Kjenner du en leder som fortjener anerkjennelse?

Vi er på jakt etter fremtidens ledere i kommune- og helse-Norge. Vinnerne får delta på det anerkjente lederutviklingsopplegget Solstrandprogrammet Accelerate fra høsten 2024. Premien inkluderer reise og opphold, med en verdi på omtrent 250 000 kroner.

Fremtidens ledere 

For fjerde gang skal KLP og AFF finne ”Fremtidens ledere i kommune- og helse-Norge», og vi vil gjerne ha din nominasjon av en dyktig, fremtidsrettet og tydelig leder. Tre vinnere skal kåres, og hver av dem får delta på det verdenskjente lederutviklingsopplegget Solstrandprogrammet Accelerate fra høsten 2024. Premien inkluderer reise og opphold, med en verdi på omtrent 250 000 kroner.

Alle som blir nominert vil få tilbud om å delta på et digitalt utviklingsprogram i regi av AFF.

Solstrandprogrammet

Informasjon om konkurransen

God ledelse er viktig for oss alle. En god leder skaper og synliggjør resultater, skaper mestringsfølelse og motivasjon, og bidrar til at ansatte ser sitt bidrag i helheten. Med god ledelse får vi engasjerte kolleger, som ønsker å stå lenge i jobb og bidra med det de kan. Det er bra for hver enkelt, og det er bra for samfunnet.

Dette er den tredje gangen KLP og AFF sammen setter fokus på ledelse i kommune- og helse-Norge, med et mål om å løfte fram dyktige ledere og inspirere fremtidige lederspirer.

Nominasjonene kan sendes inn fram til 7. april. Etter nominasjonsfasen kan det være at vi kontakter aktuelle kandidater og ber dem sende oss mer informasjon, som vil bli tatt med inn i juryeringen. De tre vinnerne får deltakelse på Solstrandprogrammet Accelerate fra høsten 2024, inkludert reise og opphold, til en verdi av omtrent 250 000 kroner.

Hva kjennetegner «fremtidens ledere»? Vi ser etter ledere som er i starten av sin lederkarriere, som har et formelt lederansvar i form av personalledelse og/eller fagledelse, og som har lederegenskaper du mener gjør at kandidaten er et forbilde for andre ledere. Det er ingen aldersbegrensninger, men erfaringsmessig er personer i denne fasen av karrieren gjerne mellom 25 og 45 år.

De tre vinnerne som velges ut av juryen, får deltakelse på det anerkjente Solstrandprogrammet Accelerate, inkludert reise og opphold.

Solstrandprogrammet Accelerate gir ferdigheter, perspektiver og verktøy for å håndtere økende endringstakt og kompleksitet. Tidligere deltakere sier at programmet har gitt økt trygghet og et større repertoar i lederrollen. Programmet er på 5 uker fordelt over 14 måneder, med noe arbeid mellom samlingene. Etter programmet blir du en del av et ledernettverk. Vinnerne får dekket kursdeltagelse, reise og opphold.

Alle de nominerte lederne vil få tilbud om å delta på et faglig utviklingsløp i regi av AFF.

Juryen i 2024 består av:

 • Gro Myking, konserndirektør kommunikasjon og marked i KLP og juryformann
 • Martine Austad Langberg, programdirektør for Solstrandsprogrammet Accelerate, AFF
 • Vibeke Os Bratlie, leder av HMS-avdelingen i KLP
 • Arne Skjelten, HR direktør i Helse Førde
 • Kandidaten må ha en jobb med pensjon i KLP.
 • Premien kan ikke byttes i kontanter eller andre premier.
 • Premien kan kun gis til personer i Norge.
 • Deltakere og mottakere av premien må være over 18 år.
 • Deling av konkurransen eller tagging av venner på sosiale medier vil ikke påvirke vinnersjansen.
 • Denne konkurransen verken sponses, støttes, administreres av eller har noen tilknytning til Facebook.
 • Ansatte i KLP kan ikke vinne.
 • Informasjonen du sender inn vil i utgangspunktet bli brukt i forbindelse med denne konkurransen, men vi vil også kontakte noen av innsenderne for å høre om deres historier kan brukes i andre sammenhenger.
 • Alle nominasjoner og informasjon som blir sendt inn vil slettes senest innen utgangen av 2024, og du kan også kontakte oss på sosmed@klp.no når som helst dersom du ønsker å trekke en nominasjon, etc.
 • Fysisk deltakelse er en helt sentral del av programmet, og for at premien skal ha verdi for vinneren. Det er derfor viktig at potensielle vinnere kan delta på de oppsatte datoene for gjennomføringen. Les mer på: https://aff.no/lederutviklingsprogrammer/solstrandprogrammet-accelerate/

Feiring

Bli kjent med fjorårets vinnere

Fremtidens ledere 2023

Hanne Wikeby Asak 

Hanne har en krevende jobb på landets største sykehus med et enormt ansvar, og er opptatt av læring og utvikling for å klare å se nye løsninger og å skape gode arbeidsplasser. 

Bli bedre kjent med Hanne

May Rudi Grøtjorden 

May er en handlekraftig teamleder for eiendom og vei i Nore og Uvdal kommune. Hun er opptatt av å bidra både oppover og nedover på arbeidsplassen, og motiveres av å få bidra til at ting blir bedre.

Bli bedre kjent med May

 

Kim Håkon Pedersen

Kim har ansvar for omtrent 40 ansatte i Salangen kommune. Han mener åpenhet, involvering og tillit er avgjørende for å lykkes som leder, men at det aller viktigste er at man bryr seg, på ordentlig.

Bli bedre kjent med Kim Håkon