika i Oslo, men så lenge du har internett kan bli med digitalt fra hvor som helst i Norge. Lenke sendes i forkant av hver sesjon. 

Vil du være publikum i salen?  
Det vil være plass til omtrent 50 publikummere i salen under hver sesjon, og her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Du kan velge om du vil delta digitalt eller fysisk ved å trykke på påmeldingsknappen under. 

Meld deg på

   

Programledere

Geir_Heidi

Geir Ramnefjell, politisk redaktør i Dagbladet, skal lede sendingene fra Deichman sammen med Heidi Finskas, direktør for samfunnsansvar i KLP,