Ungdom med sneakers som har flyttet inn i leilighet

Hvilke forsikringer trenger du som student?

Er du i ferd med å flytte for deg selv? Vi gir deg noen gode råd om hvilke forsikringer du trenger når du skal flytte for deg selv.

Trenger du en helårs reiseforsikring?

Vi ønsker at alle våre medlemmer skal være trygge når de er ute på reise. Med reiseforsikring i KLP har du en av Norges beste reiseforsikringer.

Sjekk pris på reiseforsikring

Du er kanskje fersk student og har flyttet til en ny by eller nytt land. Om du har forsikring har du ikke viet en tanke, men det kan vise seg å være dumt hvis uhellet er ute. Vi anbefaler at du setter av noen minutter til å sjekke om du har innboforsikring og reiseforsikring.

Sjekk om du er dekket av foreldrenes innboforsikring

- Barn som bor borte fra hjemmet under utdanning og militærtjeneste, er dekket av foreldrenes innboforsikring inntil de melder adresseforandring til Folkeregisteret. Alder har ingen betydning, sier seniorkonsulent Kirstin Bang i KLP Skadeforsikring.

Barn har som regel ikke behov for å kjøpe en egen innboforsikring med en gang de flytter hjemmefra. Det betyr penger å spare i en periode uten så mye å rutte med.

Som student er det lett å tenke at du ikke eier mye av stor verdi. Er du uheldig og blir utsatt for en brann eller tyveri, vil du erfare at du eier mer enn du tror.

- Blir du utsatt for en brann, mister du alt. Det blir dyrt å skaffe alt på nytt, så det er ingen god start på voksenlivet. En innboforsikring koster noen få hundrelapper i året hvis du ikke har så store verdier. Da får du erstatning av forsikringsselskapet til å kjøpe ny seng, sofa, klær, pc, kopper og kar til en ny start, sier Bang.

Husk å sjekke reiseforsikringen

Skal du ut å reise er det viktig å sjekke om du har reiseforsikring som gjelder.

- Barna er dekket av foreldrenes helårs reiseforsikring helt til det året de fyller 21 år. Reiseforsikringen gjelder også når de ferierer alene, sier Kirstin Bang.

- Hvis du skal ut å reise i flere måneder på for eksempel backpackertur er det ekstra viktig å sjekke hva reiseforsikringen dekker. I KLP har du en helårs reiseforsikringer som gjelder inntil 70 dager. Det kan bli en svært dyr ferie hvis du blir syk i utlandet uten reiseforsikring, sier hun.

- Hva bør du gjøre hvis du skal være reise i tre måneder?

- I KLP kan du utvide en helårs reiseforsikring til å gjelde for reiser på opptil 90 dager i utlandet. Ved lengre utenlandsopphold anbefaler vi at du kontakter forsikringsselskapet ditt for utvidelse eller spesialforsikringer, eller ANSA hvis du skal bo og studere i utlandet.

Interessante artikler

Skiheis

Er du forsikret i skibakken?

Å dra på tur uten reiseforsikring, kan være gambling med både økonomi og helse. Likevel er det ikke slik at en reiseforsikring dekker absolutt alt. Med noen enkle grep kan du unngå å ødelegge en hyggelig dag i skibakken med kjedelige uhell.

09.01.20

Motorsyklister på camping

Forsikring er viktig, men trenger du virkelig å forsikre alt du eier?

Noen forsikringer må du ha, mens andre kan du droppe. Det du kan erstatte trenger du ikke å forsikre.

07.11.19