Ungdom i ny bolig

Flytteskader kan dekkes av innboforsikringen

På en hektisk flyttedag er det fort gjort å få skader på møbler, bilder eller andre ting du er glad i. En god innboforsikring dekker mer enn mange er klar over.

default-klp-img

Innboforsikring

Uansett om du eier eller leier bolig, så bør du vurdere en innboforsikring. 

Sjekk pris og bestill

- Har du innboforsikringen Maks i KLP, dekkes skader som skjer når du flytter selv, eller får hjelp av familie og venner. Forsikringen gjelder skader i forbindelse med at tingene dine bæres ut og inn, eller under kjøring til den nye boligen, for inntil 100.000 kroner, sier Robin Wulff-Nilsen, avdelingsleder for Oppgjør i KLP.

Bruker du et flyttebyrå, bør du sjekke med byrået hvilke forsikringer de har hvis det skjer en skade.

Trygghet i hverdagen

Er du uheldig og blir utsatt for en brann, vil du erfare at du eier mer enn du tror.

- Noen unge og nyetablerte tenker at de ikke eier så mye av stor verdi, og derfor ikke trenger innboforsikring. Men blir du utsatt for en brann og mister alt, vil du erfare at det koster å skaffe alt på nytt. Det er en dyr og kjip måte å starte voksenlivet på, sier Wulff-Nilsen.

I en slik situasjon er det betryggende å vite at innboforsikring ikke bare dekker tingene du har mistet, men også utgifter til flytting og lagring, boutgifter til du har fått tilbake et sted å bo, og rekonstruksjon av dataprogrammer, tegninger og fotografier.

En innboforsikring er også god å ha hvis du blir frastjålet PC, sykkel eller andre verdigjenstander på skole eller universitet. Vanlig reiseforsikring gjelder nemlig ikke på i undervisningstiden i undervisningssted i Norge.

Beregn pris og kjøp forsikring før du flytter.

Forsikret gjennom foreldrene

Skal du flytte hjemmefra for å studere, og flytter til midlertidig bolig, kan du fortsatt være dekket av innboforsikringen til foreldrene dine.

- Hos oss er barn som bor borte fra hjemmet under utdanning og militærtjeneste, fullt ut dekket av foreldrenes innboforsikring inntil de melder adresseforandring til Folkeregisteret. Alder har ingen betydning, sier Wulff-Nilsen.

Med andre ord kan det hende du ikke trenger å kjøpe innboforsikring med en gang du flytter hjemmefra. Det betyr penger å spare i en periode uten så mye penger mellom hendene.