Cathrine Hellandsvik, leder for livdivisjonen i KLP er programleder i sesong 2 av Gode valg.
Cathrine Hellandsvik, leder for livdivisjonen i KLP er programleder i sesong 2 av Gode valg.

Gode valg-podcasten

Har du tenkt over hvordan valgene dine påvirker livet ditt? I Gode valg-podden snakker programleder og eventyrer Samuel Massie og KLPs Cathrine Hellandsvik med ulike fagpersoner og eksperter om hvordan du kan gå frem for å leve et godt liv. Podcasten passer spesielt godt for deg som jobber i kommune- og helse-Norge.

Sesong 2

Episode 3: Å jobbe i jula

140.000 går på jobb hver julaften i Norge, og enda flere må regne med å jobbe i adventstiden eller romjula. Skjer det noe spesielt med psyken vår i høytider? Kan det å ha en jobb hvor du hjelper andre gjøre deg lykkelig? Og finnes det noen tips hvis man ønsker å muntre opp seg selv eller en kollega som synes det er tungt å jobbe i jula?  I denne episoden snakker programleder Cathrine Hellandsvik med psykolog Ragnhild Bang Nes, vi hører fra sykepleiere og helsefagarbeidere som skal jobbe i jula og får besøk av artist Marie Klåpbakken som har skrevet julesangen "Juleminner" om det å måtte reise fra noen nære i jula på grunn av jobb.

Hør episoden på:
Spotify
Itunes

Episode 2: Hvordan håndtere følelsene som oppstår i jobben?

Hos Nasjonalt senter for selvmordsforskning (NSSF) møter de som jobber der stadig vekk mennesker i dyp krise. For å forhindre at de emosjonelle påkjenningene skal føre til utmattede og demotiverte ansatte, måtte de rett og slett benytte seg av metoder de bruker med pasientene. I denne episoden får vi høre hva NSSF gjør for å gi menneskene som jobber der verktøyene de trenger til å restituere og håndtere følelsene som kan oppstå i jobben.  Kanskje andre arbeidsplasser, der emosjonelt arbeid er en stor del av hverdagen, kan lære noe? Programleder Cathrine Hellandsvik møter psykiater Lars Mehlum ved NSSF i episode 2. Vi anbefaler at du hører episoden "Kan du bli syk fordi du jobber med å hjelpe andre?" først.

Hør episoden på:
Spotify
Itunes

Episode 1: Kan du bli syk fordi du jobber med å hjelpe andre? 

Å møte ulike følelser hos pasienter, pårørende eller brukere er en stor del av arbeidsdagen for alle som jobber med å hjelpe andre. Følelsene skal svares med profesjonalitet, omsorg og forståelse. Hva gjør det med menneskene som står i disse yrkene hver dag? Kan det rett og slett gjøre deg syk? Og finnes det noen måter å håndtere dette på? I episoden får vi besøk av akuttsykepleier Anne Grethe Østlie, folkehelsepsykolog Ragnhild Bang Nes og Hans Jacob Busch.

Hør episoden på:
Spotify
Itunes

Skjermbilde 2022-09-07 kl. 14.01.11.png

Første sesong av Gode valg er basert på vårt digitale kurs om hva du kan gjøre for å sitte i førersetet i ditt eget liv, og ledes av eventyrer Samuel Massie.

I den andre sesongen av Gode valg snakker KLPs Cathrine Hellandsvik med eksperter, forskere, psykologer og folk om små og store temaer du som jobber i offentlig sektor kan kjenne deg igjen i.

Sesong 1

Del 4: Penger og pensjon

Hvorfor er det lurt å tenke på egen økonomi? Vi gir deg oversikt over de viktigste valgene som påvirker økonomien og pensjonen din på lang sikt.

Hør episoden på:
Spotify
Itunes

Del 3: Jobben

Hvilke grep kan du ta for å ha det bra på jobben? Bli motivert til å ta tak i det og lag din egen plan for å gjøre arbeidshverdagen enda bedre.

Hør episoden på:
Spotify
Itunes

Del 2-2: Psykisk helse

Hva kan du gjøre for å ta vare på din psykiske helse? En liten endring kan gi store forandringer. Bli motivert til å ta gode valg.

Hør episoden på:
Spotify
Itunes

Del 2-1: Helse og trivsel

Hva kan du gjøre for å ta vare på din fysiske helse? En liten endring kan gi store forandringer. Bli motivert til å ta gode valg.

Hør episoden på:
Spotify
Itunes

Del 1: Å leve livet

Har du tenkt over hvordan dine valg påvirker deg? Bli inspirert til å reflektere over valgene dine og lær deg oppskriften på lykke.

Hør episoden på:
Spotify
Itunes