Is og frost på vannpytt

Reparer bilruten gratis og spar miljøet

En steinsprutskade på frontruta kan være både irriterende og trafikkfarlig. Vi anbefaler deg derfor å reparere bilruten så raskt som mulig.

bil

Reparere bilrute?

Ring Hurtigruta Carglass
98 70 95 00

eller Riis Bilglass
98 70 90 09

Våren er høysesong for steinsprut

– Overgangen mellom vinter og vår er den verste tiden for å få steinsprutskade, sier senior skadeforebygger i KLP Skadeforsikring, Linda Brodin. – Nå ligger det mye småstein og grus i veibanen, og det virvler opp og blir slengt i frontruten.

– Det er vanskelig å unngå steinsprut, sier Brodin. – Men holder du god avstand til bilen foran, kan det redusere sjansen for at du får en slik skade.

Dekk til skaden med en gang

Skulle du være uheldig å få en steinsprutstjerne på ruten, må du snarest mulig dekke den til med gjennomsiktig tape eller et steinsprutplaster. Et slikt plaster kan du bestille hos de fleste bilglassverksteder. – En ubeskyttet sprekk vil bli fylt av skitt, og da kan det bli umulig å reparere den, sier Brodin. En steinsprutskade kan også over tid utvikle seg til en større sprekk som det ikke går an å reparere.  

Er det ulovlig å kjøre med sprekk i frontruten?

– Nei, ikke i utgangspunktet. Men hvis sprekken er så stor at den hindrer sikten eller er midt i synsfeltet ditt, så er den ulovlig, utdyper Brodin. Hun anbefaler å få skaden vurdert, og eventuelt skifte frontrute så raskt som mulig.

Dersom ruten er så skadet at du må skifte hele, må du betale en egenandel på 3000 kroner. Det kan derfor lønne seg å få ruten reparert så snart som mulig. Det er ingen egenandel ved reparasjon, og du sparer samtidig miljøet for det totale CO2-avtrykket som kommer av å produsere en ny rute.

Slik får du hjelp

Våre samarbeidspartnere hjelper deg når uhellet er ute. Kontakt Riis Bilglass eller Hurtigruta Carglass for å avtale reparasjon.

Skade på bilrute er dekket via bilforsikringen hvis du har kasko maks, kasko, eller delkasko hos oss. Logg inn på Min Side for å sjekke hvilken dekning du har på bilen din.