Guttunge på traktor

Uregistrerte kjøretøy må forsikres

| 29.09.21

Eier du en uregistrert motorvogn som kan gå fortere enn 10 kilometer i timen, må du sørge for gyldig trafikkforsikring. Det er ikke lenger nok med vanlig ansvarsforsikring som du for eksempel har i innboforsikringen.

Forsikring kan være aktuelt for gressklippere som du kan sitte på og som kan bevege seg raskere enn 10 kilometer i timen. Det gjelder også små traktorer, ATV og elektriske firehjulinger for barn.

Fra 1. januar 2021 kom det krav om at den som eier en uregistrert motorvogn som kan gå fortere enn 10 kilometer i timen, skal sørge for gyldig trafikkforsikring (ansvarsforsikring). Det er ikke lenger tilstrekkelig med vanlig ansvarsforsikring som for eksempel er inkludert under innboforsikringen.

Du må ha forsikring for erstatningsansvar som oppstår ved bruk av motorvogn.

Hvilke typer kjøretøy gjelder det?

Motorkjøretøy det kan være aktuelt å forsikre, er for eksempel gressklippere som du kan sitte på og som kan bevege seg raskere enn 10 kilometer i timen. Det gjelder også kjøretøy som små traktorer, ATV og elektriske firehjulinger for barn.

Du har ikke plikt til å forsikre gressklippere, snøfresere og annet mobilt utstyr som du kan betjene og styre til fots.

Meld fra til oss

Dersom du eier et uregistrert kjøretøy, har du plikt til å sørge for riktig forsikring. Du må derfor melde fra til forsikringsselskapet ditt om kjøretøy du trenger å få en bilansvarsforsikring på. 

Be om tilbud på forsikring via vårt sikre kontaktskjema på Min Side (krever innlogging), så hjelper vi deg.