Dame og gutt som gjør hagearbeid

Fastrenteinnskudd

Vil du sikre deg den beste sparingen på konto? Med fastrenteinnskudd får du vår beste innskuddsrente og renten er garantert i hele bindingsperioden på 6 måneder. 

 • Fast innskuddsrente i 6 måneder
 • Forutsigbare renteinntekter
 • 5,10 % (per år) medlemsrente i bindingsperioden
 • 5,00 % (per år) rente øvrige kunder i bindingsperioden
Bestill fastrenteinnskudd
Bli kunde

Hva er fastrenteinnskudd?

Med fastrenteinnskudd binder du pengene dine i en periode på 6 måneder på en fastrentekonto. Det betyr at uavhengig om renten endrer seg i markedet, vil du beholde den avtalte renten i bindingsperioden. Dette gir deg forutsigbar avkastning og stabil renteinntekt på pengene.

Slik bestiller du fastrenteinnskudd

 1. For å opprettet fastrentekonto, må du først fylle ut bestillingsskjema.
 2. Dersom du ikke er registrert som kunde i KLP Banken må du også gjennomføre bli kunderegistreringen.
 3. Du blir varslet per SMS og e-post når avtaledokumentene er klare for signering. Disse må du signere med BankID innen 2 virkedager for å få dagens rentetilbud.
 4. Vi sender deg en bekreftelse via SMS når kontoen er opprettet og klar til bruk.
 5. Beløp må overføres til konto innen 3 virkedager fra kontoåpning.

Fastrenteinnskudd 6 måneder

5,10 % (per år) medlemsrente

Minsteinnskudd er 0 kroner. Maksinnskudd er 20 millioner kroner. Gjeldende tilbud kan endres eller stoppes på kort varsel.

Gjeldende tilbud

Fastrente 6 måneder (medlem)5,10 % (per år)
Fastrente 6 måneder (øvrige kunder)5,00 % (per år)
Bindingstid 6 måneder
Utløp av bindingstid30.01.2025

Merk! Fastrenteinnskudd tilbys i avgrensede salgsperioder. Gjeldende tilbud kan endres eller stoppes på kort varsel. Avkastningen er avhengig av rentesatsen på det tidspunkt som avtalen blir inngått.

Sammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

Betingelser

 • Du må sette inn penger innen 3 virkedager etter at du har fått melding om det nye kontonummeret ditt. Du vil få den gunstige renten fra første dag pengene er overført til kontoen. 

 • Du kan i utgangspunktet ikke ta ut penger i bindingsperioden. Hvis du likevel får behov for uttak må du ta ut hele innskuddet, og det påløper et gebyr på 2 % av hele beløpet.

 • Opptjente renter utbetales til samme kontonummer som innskuddet ditt ved utløp av bindingsperioden.

 • Når bindingsperioden er over blir kontoen automatisk gjort om til en Sparekonto, og du kan fritt disponere pengene.

 • Vårt fastrentetilbud kan endres på kort varsel. Både bindingstid og rentesats kan variere for hvert tilbud.

Ofte stilte spørsmål

Du må sette inn penger innen 3 virkedager etter at du har fått melding om det nye kontonummeret ditt. Du vil få den gunstige renten fra første dag pengene er overført til kontoen. 

Det er kun gebyrfritt å ta ut penger fra Plasseringskonto 31 dager, hvis du melder uttak via uttaksskjema 31 dager før. Om du bestiller uttak med kortere varsling enn 31 dager, påløper det gebyr på 2 prosent av uttaksbeløpet.

Hvis du ønsker å ta uttak fra Plasseringskonto 31 dager for å flytte de til fastrenteinnskudd, er dette er en vurdering du må ta selv i henhold til uttaksbetingelsene.

Du kan i utgangspunktet ikke ta ut penger i bindingsperioden. Hvis du likevel får behov for uttak må du ta ut hele innskuddet, og det påløper et gebyr på 2 % av hele beløpet. 

Hvis du ønsker å gjøre et uttak, må dette gjøres manuelt ved å sende oss en melding via "skriv til oss" funksjonen i nett- og mobilbanken. Det er fordi fastrentekontoen er sperret for uttak i nett- og mobilbanken.

Når du mottar avtaledokumentene må du huske å lese avtalen, og signere de innen 2 virkedager for å motta rentetilbudet. Hvis du signerer avtaledokumentene etter at bindingstiden har startet vil du motta en tilbakemelding fra oss med beskjed om at tilbudet er utgått.

Du kan ikke fornye avtalen, men hvis vi for øyeblikket tilbyr fastrenteinnskudd sender du inn en ny bestilling om fastrentekonto. 

Ved utløp av bindingsperiode. 

Hvis du velger å ikke ta i bruk fastrentekontoen, vil vi i løpet av et par måneder avslutte kontoen for deg. Du trenger ikke ta kontakt med oss for å få kontoen avsluttet. 

Ja. 14 dager før avtalen utløper får du SMS om at fastrentekontoen blir gjort om til Sparekonto.

Mer om sparing

KLP_barnebarn_bestemor_innekos

Våre beste sparetips

08.04.24

Mange er flinke til å spare, men er usikre på hvilken spareform som er den lureste. Her er våre beste tips.

Banksparerne kan smile hele veien inn i nettbanken med dagens gode innskuddsrenter. Direktør for personmarked i KLP Banken, Jorunn Ygre Storjohann deler sine tips om når det er lurt å spare i bank. Foto: Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl
Banksparerne kan smile hele veien inn i nettbanken med dagens gode innskuddsrenter. Direktør for personmarked i KLP Banken, Jorunn Ygre Storjohann deler sine tips om når det er lurt å spare i bank. Foto: Nils Fredrik Wisløff-Høgestøl

Når er det lurt å spare i bank?

05.04.24

De siste to årenes hyppige renteøkninger på innskudd har gjort sparing i bank mer innbringende enn på lenge. Det er gode nyheter både for deg som ikke er så glad i å ta risiko med pengene dine, og deg som sparer til buffer, bolig eller bil og jakter på beste rente til sparingen din.

Ann-Elisabeth Tunli Moe
Ann-Elisabeth Tunli Moe, leder for Fond i KLP Kapitalforvaltning.

Fondssparing for nybegynnere

31.01.24

Da vi spurte ansatte i kommune og helse- Norge om sparing og økonomi så vi to ting: De har god oversikt over egen økonomi og er ansvarlige sparere. Mange er også nysgjerrige på fondssparing og vil lære mer. Men er fondssparing for alle, og hvordan setter man i gang?