Apple_Pay_hand_bankkort_gra_pressemelding

Apple Pay

Med Apple Pay på mobilen kan du legge igjen kortene dine hjemme, og likevel betale enkelt og sikkert i butikker, på nett og i apper. 

Bli kunde Last ned mobilbanken

Enkelt

Du trenger ikke lommebok eller PIN-kode 

Raskt

Hold iPhone eller Apple Watch mot terminalen

Sikkert

Med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning

Dette er Apple Pay

Apple Pay er en enkel, rask og sikker måte å betale kontaktløst med iPhone og Apple Watch i alle typer butikker, på nett og i apper.

Her finner du vilkårene for Apple Pay

En iPhone og en Apple Watch med bilde av aktivert Apple Pay

 

Kom i gang med Apple Pay

 1. Har du lastet ned og aktivert mobilbanken? Hvis ikke - Last ned mobilbanken først.
 2. Logg inn i mobilbanken og velg Meny øverst til venstre.
 3. Gå til Kort og velg Apple Pay i menyen.
 4. Velg kortet du ønsker å legge til, og trykk på Lommebok-ikonet
 5. Følg anvisningene på skjermen og les og godkjenn avtalen.
 6. Verifiser kortet ved å trykke Neste

Nå kan du betale med Apple Pay.

 1. Åpne Lommebok-appen på iPhone.
 2. Trykk på Pluss-tegnet, og følg instruksjonene på skjermen.
 3. Skann kortet ditt fra KLP Banken eller legg det inn manuelt.
 4. Sjekk at informasjonen stemmer.
 5. Legg inn CVV2-koden du finner på baksiden av kortet ditt.
 6. Les og godkjenn avtalen. 
 7. Du får en kode på SMS som leses inn automatisk.

Nå kan du betale med Apple Pay.

Slik bruker du Apple Pay

I butikker

Se etter ikonet for Apple Pay eller kontaktløs betaling. 

 • Dobbelttrykk på sideknappen på iPhonen, autentiser med Touch ID, Face ID eller koden din, og hold den inntil kortleseren for å betale.
 • Med Apple Watch dobbelttrykker du på sideknappen og holder den inntil kortleseren for å fullføre betalingen.

På nett og i apper

Kjøp via apper og på nettet går sikkert og raskt med Apple Pay, fordi du slipper å opprette konto og oppgi adresse og kortinformasjon ved hver eneste handel.

 • Klikk på Apple Pay-ikonet og følg anvisningene i appen eller nettbutikken.
 • Bruk Touch ID eller Face ID for å gjennomføre kjøpet.

Spørsmål og svar om Apple Pay

Ja, det er både trygt, sikkert og enkelt å betale med Apple Pay.

Når du betaler med Apple Pay, slipper du å fylle inn lange skjemaer med kortinformasjon. Dette er også sikrere fordi kortnummeret ditt ikke blir lagret på enheten din eller serverne til Apple. Kortnummeret deles aldri med brukerstedet. Det blir i stedet opprettet et kryptert, digitalt kortnummer (token) som erstatter de tradisjonelle kortdetaljene sånn som kortnummer, utløpsdato og CVV2-kode.

Tokenet gjør at betalingen skjer uten at informasjon om kortet ditt blir delt fra mobilen og til brukerstedet sin betalingsterminal eller app.

Hver gang du gjør et kjøp, må du godkjenne transaksjonen sammen med Touch ID eller Face ID. På Apple Watch dobbeltklikker du på høyre side for å betale.

Du kan legge til vanlig bankkort og KLP Kredittkort. For ungdom mellom 16 og 18 år må bankkortet være åpnet opp for netthandel.

Nei, det koster ingenting å betale med Apple Pay.

Betalingsterminalen forteller deg når betalingen er godkjent. I tillegg vil du se en hvit hake i blå sirkel over kortet i Lommebok-appen din.

På nettet er betalingen fullført når du ser meldingen om at betalingen er godkjent.

Det anbefales at du sikrer telefonen/nettbrettet ditt med kode. Dette vil redusere sannsynligheten for misbruk.

Skulle likevel mobilen din bli borte eller frastjålet, ta kontakt med kundesenteret vårt på telefon 55 54 85 00 for å sperre det digitale bankkortet som er tilknyttet Lommebok-appen. 

Det er mulig å sperre det digitale bankkortet og det fysiske bankkortet uavhengig av hverandre. På den måten slipper du å bestille nytt fysisk kort dersom du kun har mistet enheten.

Vær oppmerksom på at sperring av det fysiske bankkortet vil kunne medføre sperring av det digitale bankkortet også. I disse tilfellene vil ikke Apple Pay kunne brukes.

Hvis du har lagt til flere kort i Lommebok-appen, får du opp bilde av kortene når du skal betale. Hvis du vil betale med et annet kort enn det som er standard, sveiper du bare opp det kortet du vil betale med.
 
Har du ikke valgt standardkort, vil det første kortet du la til være valgt som standard, og vil alltid ligge øverst.

Det aller første kortet du legger inn brukes som standard. Dersom du ønsker å endre dette kan det gjøres på flere måter.

For iPhone eller iPad:

1. Åpne Lommebok-appen på telefonen din. Velg det kortet du ønsker som standard, trykk på kortet og trekk det fremst, samtidig som du holder det nede.

2. Eller du kan gå til «Innstillinger», «Lommebok og Apple Pay» og bla ned til «Standardvalg for betaling». Trykk på «Standard kort» for å velge et nytt kort. 

For Apple Watch:

Åpne Apple Watch-appen på den tilkoblede telefonen. Trykk på «Watch», «Lommebok og Apple Pay» og «Standard kort» og velg et nytt kort.

Kort som du har lagt inn i Lommebok-appen blir automatisk fornyet når du får nytt fysisk kort. Det gjelder også hvis kortet ditt blir sperret eller erstattet. Fornyelsen skjer umiddelbart og er ikke avhengig av at du har mottatt kortet i posten og om du har aktivert det. Kortet er klart til bruk i Lommebok-appen med en gang.

Du kan ikke slette Apple Pay som tjeneste. Men, du kan slette muligheten for å betale med Apple Pay. Her har du to muligheter:

 1. Du kan slette kortet ved å åpne Lommeboken og trykke på kortet. Velg informasjons-ikonet oppe til høyre. Bla helt ned på neste side og velg Fjern kort.
 2. Gå til Innstillinger på iCloud, velg enheten kortet er på, velg fjern kort.

For å bruke Apple Pay må du ha en godkjent iPhone, Apple Watch, iPad eller Mac. iPhone må være iPhone 6 eller nyere, og du må ha nyeste versjonen av iOS. 

Du må også ha en Apple ID som er innlogget på iCloud og et kort fra KLP Banken. Hvis du vil betale med Apple Pay på flere enheter, må du legge til kortet på hver enhet.

Sjekk denne listen på Apple.com, og se hvilke enheter som er kompatible.

Betalingene belastes på samme måte som når du betaler med det fysiske kortet ditt. Etter betaling vil du få push varsel på mobilen, og kjøpet vises umiddelbart i Lommebok-appen.

Apple Pay støtter ikke bonus- og fordelsprogram, men du kan enkelt legge til elektroniske versjoner av medlemskort eller fordelskort i Apple Lommebok-appen. For å få registrert poeng, må du huske å scanne strekkoden til medlemskortet eller fordelskortet før du betaler med Apple Pay.