Spilleregler for ansvarlig drift

Pensjonspengene kjemper for spilleregler som hjelper selskapene til å drive ansvarlig og bærekraftig.

Vi er en aktiv pådriver for innføring av bransjestandarder og regler som hjelper selskaper og bransjer til å løfte seg i en bærekraftig retning. Dette er alt fra skatteregler til krav om rapportering om hvordan selskapene driver virksomheten sin.

Skatteparadiser

Skatt er et av de viktigste samfunnsansvarene et selskap kan ta.

Vi jobber for åpenhet og rettferdig skatt. Vi vil at selskapene skal rapportere hvor man tjener pengene, slik at skatten går dit pengene er tjent.

Hvor skal skatten betales når selskapene er i skyen?

Det er ikke alltid et enkelt svar, derfor snakker vi med selskapene. Vi har snakket med over 100 selskaper om dette, som Facebook og Vodafone, og hører hvordan de jobber med skatt, og ber om at de skal rapportere på hvordan arbeidet rundt åpenhet går.

Heldigvis er vi ikke alene om å ønske bedre rammer og regler for skatt. Vi samarbeider med flere andre investorer for å få bedre standarder på plass, og jobber med interesseorganisasjoner som Tax Justice Network og Publish what you pay, for å hjelpe dem i deres arbeid.

Amazon sin generalforsamling

Et av selskapene KLP er eier i, er techselskapet Amazon. På Amazon sin generalforsamling i 2020 var det flere tematikker vi mener er viktige.

Vi stemte for åpenhet rundt selskapets bruk av midler på lobbyvirksomhet, og vi stemte for fokus på tetting av lønnsgapet mellom menn, kvinner og minoriteter.