Ung mann som kjører ATV i skogen

Slik av- og påregistrerer du kjøretøyet ditt

| 05.07.23

Dersom du har kjøretøy du bruker i perioder av året, kan du selv av- og påregistrere det på hjemmesiden til Statens vegvesen. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke et kjøretøy som er avregistrert, fordi det da også er uforsikret. Les mer om hvordan du av- og påregistrerer kjøretøy.

Slik avregistrerer du kjøretøyet ditt

Hvis du har en bobil, veteranbil, motorsykkel, moped, snøscooter eller et annet kjøretøy som du skal avregistrere for en periode, gjør du dette selv på hjemmesiden til Statens vegvesen. Du skal ikke levere inn skiltene. 

Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke et kjøretøy som er avregistrert. Det er da nemlig også uforsikret, og du kan bli holdt økonomisk ansvarlig dersom det er i en ulykke. Du kan heller ikke parkere det på offentlige plasser eller andre steder det kan forårsake skade.

Slik påregistrerer og forsikrer du kjøretøyet 

Når du skal ta i bruk kjøretøy som har vært midlertidig avregistrert, må du ta kontakt med oss for å starte forsikringen igjen. Deretter må du selv gå inn på Statens vegvesen og påregistrere kjøretøyet, da blir også forsikringen gyldig.